Sari la conținut

imi poate da cineva o idee despre trafo asta?

dane087

Postări Recomandate

Ce sectiune are miezul pe care este dispus o bobina ?

Ca sa realizezi un transformator monofazat 220/110V va trebui sa realizezi contructiv bobinele astfel incat fiecare din ele sa preia, respectiv redea 1/3*din puterea transformatorului. Hm!! Nu e tocmai usor dar... scratchchin.gif

P.S. Bobinele vor fi si ele la 1/3*U atat primar cat si secundar.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

post-3359-1231442757_thumb.jpgscuze asta trebuia sa o incarc

daca infasurarile au acelasi sens si inceputurile sunt marcate cu punct atunci se conecteaza ceva de genul

Editat de dane087
Link spre comentariu

• 4 weeks later...
post-3359-1231440079_thumb.jpg post-3359-1231440031_thumb.jpg

acum este bobinat la 380V si vreau sal modific la 220

doar ca nu stiun pe ce coloane sa bobinez ca astea sunt egale toate 3

o idee va rog

Daca-l ve-ti folosi la curent monofazat bobinati doar pe sectiunea din centru.Problema cu acest transformator este ca va trebui sa aflati tipul de legatura din primar , stea sau triunghi.Puteti alimenta la 220 una din infasurarile primare.Masurati tensiunea din secundar.Am vazut transformator trifazic cu infasurari primare de 220.Era legat in stea.Daca va hotariti sa-l lasati asa atunci infasurarile primare se pot lega direct la 220 dar puse in paralel.Va trebui sa-i fazati campurile magnetice.Asta o faceti legind la fiecare cate o baterie si verificand cu o busola.Campurile vor fi fazate centrul N-S si ramurile externe S-N.Secundarele se vor lega in functie de necesitati.

Link spre comentariu

• 1 month later...

salut

eu unul i-as deface numai secundarul.indifernt daca primarul e la 380 sau 220 si as refce numai secundarul.

incearca metoda asta:

*daca-l folsesti la tensiune monofazata

1 inainte de a umbla la infasurari bobineaza cateva spire (5-max10) cu sarma subtire pe coloana centrala dupa care alimenteaza la 220 monofazat (priza) primarul de pe acea coloana.

2 masoara tensiunea din secundarul bobinat de tine ca sa determini exact tensiunea pe o spira.fa acum calculul secundarului ca sa obtii 110

3 desfa secundarul colanei centrale.

4 bobineaza peste vechiul primar al coloanei centrale noul secundar calculat mai devreme cu sarma adecvata ca grosime de data aceasta.

singurul dezavantaj pe care l-ai putea avea este acela ca daca a fost bobinat pentru 380 si il folosesti la 220 o sa consumi mai multa sarma cand faci secundarul(dar nu mai mult de 10-20 lei)

*daca-l folosesti la tensiune trifazata (desi nu cred)

faci acelasi lucru simultan pe cele 3 coloane (ai grija la conexiuni!)

oricine stie sa citeasca macar un cod al culorilor pe o rezistenta probabil ca va rade de se va prapadi de empirismul metodei descrise dar te asigur ca nu o sa dai gres.

succes

daca am gresit ceva ortografie imi cer scuze dar nu -s familiarizat cu tastatura

Link spre comentariu

• 4 months later...
post-3359-1231442757_thumb.jpgscuze asta trebuia sa o incarc

daca infasurarile au acelasi sens si inceputurile sunt marcate cu punct atunci se conecteaza ceva de genul

Demonteaza-l si fa daoar doua coloane si devine monofazat ....citeodata multi devin filozofi in ale tehnici si simplitatea rezolvarii sta pe ....virful nasului dar nu-l vad!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock