Sari la conținut

amplificator "monstru"

Mereanu

Postări Recomandate

In primul rand, "LA MULTI ANI SI UN AN NOU FERICIT!!!"

on topic;Patronul unei discoteci ma rugat sa-i construiesc un amplificator care sa dezvolte o putere de peste 300 de w "lejer" cu distorsiuni sub 2%,atunci cand ampliful este "dat tare".presupun ca nu a vrut sa spuna cand este dat la maxim.

Acuma,eu nu prea am idee ce tranzistori sa folosesc pentru o asemenea putere.cu ce tensiune va trebui sa fie alimentat ampliful? ce intensitate/amperaj ai trebuie? cati tranzistori finali sa pun in paralel? ce schema credeti ca ar putea sa "tina" o discoteca?......va dati seama ce-ar insemna ca ampliful sa cedeze in timpul discotecii....m-as face de ras band.gif :flag_of_truce:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La multi ani!

Pentru inceput trebuie sa va intreb: ce incinte acustice are "patronul" ? Apoi, sa presupunem ca va referiti la 300W in 8 Ohmi. Un amplificator audio pe care sa va bazati la greu pe el este un amplificator realizat dupa o schema PSSAudio. Deja cred ca multi utilizatori ai forumului o sa-mi reproseze de ce recomand de fiecare data PSS. Pentru ca este o schema simpla, se "aude" destul de bine si fiabila. V-as putea recomanda si AV800 dar - lasand la o partea calitatea reproducerii sunetului - nu este o schema care se lasa "forjata din greu" in fiecare seara.

Bine, mai sunt si alte scheme, dar din pacate nu va pot recomanda sa faceti "experimente". In acest sens topicul cu scheme de amplificatoare va sta la dispozitie.

Apoi, mai intervine o intrebare: cam cat este dispus "patronul" sa dea pe un amplificator ?

Link spre comentariu

are patru boxe de bass de 400 de w pe 4 ohm.cele patru boxe vor fi legate in serie doua cate doua.ideea e ca as dori sa fac un amplif bun si sa ma coste pe mine mai putin,iar eu sa-i cer "patronului" mai mult :flag_of_truce:

Link spre comentariu

iar eu sa-i cer "patronului" mai mult

:flag_of_truce: cum sa nu! Atunci realizeaza varianta PSSAudio cu 10 finali/canal alimentata la +/-90Vcc.

Nu e indicat deloc sa conectezi incintele in paralel. In aceasta situatie mai bine realizezi patru etaje de amplificare independente sau doua etaje de amplificare care sa suporte impedante de 2 Ohmi. Personal, iti recomand sa alegi varianta cu 4 canale.

Link spre comentariu

:flag_of_truce: cum sa nu! Atunci realizeaza varianta PSSAudio cu 10 finali/canal alimentata la +/-90Vcc.

Nu e indicat deloc sa conectezi incintele in paralel. In aceasta situatie mai bine realizezi patru etaje de amplificare independente sau doua etaje de amplificare care sa suporte impedante de 2 Ohmi. Personal, iti recomand sa alegi varianta cu 4 canale.

eu ma gandeam sa leg doua boxe in serie,sa faca 8 ohm si sa le pun pe un amplif,si celelalte doua,legate tot in serie,sa le pun pe un alt amplif (de aceeasi putere) ce ziceti,e bine asa?

edit later; ce finali mi-ati recomanda? (asa cam in jurul la 40 de lei bucata rofl2.gif )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock