Sari la conținut

mai multe trafuri.......e ok?

marius_med

Postări Recomandate

buna ziua,

datorita faptului ca suprafata radiatoarelor mele pe care vreau sa le folosesc la fet 200 este un pic mai mica, vreau sa le atasez cate un cooler, pe care sa il alimentez separat cu un traf. Mi-ar mai trebui inca unul pentru corector ton, VU-metru si o protectie boxe. In final cu tot cu trafu de la amplif o sa am 3 trafuri in statie.

Ce spuneti, ar fi ok asa???

sau trebuie sa ma gandesc la o varianta de a alimenta corectoru, protectia si VU-metru pe trafu de la amplif. ???

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

buna ziua,

datorita faptului ca suprafata radiatoarelor mele pe care vreau sa le folosesc la fet 200 este un pic mai mica, vreau sa le atasez cate un cooler, pe care sa il alimentez separat cu un traf. Mi-ar mai trebui inca unul pentru corector ton, VU-metru si o protectie boxe. In final cu tot cu trafu de la amplif o sa am 3 trafuri in statie.

sau trebuie sa ma gandesc la o varianta de a alimenta corectoru, protectia si VU-metru pe trafu de la amplif. ???

Deoarece acele transformatoare nu sant de putere mare , nu absorb multa energie eu zic ca este ok ! Plus ca este o solutie practica si aplicabila !

Link spre comentariu

Ptr. o mai buna vedere/analiza de ansamblu a intregului amplif,d.p.d.v. al tensiunilor necesare,poate e mai bine sa insirati toate tensiunile de care aveti nevoie si ce tensiuni disponibile aveti (cele de la traf).

U alim. necesara FET 200 = ...

U alim. necesara coller = ...

U alim.necesara protectie = ...

U alim. necesara corector de ton = ...

U alim. necesara VU = ...

-----------------------------

U disponibile traf = ...

Editat de SIG
Link spre comentariu

Ptr. o mai buna vedere/analiza de ansablu a intregului amplif,d.p.d.v. al tensiunilor necesare,poate e mai bine sa insirati toate tensiunile de care aveti nevoie si ce tensiuni disponibile aveti (cele de la traf).

U alim. necesara FET 200 = ...

U alim. necesara coller = ...

U alim.necesara protectie = ...

U alim. necesara corector de ton = ...

U alim. necesara VU = ...

-----------------------------

U disponibile traf = ...

Da dar daca e sa scoti toate acele tensiuni de pe un singur traf. eu zic ca dimensiunile cresc si e cam greu atunci !

Sau poate ma insel ? !

Link spre comentariu

buna ziua,

Mariuse, acum nu stiu ce traf pentru amplificare ai!!! Daca e toroidal, poti sa bobinezi tu cateva spire peste infasurarile existente de unde sa faci tensiunile de alimentare suplimentare. NU are rost sa te complici cu trei trafuri (nici nu e prea indicat sa conectezi trafuri de putere mica langa unul de putere mare). Cred ca este solutia cea mai buna chiar daca pentru unii bobinatul e cam stresant!!!! cool.gif

BAFTA beach.gif

Link spre comentariu

poi treaba sta cam asa:

-traf toroidal 400W 2X36 Vac => 2X 50Vcc pt alim fet

-pt 2 coolere 12 Vcc aprox 500mA

-corector-preamp 2X12 Vcc

-VU-metru 12Vcc

-protectie boxe 2X12Vcc

nu am alte tensiuni disponibile pe traf, iar cooleru vreau sa il alimentez separat din considerente de zgomot

ma gandeam sa folosesc un modul care sa imi scada tensiunea de la +/-50V la +/-12V dar trebuie sa suporte cam 1A si cooleru sa ramana separat. Am cautat pe net dar am gasit scheme care necesita max +/- 40Vcc in timp ce eu am +/- 50V (imaginea 2-kit 122). Ceea ce ma mai incurca la aceasta schema este faptul ca poseda reglaj separat pt ambele alternante.

bobinatu nu e neaparat stresant dar daca nu ai facut asta niciodata si mai esti si incepator.........mai greu

post-985-1233483821_thumb.jpg

Editat de marius_med
Link spre comentariu

De la 50V sa stabilizezi 12 V e nerecomandat. (diferenta dintre tensiuni e prea mare).

Folosirea a doua transformatoare,unul de putere ptr. amplif si celalalt ptr. preamplif ,vumetre si alte accesorii,

este destul de des intalnita.

Poti sa mai pui un al treilea traf ptr. coolere sau,sa folosesti coolere de 24 V si le inseriezi.

Astfel poti lua tensiunea de 50 V de la o ramura din secundarul trafului de putere.

(Coolerele de calculator necesita curent continuu parca.Poate sunt si coolere care suporta curent alternativ.)

Consumul coolerelor nu cred sa influenteze faptul ca ramurile secundarelor for fi solicitate inegal.

Ramane de studiat daca vor introduce su nu un bazait.(nu te costa nimic sa incerci)

Sa vedem ce spun si altii despre solutie.

Editat de SIG
Link spre comentariu

m-am tot gandit si voi folosi ca VU-metru si protectie boxe scheme care au atasate si o serie de componente pentru adaptarea la tensiuni mari, insa nu stiu cum sa procedez pentru corector-pramplif care se alimenteaza +/-15Vcc. pot face ceva tot cu niste rezistente ....? ce imi sugerati?

multumesc

E_draw_KIT128_v.211.pdf

post-985-1233513116_thumb.png

Editat de marius_med
Link spre comentariu

m-am tot gandit si voi folosi ca VU-metru si protectie boxe scheme care au atasate si o serie de componente pentru adaptarea la tensiuni mari, insa nu stiu cum sa procedez pentru corector-pramplif care se alimenteaza +/-15Vcc. pot face ceva tot cu niste rezistente ....? ce imi sugerati?

multumesc

Cea mai simpla modalitate de alimentare a corectorului si preului este utilizarea unui stabilizator dual realizat fiecare dintr-o dioda Zener, rezistenta si condensator, asa cum am aratat intr-un articol din revista:

http://www.tehnium-azi.ro/articles.php?article_id=2

pentru alimentarea corectorului de ton m-am gandit la asa o varianta.....Ce spuneti ????

Referitor la ultima imagine postata,

Pe intrarea stabilizatoarelor trebuie sa aveti min.(15+3)V si nu mai mult de (15+10)V; asta pentru a respecta conditiile de stabilitate si putere disipata de cele doua integrate. Putere disipata mai mica inseamna si un radiator atasat de dimensiuni mai mici, deci mai ieftin. Personal nu va recomand solutia cu rezistenta de balast deoarece la functionarea in gol a stabilizatoarelor, stabilizatoarele vor vedea pe intrare aproximativ tensiunea redresata (1,41*36Vef), ceea ce nu este bine. Mai bine apelati la metoda urmatoare:

alimentare_preu_si_corector_de_ton.JPG

Link spre comentariu

schema a fost prelucrata in graba si nu eram neaparat interesat de valorile pieselor, ci mai degraba de idee in sine (multumesc @miron 1947)

da, mi se pare ok schema propusa de @donpetru, insa cum fac sa obtin si alternanta negativa (-15Vcc)?

multumesc

Editat de marius_med
Link spre comentariu

Pentru partea negativa de alimentare se transpune schema dupa metoda expusa de @SIG mai sus, cu observatia ca veti folosi LM337.

Atat LM317 cat si LM337 vor fi in capsula T0-220 iar curentul de sarcina cerut (Ic) va respecta relatia Ic*(Vin-Vout)=max.30W. (pt. fiecare parte de alimentare), unde Vin este tensiunea de intrare in domeniul mentionat pe schema, iar Vout=15Vcc. Bineinteles, LM317 si LM337 se vor monta pe un radiator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock