Sari la conținut

functia indeplinita de schema

mariand

Postări Recomandate

am nevoie de ajutor in privinta functionarii urmatoarei scheme.Personal m-am gandit ca ar fi un amplificator de tensiune.As avea nevoie ajutorul dumneavoastra in privinta functionarii acesteia.Astept sugestii.Va multumesc.

schema.bmp

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Schema se vrea a fi un generator de tensiune/curent constant. Cand spun tensiune ma refer la tensiunea diodei Zener care se regaseste pe iesire (adica pe sarcina de 220 Ohmi 5W) cu 0,7V mai mica decat Vz. Totusi, este o schema careia parca ii mai lipseste ceva! scratchchin.gif

Link spre comentariu

schema este un stabilizator de tensiune constanta...

Stabilind asta...mai am nevoie de un ajutor privind eficienta ei.Am nevoie de o sugestie , ce ar trebui modificat sau adaugat ca sa fie mai fiabila.Am nev de un raspuns.Va rog mult.Este pentru un proiect

Link spre comentariu

Stabilind asta...mai am nevoie de un ajutor privind eficienta ei.

Adica?

Am nevoie de o sugestie , ce ar trebui modificat sau adaugat ca sa fie mai fiabila.

Adica cum mai fiabila,o remarca,ar fi rezistenta,din amonte de BD,de ce ati pus-o?

Link spre comentariu

... Am nevoie de o sugestie , ce ar trebui modificat sau adaugat ca sa fie mai fiabila.Am nev de un raspuns.Va rog mult.Este pentru un proiect

Mai fiabila ? biggrin.gif

In PDF_ul de mai jos o sa gasiti cateva idei mult mai potrivite pentru conturarea proiectului dvs.

http://arh.pub.ro/lab/cef/Stabilizatoare%20de%20tensiune.pdf

Numai bine.

Link spre comentariu

domnule miron, schema asa am primit-o ...nu stiu daca intr-adevar e functionala stiu doar ca e un stabilizator de tensiune...ar putea avea si greseli.De aceea am postat-o aici sperand sa ma ajutati in detectarea lor in cazul in care exista.deci sa inteleg ca nu ar trebui acea rezistenta?Eu trebuie sa si explic schema...dar mai intai tre sa o inteleg.Multumesc don Petru si domnule Miron

Link spre comentariu

corectati-ma va rog daca gresesc.O interpretare de-a mea a schemei:

Circuitul se alimenteaza la 10 v , rezistentele RCG(Kohm) si RCG(680ohmi) actioneaza ca un divizor rezistiv,dioda Zenner redreseaza tensiunea ,tensiunea redresata este de max 5V cc , condensatorul are rol de filtraj si impreuna cu dioda zenner alcatuiesc un filtru.

Tranzistoarele....asigura o tensiune stabila , fixa care ajunge la dioda zenner , comportandu-se ca un comparator....adik daca tensiunea de intrare variaza cu mult peste 10V tensiunea nu ajunge pe zenner si daca e in limite mici este amplificata pana la valoarea normala de 5 v de cele 2 tranzistoare .

Link spre comentariu

• 1 month later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock