Sari la conținut

vreau pareri despre acest aparat de masura cu pic

trax

Postări Recomandate

este o schema destul de simpla dar cam greu cu programatoru si nuj dak merita sa o fac mai ales ca nu am nici schema de programator pt pic dar am programarea hex, el masoara bobine si condesatori

astept pareri

post-2611-1231187417_thumb.jpg

HEX.zip

Copper2x5.pdf

post-2611-1231187745_thumb.jpg

post-2611-1231187960_thumb.jpg

post-2611-1231187966_thumb.jpg

post-2611-1231187972_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca aparat, e util, dar acum nu stiu daca se merita. In primul rand pic-ul costa destul de mult, la fal si ecranul. De asemenea cred ca trebuie si niste integrate traductoare ma prigramator, care nu stiu cat de usor se pot procura.

Oricum, nu strica putina experienta, asa ca eu as zice sa faci o incercare. Acum e o alta problema. microcontrollerele lucreaza in sistem hexazecimal, iar compliatoarele transforma codul pe care il introduci in cod binar (ca orice prgram), apui in cod hexazecimal. Nu stiu daca se poate transfera direct hexazecimalul.

Link spre comentariu

Ca aparat, e util, dar acum nu stiu daca se merita. In primul rand pic-ul costa destul de mult, la fal si ecranul.

Nu sunt scumpe nici pic-ul nici ecranul. Te scoti la cativa zeci de lei, pana in 100.

De asemenea cred ca trebuie si niste integrate traductoare ma prigramator, care nu stiu cat de usor se pot procura.

Aici nu am intelesce vrei sa zici.

Acum e o alta problema. microcontrollerele lucreaza in sistem hexazecimal, iar compliatoarele transforma codul pe care il introduci in cod binar (ca orice prgram), apui in cod hexazecimal. Nu stiu daca se poate transfera direct hexazecimalul.

Nici pe departe. Hex-ul este acolo pt. ca de acela ai nevoie, in momentul in care programezi un uC nu iti cere niciodata .bin-ul (binar) ci .hex-ul.

Link spre comentariu

Si vi se pare ca pentru un incepator care nu e sigur daca schema va functiona, nici nu stiu daca a fost probata, sa investeasca 100 lei pe ceva care s-ar putea sa nu mearga sau sa il tina "la pastrare", nefiindu-i de folos?

In legatura cu traductorul, din ce imi amintesc de prin conex-uri, programatorul are nevoie de un integrat, care preia datele din computer si le "transfera" in pic.

Am spus ce am spus mai sus deoarece, din cate imi amintesc, sub win 2000+ nu ai controlul direct asupra porturilor, adica nu cred ca se poate transfera un fisier direct. Iar programele care sunt transforma codul introdus de utilizator, in cod binar, apoi in hexazecimal. Exista ceva care sa introduca direct .hex?

Link spre comentariu

Si vi se pare ca pentru un incepator care nu e sigur daca schema va functiona, nici nu stiu daca a fost probata, sa investeasca 100 lei pe ceva care s-ar putea sa nu mearga sau sa il tina "la pastrare", nefiindu-i de folos?

Nu vad de ce nu ar fi functionala. Din poze pare ok iar schema este destul de populara.

In legatura cu traductorul, din ce imi amintesc de prin conex-uri, programatorul are nevoie de un integrat, care preia datele din computer si le "transfera" in pic.

Nu ai nevoie nici de traductor nici de integrat. Incearca asta sau da-i pe google "pic programmer schematic". Vei gasi scheme si soft la liber.

Am spus ce am spus mai sus deoarece, din cate imi amintesc, sub win 2000+ nu ai controlul direct asupra porturilor, adica nu cred ca se poate transfera un fisier direct.

Se poate.

Iar programele care sunt transforma codul introdus de utilizator, in cod binar, apoi in hexazecimal.

Invers.

Exista ceva care sa introduca direct .hex?

Da, majoritatea programatoarelor, precum cel din link-ul de mai sus.

Link spre comentariu

@edy_wheazel multumesc pt ponyprog da lam procurat de mult ca stiam ca am nevoie de el si am auzit ca merge destul de bn insa eu vreau o schema simpla cu cativa tranzistori sau pe un integrat si cateva diode zennar eventual alimentare externa nu din portu calculatorului si nuj cum va fi ca nu am programat pana acum picuri sau orice alt programator da imi este util aparatu pentru a face bobinele la emitatoare nu neaparat fm ci dastea gen rc ca de masinute cu 8-20 contacte si dasta mai mult am postat sa vad dak merita si oricum am 16 ani ati mai vazut voi sa programeze cineva picuri la varsta asa prankster.gif scratch_one-s_head.gif io fac electronica de la 3 ani sa zicem ca imi fugeau ochii dupa leduri si eram curios cum se aprin dc ....si alte intrebari de borac si mia adus tati o punga cu 20 de leduri dalea de 10mm colorate si ma jucam cu ele prima mea schema a fost acel astabil cu 2 tranzistori gen semnalizare, si acu am ajuns la microprocesoare band.gif astept raspunsuri......

Link spre comentariu

Mai ai aici un programator pt. PIC.

La pony-prog ai alimentare externa, nu trebuie sa faci toata schema, doar partea pt. cel care te intereseaza pe tine.

Eu zic ca inainte sa te apuci de lucru sa te documentezi bine in legatura cu uC, cu programatorul poti sa-l blochezi daca setezi aiurea bitii fuse, de asemenea, acolo trebuie sa faci setari legate de oscilatorul extern, etc...

Link spre comentariu

@edy_wheazel credema ca as vrea sa studiez da gasesc numai in engleza si imi este greu sa inteleg asa nu zic ca nu cunost engleza da nu inteleg anumite lucruri si pana voi gasi siteuri in limba romana mai e.... oricum stiu ca are un oscilator mic intern fiecare uC si asta difera de la unu la altu 4mhz 8mhz cam asa ceva......oricum mai studiez pana ma apuc sa ard picuri da asta mi se pare simpla si am si nevoie de ea sa fac bobinele pt emitatoare seasaw.gif greeting.gif prankster.gif da la pureri mici sa nu dau de mascati da in frecventa 27mhz nu o sa am probleme sau in 447mhz si astept un linc dak stiti facut in romana pt programatoare nu neaparat pic ca am scheme dastea si cu atmel da numai sa fie babeste on_the_quiet2.gif

Link spre comentariu

• 1 month later...

Eu am construit un astfel de aparat, care este foarte util. Este dupa un proiect mai vechi , dar cred dupa poze, ca este acelasi autor. Aparatul construit de mine foloseste un PIC 16F84A ,care e un pic mai scump, alt program hex si alta bobina a oscilatorului .

Nu mai am adresa site-ului , trimite-mi si mie pe privat , adresa site-ului acestui aparat.

Daca nu ai un programator de PIC-uri te ajut sa-ti faci unul . Pot sa ti-l scriu eu dar nu e bine ca te inveti prost, stiu din alte ajutoruri date, si cel mai bine te ajut sa-ti construiesti tu unul al tau.

Eu stau in DR Taberei.

Link spre comentariu

scz @shonelu ca nu tiam raspuns mai devreme da nu am mai intrat pe forum ca am avut treaba la liceu sa fac proiectul acela cu leduri controlate de calculator am pus si documentatia la sectiunde DIY da in loc de leduri sa facem un robotel ca plec la targu-jiu ca am simpozioane si am avut de lucru insa despre site sa il caut ca nu lam memorat da e usor de gasit si iti trimit un pm sau eventual pe IM: alinbarosanu2007 io stau la veteranilor fata in fata cu scoala 156 dak sti

Editat de trax
Link spre comentariu

• 1 month later...

LC-meterul prezentat este foarte asemanator cu cel realizat de mine, si merita toti banii. Este extrem de precis la cat de simplu este. Schema pe care am realizat-o eu este preluata de aici:

http://www.marc.org.au/

Schema este disponibila in mai multe variante dar asemanatoare intre ele dpdv al conceptului.

Cateva imagini cu LC-meterul realizat de mine:

post-486-1239993079_thumb.jpg, post-486-1239993116_thumb.jpg

Costurile de realizare sunt extrem de accesibile:

PIC16F628=8,5RON/buc; LCD1x16=18RON/buc; restul e nesemnificativ. Cred ca nu e "lumea", nu?! Accesibil.

Programatorul folosit pentru implementarea programului in PIC:

http://feng3.cool.ne.jp/en/pg5v2.html realizat in varianta redusa la soclu cu 18 pini.

post-486-1239993452_thumb.jpg

Nu are nevoie de sursa de alimentare externa, si poate programa: 16F628, 16F84, 12F629, etc. Pe astea le-am incercat eu si merg OK. Varianta redusa de cablaj:

PCB_PIC_programer.pdf

Si schema preluata a programatorului pentru PIC-uri:

post-486-1239993638_thumb.png Atentie la SW2, care trebuie comutat in functie de PIC-ul programat! Eventual se consulta pagina: positions.pdf

Programul PC de programare este ICprog, foarte bun si versatil.

Cei care vor sa faca acest proiect vor fi incantati de performante. Daca mai pot sa ajut cu ceva, just PM.

Ovidiu.

Link spre comentariu

simnakovi, stii cumva vreo schema LC metru care sa fie mai precisa si cu un domeniu mai mare pentru masurarea capacitoarelor ? Si tot cu PIC sa fie. Te rog.

Editat de dan_e
Link spre comentariu

Dane, vreau sa-ti spun ca aceasta schema facuta de mine, are precizia dovedita de 1% ! Am etalonat aparatul cu ajutorul unui condensator etalon de precizie cu valoarea de 4870pF-1% si merge foarte precis. Pe incercate! Nu stiu ce precizie mai mare vrei. Alta schema este dar nu am facut-o:

http://www.geocities.com/CapeCanaveral/Lab/9765/

Si apoi nu stiu in ce dcomeniu vrei sa masoare. Mie mi-a trebuit pentru condensatoare s bobine in domeniul radio, unde valorile acestor componente sunt relativ mici. Oricum poti incerca si schema asta si mai tinem legatura.73!

Link spre comentariu

Costurile de realizare sunt extrem de accesibile:

PIC16F628=8,5RON/buc; LCD1x16=18RON/buc; restul e nesemnificativ. Cred ca nu e "lumea", nu?! Accesibil.

Unde ati gasit LCD1x16 = 18 lei /bucata ? M-am uitat si eu de curiozitate pe net la cateva magazine si nu am gasit nimic. Am gasit doar varianta 2x20 sau 2x16 !!!!!!! Se pot folosi si astfel de display-uri?! angel.gif

sarbatori cu bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock