Sari la conținut

Placa video.

SIG

Postări Recomandate

Un prieten si-a luat o unitate centrala second hand si si-a dorit in mod expres sa-si ia,de fapt si-a si luat ,un monitor nou mare (22 inches).

Cum nu avea placa video i-am imprumutat placa mea video de la un calculator mai vechi (Ati Radeon 9550) pe AGP 256 MB si 128 biti.

La monitorul meu merge brici,insa la el apareau niste dungulite finute care se deplaseaza de sus in jos.

Acum am o dilema.

Dungulitele or fi de la faptul ca avea probleme cu cablul TV,semnal necorespunzator, sau datorita monitorului ?

Dungile erau prezente si cand vizualizam cu imagine micsorata,nu pe tot ecranul.

Sa fie cei 128 biti cam putini ?desi repet am vizualizat posturi TV nu pe full screen (deci nu am fortat ca imaginea sa fie pe tot ecranul).

Ce sa fie,ce sa fie ? scratchchin.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@SIG,

Ar trebui clarificat un lucru: cum ai conectat monitorul la placa video ? Cat de lung este cablu ? Semnalul NTSC se utilizeaza doar daca conectam placa video de un TV prin iesirea Tv-Out, dar aici te referi la un monitor LCD. Si care este legatura cu "cablu TV" ? Avea unitatea SH cumparata si TvTuner ?...

Link spre comentariu

Prietenul si-a cumparat si o placa TV tuner de la Leadtek (una noua).

Dungulitele erau destul de subtile.Daca te uitai mai superficial aproape le treceai cu vederea.

Ansamblul unitate second hand + placa TV Tunner + placa mea video ce i-o imprumutasem l-am probat pe monitorul meu de 15 inches si nu mi-au sarit in ochi acele dungulite,desi ma jucasem cateva zeci de minute cu softul TV .

Cand am dus calculatorul la el si am cuplat la monitorul lui mare (22 inches) prietenul a semnalat acele dungi relativ subtile. (eu nici nu le vazusem initial).

Nu stiu daca cablul lui TV si cate splitere o fi avand prin casa generau acele dungulite sau are legatura cu monitorul.

Desi,dupa cum va spuneam,am vizualizat niste posturi TV nu pe full screen.

Placa TV Tunner nu cred sa contribuie in vreun fel la aparitia acelor dungulite.

Ce e diferit fata de proba la mine acasa si proba la el sunt monitorul LCD si cablul TV.

(cablul de legatura monitor-placa video este cel clasic al monitorului,cu lungimea standard obisnuita)

Oricum ,urmeaza sa-si cumpere o placa video second hand similara,tot pe AGP,256 MB - 128 biti,si sunt curios daca vor mai aparea acele dungulite.

Ma gandeam sa-l sfatuiesc sa-si ia ceva pe 256 biti,din cauza monitorului mare,dar nu cred ca aceasta va rezolva eliminarea acelor dungulite.

Totusi,cu RAM-ii cam inteleg la ce sunt folositori,dar ce e cu bitii acestia ?

Care e diferenta neta intre o placa video care are sa zicem 512 MB + 128 biti si o alta care are 512 MB + 256 biti ?

Mersi.

Editat de SIG
Link spre comentariu

Dungulitele erau destul de subtile.Daca te uitai mai superficial aproape le treceai cu vederea.

Ar trebui sa incercati un update a driverului placii video. Daca nici dupa asta nu dispar "dungulitele", nu ar fi rau o verificare a cablului placa video - monitor iar ca ultima solutie testarea pe un alt monitor de 22inch a placii video.

Care e diferenta neta intre o placa video care are sa zicem 512 MB + 128 biti si o alta care are 512 MB + 256 biti ?

128 sau 256, reprezinta numarul de biţi care se pot transfera ?ntre GPU şi memorie ?ntr-un ciclu de ceas. Cu cat este mai mare, cu atat mai bine. Totusi, utilizarea unei placii video cu magistrala pe cat mai multi biti se justifica doar in cazul jocurilor video care au detalii sau texturi mari. In alegerea unei placii video este mai importanta latimea de banda (Mb/s), implicit nr. de biti, decat capacitatea memoriei grafice. Deci, o magistrala Memorie - GPU de latime mare (spre ex. 256biti) va permite transferul de date intre memorie - GPU cu o viteza foarte mare.

Link spre comentariu

• 4 weeks later...
Un prieten si-a luat o unitate centrala second hand si si-a dorit in mod expres sa-si ia,de fapt si-a si luat ,un monitor nou mare (22 inches).

Cum nu avea placa video i-am imprumutat placa mea video de la un calculator mai vechi (Ati Radeon 9550) pe AGP 256 MB si 128 biti.

La monitorul meu merge brici,insa la el apareau niste dungulite finute care se deplaseaza de sus in jos.

Acum am o dilema.

Dungulitele or fi de la faptul ca avea probleme cu cablul TV,semnal necorespunzator, sau datorita monitorului ?

Dungile erau prezente si cand vizualizam cu imagine micsorata,nu pe tot ecranul.

Sa fie cei 128 biti cam putini ?desi repet am vizualizat posturi TV nu pe full screen (deci nu am fortat ca imaginea sa fie pe tot ecranul).

Ce sa fie,ce sa fie ? scratchchin.gif

Schimbati cablul video.Luati unul ecranat de calitate.Mai gasiti doar pe la firmele de second hand.Monitorul are intrari analog si digi?

Daca are si digi , conectati cablu digi.

Link spre comentariu

• 3 weeks later...
Schimbati cablul video.Luati unul ecranat de calitate.Mai gasiti doar pe la firmele de second hand.Monitorul are intrari analog si digi?

Daca are si digi , conectati cablu digi.

Probleme de genu imi apar si mie la TV Tuner cand ma uit la TV pe monitor, (TV Tuner Leadteak),

Cand conectez tunerul prin cablu coaxial 75 omi vede bine imaginea (fara dungulite verticale) dar cand connectez prin RCA vede dungulite verticale, in unele zile se vad mai tare, in altele zile mai putin,

Sa inteleg ca am vreo interferenta? cu semnalul pe cablu RCA sau sa fie vreo bucla necorespunzatoare la masa,

Mentionez ca am observat aceasta problema cu masa, ca intr-o zi se vedeau destul de tare acele "dungulite" pe CVBS(cablu RCA, AV), si am umblat la cablu RCA si l-am scos putin de nu se mai atingea tabla de la mufa(masa) cu tabla de pe placa TV tuner (masa) si nu se mai vedeau asa tare dungulitele, acum momentan am bagat mufa RCA doar sa atinga numai pinul din mijloc in placa fara masa.

(detalii conexiune: Cablu RCA - RCA video Receiver - Tuner, cablu 2xRCA - jack audio Receiver - Tuner

Masa pt purtatoarea video cred ca o facea numai prin masa cablului de sunet de tot se mai vedea doar cu "+" pe cablul RCA- RCa video

Link spre comentariu

... Cand conectez tunerul prin cablu coaxial 75 omi vede bine imaginea (fara dungulite verticale) dar cand connectez prin RCA vede dungulite verticale, in unele zile se vad mai tare, in altele zile mai putin,

Sa inteleg ca am vreo interferenta? cu semnalul pe cablu RCA sau sa fie vreo bucla necorespunzatoare la masa,

Mentionez ca am observat aceasta problema cu masa, ca intr-o zi se vedeau destul de tare acele "dungulite" pe CVBS(cablu RCA, AV), si am umblat la cablu RCA si l-am scos putin de nu se mai atingea tabla de la mufa(masa) cu tabla de pe placa TV tuner (masa) si nu se mai vedeau asa tare dungulitele, acum momentan am bagat mufa RCA doar sa atinga numai pinul din mijloc in placa fara masa.

bogdy, ce lungime de cablu RCA ai folosit pentru semnal video si cat de bun era acest cablu ? Daca cablu e prea mare si cam de proasta calitate, atunci foarte probabil sa ai semnal video cu interferente.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock