Sari la conținut

IPA300v2: unde e greseala?

vio_gl

Postări Recomandate

am facut un ipa 300v2dar la care nu pot regla cuerntul de mers in gol.amstudiat schema si cablajul si apare la superdiodape schema un rezistor de 470 ohmi legat serie cu semireglabil iar pe cablaj e altfel.nu stiu unde e greseala.ma lamureste cineva?

EDIT donpetru: Cand denumiti un topic aveti grija ca titlul sa fie cat mai sugestiv.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

496eg5g.jpg

Aveti dreptate, potentiometru este legat, ca rezistenta reglabila, in placat,nu stiu de ce au facut asta,asa cum este in placat, cad reglezi, variaza nu numai tensiunea in baza,dar si curentul din dvizor.

Link spre comentariu

vio_gl, sigur ai montat piesele care trebuiau, adica sigur nu ai incurcat niste rezistente in schema ??? Lipiturile le-ai realizat corect, multi amatori se grabesc in a face acest lucru de multe ori dau gres cu repercursiunii importante asupra montajului. Ceva, ceva ai facut tu ???

Link spre comentariu

Da,asta a descoperit Dl.vio_gl

Am facut o simulare a amplificatorului IPA300v2 unde am conectat semireglabilul de 200 Ohmi in ambele variante: conform schemei electronice si conform PCB. Ce a rezultat, vedeti mai jos (tensiune de alim test IPA +/-70VDC, intrarea amplificatorului la masa).

P.S. Pentru ca am realizat si eu amplificatorul asta vreau sa va mentionez ca nu m-am lovit niciodata de un astfel de aspect ca cel expus de vio_gl. Cei drept in montajele realizate, nu multe la numar, am conectat semireglabilul din montajul superdioda conform schemei electronice (de mai sus).

2vb2ywj.jpg

67ew3ty.jpg

Link spre comentariu

Cei drept in montajele realizate, nu multe la numar, am conectat semireglabilul din montajul superdioda conform schemei electronice (de mai sus).

Poate asta este explicatia,pentru problemele intampinate de Dl.

Asta ar fi o solutie.

67zei9z.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock