Sari la conținut

Intrebare?

q_acdc

Postări Recomandate

• Răspunsuri 36
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Incinte acustice inchise(compresie),proiecte?

Prea sumara exprimarea, fi mai concis: cu ce tip de difuzor de intereseaza sa fie o incinta inchisa si scopul urmarit: putere, impedanta, tip sonorizare (spatii inchise sau deschise, suprafata etc) ?

P.S. Cred ca ar trebui sa citesti si mesajul meu (ultimul din topic) adresat lui bobby de aici: http://www.tehnium-azi.ro/viewtopic.php?t=103 Asta ca idee.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La o incinta de 100w vrei sa pui difuzor 3 difuzoare si cel de bass sa fie de 30cm ? eu zic ca nu merita difuzor de 30cm la o incinta fullrange de 100w .eu as recomanda ceva in genu hp-10w + pht -408 cu un filtru bun care sa mai scoata din dB . cutia sa fie de maxim 50 L .

Pretu incintei ar fi de :

hp-10w =90

pht-408 =80

filtru pentru pht =40

cutie =50

Total =2mil500 cu tot cu tuburi bass reflex + priza

si ai putea baga in boxa in jur de 150w rms

LATER EDIT ADMIN: dimisor....foloseste butonul edit....e mai bine asa (2 posturi = 1post). La urmatoarea abatere te alegi cu un avertisment. Te rog sa citesti bine asta: http://www.tehnium-azi.ro/viewtopic.php?t=156

Link spre comentariu

• 2 months later...
Programe de proiectare care te pot ajuta:

http://www.pvconsultants.com/audio/frdgroup.htm

Multumesc! Revin totusi cu intrebarea : difuzoare de joase destinate pt incinte inchise?(de preferinta cu membrana de carton si cu cauciuc pt rila) cu diametrul de 30cm.(magazine,modele si documentatia aferenta).M-am saturat de sunetul bass reflex.Multumesc frumos pt recomandare!(exemplu de mai jos)

Link spre comentariu

Dvs. doriti sa realizati o incinta inchisa pe trei cai cu difuzor de joase de 30cm? Daca este asa, atunci vreau sa va mentionez ca actulamente nu se mai fabrica difuzoare de joase cu Qts>0,5, diam. 30cm - s-ar putea totusi sa fie cateva exceptii dar din pacate nu le cunosc. In plus, incintele inchise se fabrica pe doua sau trei cai cu difuzorul de joase in marea majoritate a cazurilor avand diametru de 16 sau 20cm (rar 25cm). Cred ca doriti sa realizati proiecte asemenea celor facute de firme ca Tehnics, cum este modelul SB CS95:

Tehnics_SB_CS95.jpg

Cea mai ieftina varianta ca sa achizitionati un difuzor de joase de 30cm capabil sa lucreze bine intr-o incinta inchisa este sa "vizitati talciocul". Magazine care comercializeaza astfel de difuzoare si care respecta caracteristicile fizice impuse sunt reduse. Un difuzor care ar merge bine si in incinte inchise este difuzorul TONSIL GTC 25-40 (atentie diam. 25cm, pret aprox 125lei). Ar mai fi si alte exemple dar foarte scumpe si nu cred ca ati dori sa dati 100-150Euro pe un astfel de difuzor. TONSIL are cel mai mic pret vizavi de aplicatia dorita si rezultatele cele mai bune.

tonsil_conrad_new_1.pdf

Link spre comentariu

Eu cred ca pe q_acdc il intereseaza niste proiecte cu niste difuzoare de 30cm care sa mearga in incinte inchise. E bunicel si Tonsilul recomandat de donpetru chiar daca dupa caracteritici se pare ca se preteaza mai bine intr-o incinta bassreflex. Cat despre proiecte...mai bine ne-ar spune q_acdc exact ce cum si pentru ce vrea aceste proiecte. Sau vrea sa le pastreze la colectie ? :m7:

Link spre comentariu

Eu cred ca pe q_acdc il intereseaza niste proiecte cu niste difuzoare de 30cm care sa mearga in incinte inchise. E bunicel si Tonsilul recomandat de donpetru chiar daca dupa caracteritici se pare ca se preteaza mai bine intr-o incinta bassreflex. Cat despre proiecte...mai bine ne-ar spune q_acdc exact ce cum si pentru ce vrea aceste proiecte. Sau vrea sa le pastreze la colectie ? :m7:

Personal prefer incinta inchisa! Cine a avut incintele Meloman( anul1988) va intelege.(nu caut randament , nu imi place cum se falfaie joasele la incinta deschisa,)Cine a ascultat Meloman si Pop(melomanul cu diful de joase putin mai mic) a simtit diferenta.(referitor la diametru).Momentan am incinte deschise Altus 140W si nu prea imi plac!(60w joasele sunt la pamant ,ascultate pe un AV400 cu corectie pasiva de la un Marantz PM 50 ! :l4:

Link spre comentariu

Ok dar de ce preferi incintele inchise , sincer la capitolul "bass" they suck , da

Eu nu subscriu la parerea Dvs. si eu prefer incintele inchise,dupa gustul meu,suna mai profund,ascultati partida de conrabasi in ambele variante,cele inchise o reproduc mai fidel,dupa perceptia mea.

Link spre comentariu

Eu nu subscriu la parerea Dvs. si eu prefer incintele inchise,dupa gustul meu,suna mai profund,ascultati partida de conrabasi in ambele variante,cele inchise o reproduc mai fidel,dupa perceptia mea.

Aici deja se intra in domeniul psihofiziologiei , binenteles ca gusturile nu se discuta , eu cred ca aceste tipuri suna "infundat"la bass , tehnic realitatea este insa alta si o stim cu totii , vorba Romanului cu targu si ce se discuta pe acasa , toata stima Domnule Miron ! :)

Link spre comentariu

Daca prin acesta,intelegeti profund,sunt de aceasi parere.

Eu sper ca nu v-ati suparat pe mine deoarece nu am avut nici cea mai mica intentie de a parea nesimtit ! :f3: Personal nu imi place felul in care este reprodus spectrul de frecvente joase , stima !

Link spre comentariu

De ce sa ma supar,daca avem gusturi diferite?

Multumesc de intelegere ! Si totusi in "mania"mea am transformat o gramada de asemenea incinte pentru a ajunge la "bass-ul dorit " va dati seama ce "fanatic"! Prin tot cea ce a aparut in acest domeniu din 1900 incoace ( vorba vine ) eu raman ancorat in bass reflex , si ceva offtopic De ce difuzoarele Romanesti si Rusesti din perioada post decembrista la dimensiuni asa mici suna asa de bine si mai ales sunt asa de rezistente.Am incercat odata un amplif ELECTROMURES de 15 w cu un dif. Romanesc de 3 w eliptic si surpriza a rezistat, "a sfidat legile fizicii" de ce ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock