Sari la conținut

Robinetii cu bila sau clasici in instalatii sanitare ?

titi

Postări Recomandate

La multi ani!!!! first.gif

observ de la o vreme ca numai eu deschid subiecte in aceasta arie a forumului!!!!!!!!!!!! asta eeeeeee~~~!!!! :flag_of_truce:

in fine, as dori sa intreb utilizatori mai batrani sau care au mai folosit in propria instalatie sanitara robineti de trecere (costa vreo 6lei bucata), de aia cu maneta (cica au o bila inauntru) sau de aia rotativi (cu garnitura....parca!!!) ????????

care sunt mai rezistentii ?

va intreb asta deoarece am auzit tot felul de povestii: ca aia sunt mai buni, ba nu, robinetii aia sunt mai buni, si tot asa... deci... prankster.gif

Editat de titi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cei cu bila,au avantajul lipsei garniturii,deci nu trebuie inlocuita(mai des la apa calda),dar trebuie facute manevre inchis/deschis periodic,deoarece pot acumula calcar din apa.

Link spre comentariu

domnu miron, tocmai de asta am deschis topicul... spuneam mai sus de niste povesti auzite despre robineti. Pai, am auzit ca cei cu bila sunt foarte naspa, adica se pot defecta cu bila blocata pe robinet INCHIS sau DESCHIS ..... si am mai auzit ca se poate rupe maneta aia a lor... cred ca stiti la ce ma refer!! :flag_of_truce:

Link spre comentariu

Pai, am auzit ca cei cu bila sunt foarte naspa, adica se pot defecta cu bila blocata pe robinet INCHIS sau DESCHIS

Depinde si de cine-l fabrica,cu cei luati din piata,au mai avut probleme(mergeau greu),probabil ruptul manetei(eu n-am patit)apare cand este blocat de calcar,dar daca asa cum am scris,sunt facute periodic manevre,poate fi evitat.Eu am peste tot robineti cu bila si la chiuvete si la coloanele de retea.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Cred ca depinde foarte mult de cine ii fabrica,fie cu garnitura fie cu bila.

Nota proasta pot primi ambele tipuri daca sunt facuti de firme naspa.

De ex. am cumparat de vre-o luna un furtun de scurgere a apei din chiuveta,extensibil,cu toate accesoriile.

Partea din inox care vine prinsa la gura de scurgere a chiuvetei a ruginit intr-o luna.

Deci ce inox e atunci ? :flag_of_truce:

Deci depinde foarte mult cine fabrica un lucru.

Link spre comentariu

SIG, de acord, depinde foarte mult cine ii fabrica.

apropo, stie cineva ce garnituri iti trebuie, daca un robinet de asta merge prin direct pe teava de polipropilena sau ii trebuie vreun cot de adaptare. ce ati auzit ???? :flag_of_truce:

Link spre comentariu

robineti la care m-am referit mai sus si care se folosesc ca robineti de trecere inaintea apometrelor ?

Link spre comentariu

• 1 year later...

Am luat atunci robineti clasici care acum au inceput sa scartaie: nu mai inchid bine apa. E posibil sa se fi erodat asa repede garniturile? Ce ma sfatuiti sa fac: sa inlocuiesc garniturile sau sa trec la robineti cu bila?

Link spre comentariu

E posibil sa se fi erodat asa repede garniturile?

Da, vedeti daca nu au cumva depuneri de calcar pe scaun.

sa inlocuiesc garniturile sau sa trec la robineti cu bila?

Eu am schimbat cele doua baterii din casa acum mai bine de 10 ani, cu noname cumparate de la taraba si inca functioneaza fara sa fi avut nevoie de reparatii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock