Sari la conținut

Tonerul sau imprimanta ?

SIG

Postări Recomandate

Am o imprimanta relativ noua,la care i s-a terminat tonerul initial. (imprimantele se vand cu un cartus de toner dar care nu tine sa imprimi decat cateva sute de pagini,deci nu e incarcat la maxim).

Am dus la un amic cartusul ca sa mi-l umple cu toner.(decat sa ma apuc sa cumpar un cartus nou,care e cu cilindru cu tot si care costa vre-o 200 RON)

Am printat insa recent o poza,mi-a iesit alb-negru evident,imprimanta nefiind color,insa cand am frecat cu degetul pe poza intamplator am observat ca se ia toner de pe hartie.

Ma gandesc ca nu e normal sa fie asa ceva.

Care credeti ca ar' putea fi problema? Sa fie tonerul de slaba calitate sau uzat ?(nu mi-a pus toner nou?) sau cup[torul nu arde suficient tonerul astfel incat acesta nu se fixeaza suficient pe foaie ?

Mersi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am printat insa recent o poza,mi-a iesit alb-negru evident,imprimanta nefiind color,insa cand am frecat cu degetul pe poza intamplator am observat ca se ia toner de pe hartie.

De cate ori ai printat ? Acest "fenomen" apare la prima imprimare imediat dupa refilarea cartusului sau daca, din diverse considerente, cuptorul imprimantei are o temperatura "nepotrivita cu tonerul".

Link spre comentariu

Hmmm. scratchchin.gif

Copii am cam facut suficiente de la reumplerea cartusului.Adica am printat vre-o cateva zeci de pagini text de atunci.

Am sa mai printez o imagine sa vad daca se mai ia tonerul cand frec peste ea cu degetul si va tin la curent.

Totusi de ce sa fi "obosit" cuptorul prematur?Nu ar' trebui sa-mi apara vre-un cod de eroare daca senzorul de temperatura sesizeaza o incalzire insuficienta a cuptorului ?Totusi nu exclud si calitatea mai proasta a tonerului de refill cu care a fost reincarcat cartusul.

Va tin la curent cu rezultatul noii printari.

Pe curand.

P.S.

Cand printez ceva imi apare un mesaj care ma avertizeaza ca "Low Toner" dar acest lucru se datoreaza cred chip-ului cu care e dotat cartusul si care memoreaza numarul de pagini facute,iar peste un nr. presetat de pagini probabil ca e conceput sa lanseze acel mesaj.

Chip-ul nu stie ca eu am reumplut cartusul si ca de fapt am toner suficient.

Deci nu cred ca acest lucru sa aiba legatura cu fenomenul de fixare insuficienta a tonerului pe hartie.(deci fie e cuptorul ,fie tonerul de refill de calitate slaba)

Mai jos este o poza sugestiva despre cum se sterge tonerul de pe hartie ,prin frecare cu unghia.

post-5-1232177241_thumb.jpg

Editat de SIG
Link spre comentariu

La doua tipuri de hartie ptr. imprimare se intampla.Cred ca se poate considera ca e o problema indiferent de tipul de hartie.

Eu suspectez un toner de refillare de calitate necorespunzatoare.

@adito ,

daca esti in bransa asta ne poti confirma ca sunt si tonere de refilat de proasta calitate ,care ar' putea conduce la astfel de neajunsuri (fixare insuficienta)?

Sunt curios cum se comporta tonerul dintr-un cartus original ,dar nu-mi da mana sa dau vre-o 270 RON ptr. un cartus original.

Editat de SIG
Link spre comentariu

acum ca am vazut imaginea prezentata de tine sunt convins ca ,cuptorul este defect...cipurile se pot scimba...sau reseta.iar tonerul daca este refil nu este o problema prea mare pentru ca multe imprimante merg cu refil fara probleme.nu mi-ai spus ce imprimanta ai?inainte de a-ti da niste sfaturi cum sa o repari vreau sa incerci un lucru foarte simplu.pune pe un calorifer foile pe care vrei sa printezi.usucale f bine dupa care le introduci in imprimanta.vezi daca se intampla acelasi lucru...!

Link spre comentariu

Imprimanta este marca Xerox, model Phaser 3124,si este inca in garantie.

Am uscat o foaie pe calorifer,desi si in casa aerul e relativ uscat . Rezultatul este acelasi.Daca frec cu unghia de cateva ori peste ceva scris,se intinde/mazgaleste tonerul.

Trebuie eventual ,pentru comparatie,sa caut ceva documente printate cu tonerul original,de dinainte de refilare.

Daca la acele documente printate cu toner de dinainte de refilare,deci cu toner original,nu se mazgaleste tonerul la frecare inseamna ca fie tonerul de refilare e de calitate indoielnica,fie intradevar cuptorul are ceva.

In ipoteza ca cuptorul ar' avea ceva,ce situatii ai intalnit @adyto in legatura cu cuptoarele ? Ce le face sa nu mai lucreze optimal ? Ce anume se strica la ele? Senzorul de temperatura ?

Mersi.

Editat de SIG
Link spre comentariu

Imprimanta este marca Xerox, model Phaser 3124,si este inca in garantie.

Am uscat o foaie pe calorifer,desi si in casa aerul e relativ uscat . Rezultatul este acelasi.Daca frec cu unghia de cateva ori peste ceva scris,se intinde/mazgaleste tonerul.

Trebuie eventual ,pentru comparatie,sa caut ceva documente printate cu tonerul original,de dinainte de refilare.

Daca la acele documente printate cu toner de dinainte de refilare,deci cu toner original,nu se mazgaleste tonerul la frecare inseamna ca fie tonerul de refilare e de calitate indoielnica,fie intradevar cuptorul are ceva.

In ipoteza ca cuptorul ar' avea ceva,ce situatii ai intalnit @adyto in legatura cu cuptoarele ? Ce le face sa nu mai lucreze optimal ? Ce anume se strica la ele? Senzorul de temperatura ?

Mersi.

pai daca este in garantie dute la magazinul de la care ai cumparat imprimanta si da-le in cap cu ea.am avut problema cu sursa din aceasta imprimanta(pica).nu vreau sa te dezamagesc dar mai bine apeleaza la garantie...e pe gratis man...nu are rost sa te bagi tu in ea.ti-am mai spus,putin probabil sa fie de la toner.cuptorul nu fixeaza din doua motive:ori temperatura pe fusser este mica,ori presiunea dintre pressure si fusser este slaba(din punct de vedere mecanic vorbind).acolo exista si un thermistor care regleaza aceasta temperatura.dar asta ar insemna sa umbli in ea si vei pierde garantia.

Link spre comentariu

• 5 months later...

Am vazut ca exista posibilitatea de a cumpara toner pentru refilll . (pret intre 15 - 20 RON)

Scrie ca este pentru modelul 3117, dar cred ca merge si la modelul meu (3124).

Am insa o intrebare:

Pe unde se poate turna toner in cartus ?

Daca cineva a mai umplut astfel de cartus il rog sa ma ajute.

Mersi.

post-5-1245483906_thumb.jpg

post-5-1245483951_thumb.jpg

Editat de SIG
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock