Sari la conținut

Bridging Adapter For Power Amplifiers

Adrian_BBS

Postări Recomandate

Salutare......am si eu cateva intrebari in legatura cu o schema pentru punerea in punte a unui amplificator stereo (din 2*100W in 200W), este vorba despre schema lui rod elliott (fig.2):

http://sound.westhost.com/project14.htm

- cand amplificatorul este in punte trebuie sa pun boxa cu impedanta cat cele 2 canale...adica daca ampliful scoate 2*100W in 4 ohmi respectiv 60W in 8ohmi si il trec in punte trebuie sa pun boxa 120W 8 ohmi?

Am vazut ca sunt cateva explicatii acolo dar am avut cateva probleme cu traducerea iar translatorul de la google nu m-a ajutat deloc....imi traducea anapoda

- am vazut ca scrie acolo ca trebuie conectat +OUT la un amplif si -OUT la celalalt amplif......e nevoie de 2 module deastea ?..cate unul pe fiecare canal?...am facut un desen cu ce vreau sa zic.....in cazul in care am desenat bine cum vin conectate la amplif....ca sunt 4 iesiri?....printr-un comutator ?....va multumesc pentru rambare

post-257-1232490775_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am vazut ca scrie acolo ca trebuie conectat +OUT la un amplif si -OUT la celalalt amplif......e nevoie de 2 module deastea ?.

Nu,un singur modul.produce defazarea necesara pentru a atac cele 2 amplificatoare, un canal este atacat cu semnalul + si celalalt cu - .

Editat de miron1947
Link spre comentariu

merge sa folosesc comutatorul acesta?.... o sa-mi trebuiasca 2 nu?

Puteti folosi comutatorul respectiv cu conditia ca contactele acestuia sa actioneze bobina unui microreleu PCB ca acesta:

rsm822_p_05.jpg

Va recomand aceasta solutie pentru a va scuti de posibile uzarii premature ale comutatorului care va pot creea neplacerii dupa un anumit timp.

Link spre comentariu

dar fara acel microreleu nu merge....nu prea as vrea sa ma complic.....nu merge direct cu comutator liniar sau rotativ?

Raspunsul la aceasta intrebare l-am dat mai sus, citez:

Va recomand aceasta solutie pentru a va scuti de posibile uzarii premature ale comutatorului care va pot creea neplacerii dupa un anumit timp.

Link spre comentariu

deci conform schemei adusa de dumneavoastra in loc sa folosesc 2 comutatoare cu cate 6 pini (ca cei pe care i-am amintit mai sus) folosesc un comutator mic si simplu(cu 3 pini) si 2 relee mici care sa inlocuiasca acele comutatoare....am inteles bine...sper sa nu ma injurati scratch_one-s_head.gif

in legatura cu releul...este bun acesta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock