Sari la conținut

Postări Recomandate

Salutare.

AS vrea sa adresez o intrebare in legatura cu modalitatea de conectare a 2 receivere la 1 antena de satelit.

Am un abonament DIGI TV si echipamentul aferent printre care si un receiver Hyundai HSS-1160NA.

Acum as vrea sa conectez 2 televizoare. Pentru aceasta am inteles ca sunt cateva metode:

1. un LNB dublu si inca un receiver. In acest caz, imi va trebui un nou abonament?

2. receiverul pe care mi l-au dat are o iesire LOOP OUT care este "ieşire prin nod de la selectorul digital" conform manualului. Un mester de pe la digi mi-a spus ca aceasta iesire ar fi folosita la conectarea unui al 2-lea receiver. In acest caz, s-ar putea receptiona doar posturile TV de 14V. Nu stiu ce inseamna acest lucru, dar asa mi-a spus mesterul.

As vrea sa va cer si parearea DVS. si sa propuneti cateva solutii pentru conectarea cat mai ieftina a unui al 2-lea televizor pe aceeasi antena.

Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1612-televiziune-prin-satelit-digi-tv/
Distribuie pe alte site-uri

Topicul se va muta la sectiunea "Comunicatii >> Sisteme de recepţie, interfoane".

Referitor la subiect, din cate stiu receptoarele DIGI sunt "identice" cu cele Dolce (ma refer numai la echiparea cu conectorii) si ca drept urmare cred ca este mai potrivita solutia propusa in postul nr.2 de utilizatorul dane087.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1612-televiziune-prin-satelit-digi-tv/#findComment-15510

• 2 months later...

ma scuzati ca ma bag si ca este off topic da apropo de sateliti astia am cunoscut pe cineva care spunea ca a conectat un satelit dasta la un modem de cablu si ca avea internet fara nimic altceva si cica viteze peste 10mb/s acum nuj ce sa zic nu bag mana in foc ca ar fi adevarat

Editat de trax
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1612-televiziune-prin-satelit-digi-tv/#findComment-17688

• 4 months later...
Salutare.

AS vrea sa adresez o intrebare in legatura cu modalitatea de conectare a 2 receivere la 1 antena de satelit.

Am un abonament DIGI TV si echipamentul aferent printre care si un receiver Hyundai HSS-1160NA.

Acum as vrea sa conectez 2 televizoare. Pentru aceasta am inteles ca sunt cateva metode:

1. un LNB dublu si inca un receiver. In acest caz, imi va trebui un nou abonament?

2. receiverul pe care mi l-au dat are o iesire LOOP OUT care este "ieşire prin nod de la selectorul digital" conform manualului. Un mester de pe la digi mi-a spus ca aceasta iesire ar fi folosita la conectarea unui al 2-lea receiver. In acest caz, s-ar putea receptiona doar posturile TV de 14V. Nu stiu ce inseamna acest lucru, dar asa mi-a spus mesterul.

As vrea sa va cer si parearea DVS. si sa propuneti cateva solutii pentru conectarea cat mai ieftina a unui al 2-lea televizor pe aceeasi antena.

Va multumesc anticipat.

Daca mai doresti sa mai achizitionezi inca un receiver pt a vedea programe si la al doilea TV poti face legatura prin LOOP out de la primul receiver, sau poti lega in paralel cu cablul care duce la primul Receiver.

Problema o sa apara in felu urmator:

Daca receiveru 1 se uita la un post care este pe 14V ex protv intl, si receiveru 2 se uita la un post cu 18V ex PRO TV, va vedea doar cel de pe 18V cel de pe 14V ii va aparea "Canalul nu functioneaza" datorita ca receiveru ca sa receptioneze un post de pe satelit alimenteaza LNB-ul cu 14V pentru polarizare verticala sau 18V pentru polarizare orizontala si daca pe acel LNB vin doua tensiuni una de 14 si una de 18 va ramane teniunea cea mai mare adica cea de 18V si deci ambele receivere trebuie sa se uite pe posturi cu 18V sau ambele receivere sa urmareasca posturi cu 14V. Daca vrei sa nu mai ai aceasta problema LNB cu 2 iesiri pt fiecare receiver

Eu am 3 receivere de la digi acasa si am LNB twin, am cuplat 2 receivere pe o iesire si 1 receiver pe cealalta iesire si la primele 2 receivere apare problema de mai sus mentionata la cealalta iesire nu este nici o problema.

Abonamente am 1 ab cu un receiver

1 ab cu 2 receivere, in total platesc 2 abonamente.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1612-televiziune-prin-satelit-digi-tv/#findComment-20705

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock