Sari la conținut

amplificator audio ars [kit]

alex_91

Postări Recomandate

am un kit ampplifcator audio care l am cumparat mai de mult i am facut o cutie, dar am avut mici probleme cu el si l am scos, dupa ce am rezolvat problemele l am lasat afara pe o noptiera pentru ca mi a fost lene sa l mai bag in cutie + ca nu prea imi place cutia, acum am vrut sa-l mut in alta parte si l am mutat dar nu l am scos din priza si am atins cu iesirea de radiator si a facut o flama si evident nu a mai functionat, acum am scos toti finalii si i am masurat am vazut ca unul are o jonctiune arsa, iar ceilalti cand i am masurat imi dadeau ca sunt npn cu toate ca in catalog sunt pnp iar cei pnp ca sunt npn. aveti idee ce sa intamplat cu tranzistorii acestia, ori multimetrul meu este de vina?

ps: una din bornele tranzstorului care sa ars cu siguranta cred ca avea legatura cu radiatorul. altfel nu imi explic cum sa ars!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

aveti idee ce sa intamplat cu tranzistorii acestia, ori multimetrul meu este de vina?

ps: una din bornele tranzstorului care sa ars cu siguranta cred ca avea legatura cu radiatorul. altfel nu imi explic cum sa ars!

Foarte fain, cum ai reusit sa faci asta ? praising.gif

Fara indoiala ai ars finali. Se mai intampla ca dupa ce se strapung ambele jonctiuni (CB si BE), dupa masurare cu testerul de diode a multimetrului, un tranzistor care era PNP sa indice si una si alta.

Pune mana si schimba finali si verifica celelalte piese (s-ar putea sa ai niste valori devalorizate, in special rezistente).

BAFTA. smoking.gif dance2.gif thumbup.gif

Link spre comentariu

Fara indoiala ai ars finali. Se mai intampla ca dupa ce se strapung ambele jonctiuni (CB si BE), dupa masurare cu testerul de diode a multimetrului, un tranzistor care era PNP sa indice si una si alta.

Pune mana si schimba finali si verifica celelalte piese (s-ar putea sa ai niste valori devalorizate, in special rezistente).

dar nu imi arata decat ca sunt pnp sau npn nu ambele, si decat sa schimb finali mai bn iau alt kit

Editat de alex_91
Link spre comentariu

A... da, poti sa cumperi alt kit. Chiar acum ma uitam la topicul cu KIT231 si stateam asa si ma gandeam daca se merita sa faci!!!!!!!! angel.gif

Apropo, despre ce kit e vorba ? whistling.gif

nus2 e unu kit cu finali 4*2sc3281 + 4*2sa1302, punte redresoare si filtraj pe el, un releu si un intrgrat care mi au spus ca ii controleaza releu daca apar nereguli prin montaj. am ai deschis eu un topic despre kitul asta mi se pare.

post-631-1233485442_thumb.jpg

Editat de alex_91
Link spre comentariu

-am mai ars un kit k asta dar am schimbat doar 3 finali si a mers [unu din ei era si pnp si npn iar ceilalti 2 aveau ambele jonctiuni in scurt] pe acela l am stricat din cauza trefului scotea cu vro 2 3 vac peste limita.

-am luat iar finali ultimuli kit pe care l am ars si am mai gasit unu care imi da k este is npn si pnp si cel cu o jonctiune in scurt, iar ceilalti imi dau invers pnp ->npn , iar valoare rezistantei este de 500 si cv de ohmi pe jonctiune, este posibil sa fie din multimetru? daca ar mai functiona astia 6 s ar mai merita sa iau 2 finali.

Link spre comentariu

Cum ati ajuns la concluzia aceasta?

am uitat sa pun ghilimelele de rigoare, vroiam sa spun ca nu se mai comporta ca un tranzistor normal. si inca ceva cam ce rezistenta trebuie sa aiba acesti tranzistori pe jonctiune? au in jur de 500 ohmi 500 si ceva?!

Link spre comentariu

2SA1943 si 2SC5200

am gasit intr un magazin online 2SC5200/DIV si 2SA1943/DIV la 2,5 lei un pret foarte mic in comparatie cu alte magazine. Acum nu stiu ce inseamna DIV am vazut ca mai erau si TOS ce reprezinta asta firma de care sunt facuti? tos de la toshiba? div de la ce? multumesc!!!

Link spre comentariu

1.mi a venit comanda de 4*2sa1943/div si 4*2sc5200/div i am pus pe amplif dar mi se pare ca se aude mai prost si mai incet decat inainte cand avea 4*2sa1302si 4*2sc3281 [toshiba], ce parere aveti?

2. mai am 5 finali originali buni [problema cu npn si pnp era de la multimetru pentru ca si cei noi dadeau lafel ca sunt pnp cand ei erau npn si invers] daca as pune inapoi cei 5 finali originali [care functioneaza] + 3 noi crede ti ca va functiona mai bine?

va multumesc!!!

Link spre comentariu

1.mi a venit comanda de 4*2sa1943/div si 4*2sc5200/div i am pus pe amplif dar mi se pare ca se aude mai prost si mai incet decat inainte cand avea 4*2sa1302si 4*2sc3281 [toshiba], ce parere aveti?

2. mai am 5 finali originali buni [problema cu npn si pnp era de la multimetru pentru ca si cei noi dadeau lafel ca sunt pnp cand ei erau npn si invers] daca as pune inapoi cei 5 finali originali [care functioneaza] + 3 noi crede ti ca va functiona mai bine?

va multumesc!!!

de obicei eu mai mult stric decat repar dash1.gif ce credeti ca am mai facut?:)) am dat amplifu la maxim si sa dus un dif de bass [asa s ar explica de ce cu noi finali se aude mai prost si mai incet] am masurat diful si are o impedanta foarte mare panal la 60 ohmi , [diful functioneaza dar foarte prost si incet], eu stiam ca daca se arde scade impedanta pentru ca se arde emailul si se comporta ca o singura spira; atunci ce s a intamplat? o zi buna!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock