Sari la conținut

cablaj test dublu placat traseu 2-3 gauri, subtire

alx

Postări Recomandate

Hello all,

1.Caut cablaj de test dublu placat, cu traseu 2-3 gauri, subtire. 0.2-0.3mm. Pe vremea cind eram elev, am avut asa ceva... cred ca era din fibra de sticla (0.1-0.2mm) si se putea curba cu mana si taia cu foarfeca. Stiti cumva de unde se poate cumpara asa ceva?

2. In cazul in care nu am sanse sa gasesc cablaj de test gata facut ca cel descris mai sus, m-as multumi cu ceva dublu placat, dar care ca grosime sa poata fi taiat usor cu foarfeca (0.1-0.5mm). O sa-mi fac eu cablajul.

3. Am vazut pe la citeva magazine Clorura Ferica de 38%. Am sanse sa gasesc ceva mai concentrata? daca da, unde? Eventual Acid Azotic se poate cumpara? In tinerete, desi era mai periculos de lucrat cu el, il preferam pentru ca imi coroda repede circuitele.

Regards,

Alx

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1.Caut cablaj de test dublu placat, cu traseu 2-3 gauri, subtire. 0.2-0.3mm. Pe vremea cind eram elev, am avut asa ceva... cred ca era din fibra de sticla (0.1-0.2mm) si se putea curba cu mana si taia cu foarfeca. Stiti cumva de unde se poate cumpara asa ceva?

Eu stiu doar de 1,2mm simplu placat cu perforatii la interval de 2,54mm.

post-9-1231861934_thumb.jpg

Link spre comentariu

3. Am vazut pe la citeva magazine Clorura Ferica de 38%. Am sanse sa gasesc ceva mai concentrata? daca da, unde? Eventual Acid Azotic se poate cumpara? In tinerete, desi era mai periculos de lucrat cu el, il preferam pentru ca imi coroda repede circuitele.

"Ceva mai concentrata" nu am vazut. Totusi, daca incalziti clorura ferica si o agitati in timpul operatii de corodare, timpul pentru corodarea unui PCB devine foarte mic si in majoritatea cazurilor multumitor.

Link spre comentariu

Eu stiu doar de 1,2mm simplu placat cu perforatii la interval de 2,54mm.

da, din acesta am si eu, dar nu e prea bun. ca sa-l tai imi trebuie un fierastrau de traforaj. cautam din cel subtire, care merge taiat cu foarfeca. chiar nu stie nimeni de unde pot lua?

"Ceva mai concentrata" nu am vazut. Totusi, daca incalziti clorura ferica si o agitati in timpul operatii de corodare, timpul pentru corodarea unui PCB devine foarte mic si in majoritatea cazurilor multumitor.

la ce te referi cind spui "incalzit"? cam cite grade?

Link spre comentariu

Puteti sa-l taiati prin zgariere.Cel mai subtire am gasit de 0,8mm.

Da mai, stiu asta, dar evit sa o fac asa. Ar fi o idee cel de 0.8 unde ati gasit, la ce pret, simplu sau dublu placat, circuit de test, sau textolit placat?

alx

Editat de alx
Link spre comentariu

cel de 0.8 unde ati gasit, la ce pret, simplu sau dublu placat, circuit de test, sau textolit placat?

Aici.

evit sa o fac asa.

Eu il tai la ghilotina,puteti incerca cu o foarfeca de tabla.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Iar degajarea de vapori,este proportionala cu temperatura!

Exact.

Totusi, multi electronisti amatori sunt tentati sa incalzeasca foarte mult clorura ferica deoarece se grabeste si mai mult corodarea. Acest lucru are un impact negativ asupra traseelor de circuit imprimat, in sensul exfolierii rapide in timpul operatiei de dezlipire/lipire a componentelor electronice. Asadar, mare atentie, la ce temperatura incalziti clorura ferica!

Link spre comentariu

Exact.

Totusi, multi electronisti amatori sunt tentati sa incalzeasca foarte mult clorura ferica deoarece se grabeste si mai mult corodarea. Acest lucru are un impact negativ asupra traseelor de circuit imprimat, in sensul exfolierii rapide in timpul operatiei de dezlipire/lipire a componentelor electronice. Asadar, mare atentie, la ce temperatura incalziti clorura ferica!

in ce o incalziti? un vas metalic emailat cumva?

ahh... si am aflat cum se numeste produsul la care fac referire la punctele 1 si 2 in acest thread: "Flexible polymer film" sau "Soldering Film". Pun aici un link cu un film de 0.25mm a lui nokia.

http://www.tigerhotdeals.com/price/Multi-P...a-Series-0-25mm

e imposibil sa nu existe si in romania produse similare, atit timp cit eu am folosit asa ceva prin anii '90. nu e musai sa fie circuit de test. tre sa fie subtire (0.2-0.60) ca sa-l tai cu foarfeca si dublu placat. poate acum am fost mai explicit.

alx

Editat de alx
Link spre comentariu

in ce o incalziti? un vas metalic emailat cumva?

Nu, intr-un recipient transparent, tip tava, "din sticla", care se poate pune direct pe aragaz (vase ena). In aceasta tava incalzesc si corodez cablajul. Tava costa cam 30-35 lei bucata, dimens. aprox. 300x180x50 (LxlxH)mm.

Link spre comentariu

e imposibil sa nu existe si in romania produse similare, atit timp cit eu am folosit asa ceva prin anii '90. nu e musai sa fie circuit de test. tre sa fie subtire (0.2-0.60) ca sa-l tai cu foarfeca si dublu placat. poate acum am fost mai explicit.

alx

gata. am gasit ;-) ... si pentru eternitate, poate se va mai lovi cineva de problema aceasta ...

Importatorul este din Suceava. Vezi http://www.madeintech.eu/

- au STICLOTEXTOLIT (cel foarte flexibil, asa cum v-am spus ca am avut si eu) dublu placat 0.5mm si simplu placat 0.13mm

- o coala are in jur de 1100x1070 si costa peste 100Ron.

- coala mare, se taie in bucati format A4 care costa in jur de 10Ron.

Au fost foarte amabili. Dupa ce le-am povestit ce vreau sa fac, s-au oferit sa ma ajute dar au mentionat ca fac o exceptie intrucit ei nu vind la end-user.

regards,

Alx

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock