Sari la conținut

isi poate da seama cineva de ce sursa are nevoie amplificatorul din imagine??????

Postări Recomandate

Daca aveti numai ceea ce este prezentat in imagine atunci aveti nevoie de un transformator (aprox. 200VA), o punte redresoare de 10...15A si doua condensatoare de filtraj (6800uF sau 10000uF). Chiar daca "placa" dispune de doua condensatoare de filtraj, nu trebuie sa va bazati doar pe capacitatea acestora. Si bineinteles, inainte de toate, ar trebui o cutie, eventual inca un modul de acesta ca sa realizati un amplificator stereo (in acest caz se schimba datele initiale ale problemei, acelea cu puterea transformatorului, punte si valori condensatoare de filtraj).

Dar, pana la urma, sunteti sigur ca sunt functionabile TDA-urile?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

treaba este de stul de simpla cum a spus si @donpetru uitete pe condesatori la cati volti merg cele 2 butoiase si din cate vad este sursa dubla si dupa condesatori si daca gasesti si schema finalilor vei afla ce transformator iti trebuie si ca sa iti fie treaba mai usoara o sa pun si o schema

Link spre comentariu

si dak esti amator asta e destul de simpla si dane informatii despre condesatori sau ce scrie pe finali ca sa iti spunem ce transformator sa iei

post-2611-1231186082_thumb.jpg

Link spre comentariu

pei spune mai exact cu ce sa te ajutam ca tiam facut cea mai usoara schema ca la incepatori nu inteleg ce vrei sa spui

uite ce am gasit pe un forum::::::

Twister

Apr 27 2004, 21:34

Eu am amplif 2x250W (RMS 2X170W/ 8ohm) cu TDA 7294 in punte. IC sunt facute de SGS Thomson, am folosit doua bobine babane pt a-l alimenta. Daca il lucrezi curat se va auzi identic cu un amplif standard de marca. Am si un Kenwood si se aude identic cu cel pe TDA 7294 (ca fidelitate,altfel e mai slab ca putere). Ce e deosebit la acest montaj e ca daca il alimentezi corespunzator (+-40V) vei obtine 180W la... 16ohm. Eu n-am boxe pe 16ohm ,dar am facut un test cu 4boxe in serie,stereo si pot sa-ti spun ca se auzea SUPERB, rotund, plin, puternic. Atentie ca necesita radiatore impresionante,nu fii zgarcit la acest capitol ca te/le arzi! Altfel montajul e relativ simplu,mai multa munca e la sursa si filtrare. Bafta !

Editat de trax
Link spre comentariu

deci ce am vazut pe alte siteuri ca 4A sunt cam de ajuns da poti sa pui si unu de 5A si atasez schema la statia ta ca variaza tensiunea si de ce boxe folosesti

oricum cu cat dai mai tare de volum cu atat isi trage mai mult curent din traf

AD_022ZAcv.pdf

Editat de trax
Link spre comentariu

ca boxe am 2 unitra de 140W/ 8 omi

nu te supara dar in schema de alim di fisierul atasat in loc de condensatoarele de 100micoF nu sunt rezistente de 100 omi????

la un curent de 5A si o sectiune a coloanei centrale de 15cmp poti sa-mi spui de ce sarma as avea nevoie pt a bobna secundarul? miezul este din tole de forma E si I

Editat de dane087
Link spre comentariu

nu sunt rezistente de 100ohm ci condesator nepolarizat de 100nano daca ai pune 100ohm intre plus si gnd se inroseste ca resoul si pe langa acei 100nano sunt si 1000uf da asta conteaza mai putin cu cati ai mai multi uf cu atat nu mai ai bazaitu acela in boxe[oscilatia de la priza] si ca sa rezolvam mai repede treaba baga id meu alinbarosanu2007

si decat sa il bobinezi sau sa faci alt secundar din alt traf mai bn cumperi unu

Editat de trax
Link spre comentariu

Ce e deosebit la acest montaj e ca daca il alimentezi corespunzator (+-40V) vei obtine 180W la... 16ohm.

trax, omule, las-o mai incet, ca crapa pietrele de atata frig...pardon aberatii. praising.gif

la un curent de 5A si o sectiune a coloanei centrale de 15cmp poti sa-mi spui de ce sarma as avea nevoie pt a bobna secundarul?

Minim diametrul de 1mm cupru email.

BAFTA. first.gif

Editat de releu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock