Sari la conținut

receptor 80m

BOBO

Postări Recomandate

Salut! Caut de ceva timp o schema de receptor in banda de 80n,care sa utilizeze componente accesibile la nivel de amator,dar nu prea am avut noroc.Rog pe cei care detin o astfel de schema,mai ales daca contine TAA661 sau TCA120,sa posteze schema pe forum. Mentionez ca detin autorizatie de receptie.Daca ajuta la ceva,detin un filtru toyocom hcm de 10.7MHz.Cred ca aceasta schema ar putea ajuta multi constructori amatori,pasionati de radioamatorism.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In revista Tehnium din 1980, un numar parmise din luna mai, era prezentata o schema de receptor in 80m. Daca este cineva pe forum care detine colectia si poate sa se uite, eventual sa faca un scan si sa posteze aici, ar fi un fapt util tuturor celor interesati.

Alte exemple:

http://lpistor.chez-alice.fr/rx3bds.htm

http://home.alphalink.com.au/~parkerp/projects/dcrx.gif

Link spre comentariu

M-am intors,am gasit o schema intr-un tehnium..nu stiu care,nu are coperta.Nu am avut scaner asa ca am fotografiat schema,si cablajul,pe module.

Schema contine un vfo,si ma gandeam daca se poate inlocui cu un vxo,deoarece am un cristal de cuart de 3.579MHz..ma gandeam la o schema cu cdb404,cuattul si un condensator variabil.Ce ziceti?

Mai jos sunt pozele.

P.S. Am uitat sa scriu datele bobinei,asa ca: Socurile se realizeaza bobinand 30-70sp CuEm de 0,12-0,2 pe un miez de ferita cu diametrul de 3-5mm si L=7-10mm

L1=3sp

L2=10sp

L3=10sp

L4=10sp

Toate bobinate cu fir de CuEm cu diametrul de 0,15-0,25mm pe ferita tip oala folosita in etajele FI din receptoarele industriale

post-129-1231348132_thumb.jpg

post-129-1231348141_thumb.jpg

post-129-1231348164_thumb.jpg

post-129-1231348173_thumb.jpg

Editat de BOBO
Link spre comentariu

Pai nu stiu inca ce antena voi folosii,sunt cam nou in domeniul asta,asa ca voi apela la cineva sa ma indrume.Am terminat receptorul,voi adauga si niste poze mai tarziu,si cu un fir intins prin curte la fantezie,si receptorul reglat dupa ureche,m-am plictisit de atatia bulgari:))). Am auzit ceva si de prin Timisoara,Baia Mare si constanta,dar inca nu l-am reglat,trebuie sa merg la cineva care are echipament,eu nu am inca nici macar frecventmetru:D

Link spre comentariu

Pai nu stiu inca ce antena voi folosii,sunt cam nou in domeniul asta,asa ca voi apela la cineva sa ma indrume.Am terminat receptorul,voi adauga si niste poze mai tarziu,si cu un fir intins prin curte la fantezie,si receptorul reglat dupa ureche,m-am plictisit de atatia bulgari:))). Am auzit ceva si de prin Timisoara,Baia Mare si constanta,dar inca nu l-am reglat,trebuie sa merg la cineva care are echipament,eu nu am inca nici macar frecventmetru:D

pai pentru banda de 3,5,Mhz (80 m) poti folosi un long wire de minim 20m , dar o solutie mai buna ar fi o bucla inchisa de 80m lungime izolat cum trebuie cu izolatori din portelan si cu o inaltime cat mai mare cu putinta si bineinteles un cablu coaxial

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

In sfarsit am terminat receptorul,mai am de lucrat putin la carcasa.Folosesc o carcasa de AS15020 parca asa-i zice,in locul vu-metrului o sa construiesc un frecventzmetru,am facut rost de MMC22925,acum caut afisoare cu catod comun...In fine,mai am de facut niste ecrane prin cutie,si poate pe viitor si un emitator pe 3,5MHz.Iata pozele..

P.S. Am participat cu acest receptor in Cupa Carasului,unde am reusit sa adun 62 de puncte,este primul meu concurs,trebuie sa trimit fisele de concurs.Puteam sa scot mai multe dar in etapa II-a,s-a pus vecinul pe sudat:))

post-129-1233764324_thumb.jpg

post-129-1233764340_thumb.jpg

post-129-1233764366_thumb.jpg

Editat de BOBO
Link spre comentariu

• 2 months later...

Felicitari Bobo pentru realizare! good2.gif

Daca vrei sa-ti faci un frecventmetru pentru a-l folosi la scala acestui aparat sau la altul in viitor, lasa MMC-ul ala invechit deoparte ca numai te chinui cu el. Abordeaza ceva nou si modern cum sunt PIC-urile. Cu astea poti face ce vrei. La o scala digitala vei avea nevoie in viitor de SHIFT de frecventa, ADD-FI, SUB-FI etc. Uite aici ceva extrem de simplu si eficient pentru o scala numerica, si foloseste ce display-uri ai, adica sau catod comun sau anod comun: http://freenet-homepage.de/dl4yhf/freq_cou...rmware_download .

Mai simplu de asa ceva nu ai sa gasesti. Aceasta scala numerica echipeaza in prezent si trcv-ul meu BITX80. Daca ti-e greu sa abordezi constructii cu PIC-uri da-mi de stire si te ajut cu placere. 73!

Link spre comentariu

• 2 months later...
M-am intors,am gasit o schema intr-un tehnium..nu stiu care,nu are coperta.Nu am avut scaner asa ca am fotografiat schema,si cablajul,pe module.

Schema contine un vfo,si ma gandeam daca se poate inlocui cu un vxo,deoarece am un cristal de cuart de 3.579MHz..ma gandeam la o schema cu cdb404,cuattul si un condensator variabil.Ce ziceti?

Mai jos sunt pozele.

P.S. Am uitat sa scriu datele bobinei,asa ca: Socurile se realizeaza bobinand 30-70sp CuEm de 0,12-0,2 pe un miez de ferita cu diametrul de 3-5mm si L=7-10mm

L1=3sp

L2=10sp

L3=10sp

L4=10sp

Toate bobinate cu fir de CuEm cu diametrul de 0,15-0,25mm pe ferita tip oala folosita in etajele FI din receptoarele industriale

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
In sfarsit am facut cablajul si am pus si ceva piese.Am modificat etajul final audio astfel incat sa montez un TBA790T.

Iata ce am realizat pana acum:

buna seara am facut si eu receptorul dar din pacate inca nu functioneaza spune-mi te rog c7 pe cablaj e direct la emiter t1iar pe schema electrica terce prin r2 c5 iar c11 pe cablaj e la masa iar pe schema la r5 plusul lui c9 multumesc mult

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock