Sari la conținut

Incarcare acumulator 12 20Ah

Postări Recomandate

Buna seara, revin si eu pe acest forum dupa o pauza destul de lunga...

Intrebarea mea e simpla. Am o sursa in comunatie care poate debita 12V 1800 mA. Aceasta sursa poate reincarca un acumulator de 12 V 20A sau e prea mare acumulatorul pt ea ? Acumulatorul urmeaza sa fie cumparat zilele astea si m-am gandit la unul de 20Ah.

Un circuit de decuplare a acumulatorului la incarcarea complecta si un montaj cu ceva leduri care sa arate nivelul de incarcare al acumulatorului de asemenea este bine venit aici.

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 36
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

ce sa zic io am o baterie de scuter sau upc ca sunt la fel si are 12v 12A si o incarc cu un traf de 13v 2a si in cam 3 ore e ful

da mai bine asteapta pe don sau vrun admin care stie sa iti zica

Editat de trax
Link spre comentariu

Multumesc pentru scheme... Cea cu integratul LM pare foarte interesanta. Insa sursa mea de 12V 1800mA poate incarca acumulatorul de 12 V 20 Ah ? Sau trebuie sa caut ceva mai mic.

Sursa poate incarca acumulatorul chiar daca ii va lua ceva timp. Totusi, va recomand sa folositi un incarcator potrivit sau o schema de incarcator care poate ajusta curentul de incarcare, ca de exemplu:

http://www.forum.tehnium-azi.ro/index.php?...ost&id=2465

Numai bine

Link spre comentariu

Multumesc in primul rand pt informatii.

Schema aceia a vazut-o insa e pt acumulatoare de maxim 10Ah. Sau mai pot adauga o rezistenta de 5 ohm 5 ...10W si sa mai creez un canal in plus.?

Pt 20Ah incarcarea se face cu 2 A ? Vreau sa stiu exact deoarece vreau ca acumulatorul sa aibe o "viata" cat mai lunga.

Link spre comentariu

Zilele acestea voi realiza schema lui donpetru. Are ceva daca inlocuiec montajul cu ledurile aferente cu montajul realizat cu intergratul LM ? Eu zic ca nu are nimic dar sa vad si un sfat mai avizat .

Circuitul decupleaza incarcarea bateriei cand tensiunea acesteia a ajuns la valoarea nominala sau trebuie sa urmarim indicatile date de ledurile legate de integratul LM si sa decuplam manual ?

Editat de Bobby_TM
Link spre comentariu

Intrebarea mea e simpla. Am o sursa in comunatie care poate debita 12V 1800 mA. Aceasta sursa poate reincarca un acumulator de 12 V 20A ............?

Raspunsul la intrebare tot simplu:NU POATE!

Motivul: Tensiunea sursei (12v) = tunsiunea acumulatorului (12v)) deci nu este diferenta de potential si curentul de incarcare = 0 ( Legea lui Ohm).

Editat de resort
Link spre comentariu

resort, nu mai abera!

Sursa poate incarca acumulatorul. Curentul de incarcare trebuie sa fie aprox. 10% din capacitatea nominala (in amperi) a acumulatorului.

1800mA este cam la limita dar merge, va dura ceva mai mult sa incarci acumulatorul decat in mod normal, dar nu asta e o problema.

Conteaza sa aiba sursa aia o limitare de curent, protectie, ceva....

BAFTA. smoking.gif

Editat de releu
Link spre comentariu

da mai simplu nu e sa foloseasca un traf de 12 volti sa 13 redresat si filtrat? ca redresoru pentru bateria de la masina?

ps: eu spunasta pentru ca am cateva trafuri pe care la pot modifica daca am nevoie dance2.gif

Editat de alex_91
Link spre comentariu

Intrebarea mea e simpla. Am o sursa in comunatie care poate debita 12V 1800 mA. Aceasta sursa poate reincarca un acumulator de 12 V 20A sau e prea mare acumulatorul pt ea ? Acumulatorul urmeaza sa fie cumparat zilele astea si m-am gandit la unul de 20Ah.

Un circuit de decuplare a acumulatorului la incarcarea complecta si un montaj cu ceva leduri care sa arate nivelul de incarcare al acumulatorului de asemenea este bine venit aici.

Multumesc.

De ce se ocoleste raspunsul precis la intrebarea simpla din topic?

Sau dat raspunsuri contradictorii din care unele gresite 100% , motiv pentru care 'Bobby_TM' a fost nevoit sa repete intrebarea in post #3 .

Era de asteptat interventia moderatorului deoarece este riscul ca o cerere de ajutor sa primeasca inducere in eroare, pentruca cei care au afirmat ca sursa in cauza ce debiteaza la iesire 12 vcc poate incarca acumulatorul de 12v au GRESIT! Cei in cauza cred ca datoreaza cuvenita rectificare si scuze.

Userul Trax a dat timid in post # 2+4 raspuns corect la cele doua parti ale topicului, desi este terorizat de tratamentul brutal al "batranilor" (" batutul pe obraz").

In Post # 9 am precizat ca SURSA de 12vcc NU POATE incarca acumulatorul de 12 v cu motivarea pe scurt, fapt taxat de % Releu cu "resort, nu mai abera! " ( sunt gata sa primesc scuzele).

Daca mai e nevoie pentru alcineva, inafara de %Releu, arat ca intre sursa si acumulator, in circuitul de incarcare nefind diferenta de potential electric nu va fi nici curentul pentru incarcarea acumulatorului ( Legea II Kirchhoff, +Ohm).

Regret ca temerea userului % Trax s-a dovedit a fi reala, dar sa nu disperam, la nevoie mai sunt si alte forumuri.

Cer scuze admin. pentru unele aspecte offtopic dar mi s-a parut necesar pentru acuratetea raspunsurilor si prestigiul Comunitatii Tehnium Azi, in care si eu mi-am facut debutul. hi.gif

Editat de resort
Link spre comentariu

intre sursa si acumulator, in circuitul de incarcare nefind diferenta de potential electric nu va fi nici curentul pentru incarcarea acumulatorulu

Doar in cazul unei baterii care are 12V la borne,daca este descarcata(tensiune mai mica de 12V),va exista un curent pana la egalizarea potentialelor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock