Sari la conținut

receptor 80m

BOBO

Postări Recomandate

in 1998 am construit si eu acest receptor, era primul meu receptor pt benzile de radioamatori in unde scurte. Am fost si sunt mandru de el :) mai functioneaza si azi desi nu arata prea bine...tot la stadiul de receptor de test a ramas. Am invatat multe si testat multe pe el. Pt mine a fost un fel de "receptor scoala" daca pot sa i spun asa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 year later...

in banda de 80 e usor de pus la punct o sincrodina, pana o sa revin cu o schema e vorba doar de un mixer inel in care se injecteaza 3,5 ... 3,8 mhx de la un oscilator si se extrage audiofrecventa care e amplificata ulterior de 2 ... 3 tranzistori si filtru trece jos in audio. E simplu nu !

Link spre comentariu

eu lucrez la un receptor digital cu FPGA, si probabil o sa-l testez in 80m, (nu am inca partea de intrare chiar gata) asa ca o sa o sarma de 20m, amplif-ul de intrare (LNA) si-l cuplez la convertorul ADC. Ar trebui sa pot receptiona toate benzile sub 10MHz.

RR

Link spre comentariu

• 2 years later...

am mai avansat intre timp, am realizat receptorul ala pe 14Mhz in loc de 3.5MHz a mers destul de bine dar l-am desfintat (mixerul era pe un breadboard) - acum lucrez la un emitator digital tunabil de la 70MHz pana la 4GHz cu latime de banada de 20MHz.

pune schema oricum ca nu strica niciodata.

RR

Link spre comentariu

• 4 weeks later...
  • 8 months later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock