Sari la conținut

Postări Recomandate

Incepand cu data de astazi am instalat o componenta IPB mult dorita si anume IPB PRO ARCADE(a se vedea numele Arcade din partea de dreapta-sus a paginii web), unde fiecare utilizator al forumului va putea juca un joc anume. Momentan am strans doar 8 jocuri si sper ca intr-un viitor apropiat sa maresc baza de date la cel putin 100 de jocuri. Am considerat necesar implementarea unei astfel de optiunii pentru a veni in sprijinul utilizatorilor forumului, care intre doua posturi pot sa mai joace un joc, deci sa-si ocupe timpul liber.

In acest moment am observat si o eroare dar aceasta nu impedica buna derularea a jocurilor. Eroarea am sa o elimin in cursul zilelor viitoare.

Totodata, tot astazi am mai implementat o optiune de vizualizare a imaginilor, zic eu, destul de interesanta. Aceasta optiune a fost testata pe web browserele IE7, Mozilla Firefox 3.0 si Google Chrome, unde functioneaza de altfel foarte bine.

Numai bine si astept parerile voastre legate de acest anunt.

Pe cand un "X si 0 " ,sah sau table ?

Nu stiu, dar sper cand mai curand.

De ce spun asta ? deoarece site-ul ca ofera suport si download pentru jocuri este acesta iar un utilizator al forumului respectiv poate descarca maxim 3 sau 5 jocuri pe zi. E cam putin daca ar fi sa ne raportam la aproape 1000 de jocuri cat sunt acolo. Utilizatori interesati de pe acest forum poate sa-si deschida un cont acolo si sa descarce jocul care le-ar place sa-l gaseasca aici.

Totusi, pana la instalarea jocurilor respective mai am cateva probleme de rezolvat cu aceasta componenta inditulata IpbProArcade.

Numai bine si sper ca prin postarea acestei componente sa nu se reduca numarul de postari in forum!!! :flag_of_truce:

Pentru inceput felicitari, e un inceput.

Dar am obesrvat o mica problema, care sper ca e rezolvabila la jocul Hexagon, si anume ca mouse-ul apar 2 cursoare in joc. Rezolvarea e simpla, dar presupune introducerea unei linii in script-ul jocului, iar jocurile fiind downloadate de pe acel site, cred ca sunt .swf, nu .fla.

Alta chestie ar fi ca instructiunile si descrierile jocului sunt in englaza. Nu ca ar fi o probleme, dar exista si oameni care nu stiu engleza.

De asemena denumira de arcade e cam...nepotrivita, sunt si jocuri arcade, dar sa nu generalizam.

De asemenea ar fi placut nuste jocuri multiplayer in retea, de exemplu un sah, si de ce nu, langa ele si un chat. Dar astea-s planuri de viitor. Felicitari inca odata.

Editat de adry

Multumesc pentru apreciere.

Jocurile sunt intr-adevar cu extensia .swf. Din pacate nu prea mai pot fi modificate dar am sa incerc, in limita timpului disponibil - nu e chiar asa usor!

Am observat ca instructiunile sunt in limba engleza dar sa nu uitam totusi ca majoritatea vizitatorilor care acceseaza jocurile, inclusiv pe calculatorul personal, nu numai online, acceseaza sau joaca jocuri care sunt in limba engleza, jocuri mult mai complexe decat cele care le-am postat pe acest site. Deci, cred ca cu putin efort se poate trece cu vedere "limba engleza". Nu este chiar asa... greu!

Este usor cand ai fisierul si il poti modifica, fiind .swf, nu cred ca se mai poate accesa documentul original (practic modificare consta in introducerea unui nou layer si pe cadrul le lucru al acestuia sa fie introdus "Mouse.hide();", dar cand nu ai documentul .fla, nu este posibil. Poate in ceva timp reusesc sa modific niste jocuri.

Jocurile de pe forum au un avantaj la inceput, amintindu-ti de vremurile apuse si fiind simple, dar dupa aceea devin plictisitoare. PacMan de exemplu (mi-a facut placere sa-l joc, fiind unul dintre primele aplicatii pe care le-am folosit) dupa un timp, ii descoperi secretul si devine plictisitor. Un joc cu o alta persoana ar fi ceva mai interesant. Un exemplu ar fi cel de aici. Dar sa nu uitam ca acesta este un forum de electronica si chiar ma gandesc sa fac cu putin ajutor din partea a catorva persoane mai experimentate in ale elctronicii si chiar si a celor de pe forum niste jocuri interactive sa zic asa, care sa ii invete pe incepatori si, de ce, sa le puna mintea la contributie a celor ami avansati.

Oricum, aceasta optiune numita acum "Games", am postat-o ca sa vin in sprijinul celor care posteaza ceva pe forum si pana le vine raspunsul la problema lor, poate sa "savureze" un joc mai simplut.

Mentionez componenta "Games" am instalat-o momentan doar de proba iar daca utilizatori vor fi interesati (asta vom vedea dupa o anumita perioada de timp), o voi lasa ca optiune definitiva. Dar asta vom vedea de abia luna viitoare.

P.S. Acesta este un site cu caracter tehnic in primul rand, dar asta nu inseamna ca intre doua lipituri nu ne putem relaxa cateva minute ca sa jucam ceva, nu!

Asa cum am spus mai sus, jocurile fiind relativ simple si limitate, timp de cateva zile, poate o saptamana, jucatorii vor fi exista, dar apoi se vor plictisi de jocuri. De asemenea, cred ca daca ati pune o fereasta pop-up la jocuri, astfel incat, in timp cu urserul respectiv asteapta raspunsul cuiva de pe forum, sa poata juca un joc, putand in acelasi timp sa vada daca a primit sau nu raspunsul asteptat, ar fi de asemena de ajutor.

In legatura cu fereastra pop-p chiar vroiam sa intreb. Atunci voi activa si aceasta optiune.

In ceea ce priveste complexitatea jocurilor, in decursul acestei luni am sa mai instalez cateva si eventual din cele care sunt acum am sa mai sterg. Am sa incerc sa caut si jocuri mai complicate. Numarul de jocuri cu care va fi populata baza de date as vrea sa atinga 100. Astfel probabilitea de a se plictisi mai repede un utilizator al forumului va fi mai mica.

Am gasit prin arhiva mea cateva jocuri, cateva zeci mai precis, la care la fal nu am .fla, asa ca nu le pot face modificari, dar sunt .swf-uri functionale, pe care as putea sa vi le trimit pe mail.

Editat de adry

Problema e ca sa le pot integra in baza de date aceste jocuri trebuie sa fie sub forma de pachet (.tar), deci trebuie sa mai contina pe langa fisierul swf si alte fisiere - vedeti exemplu acesta:

game_kenairiverrunTay.tar

Deci, daca jocurile tip swf pe care le detineti sunt in forma asta, atunci le puteti trimite prin e-mail.

donpetru, felicit ideea cu efectul de vizualizare a imaginilor. E foarte misto. Felicitari!!!! first.gif first.gif first.gif

Cat despre ProArcade, nu e chiar un forum sau site potrivit pentru asa ceva, dar stii vorba aceea: mai rau e daca nu era. Oricum, nu cred ca deranjeaza pe nimeni, si precum spui, nu e rau deloc ca intre timp ce postez ceva si pana vine raspunsul, sa joc un joc de ala simplut.

adry, am vazut ca nu mai are mult si propunea transformarea forumului intr-un fel de SONY PLAY STATION!!!!!!!! blink.gif Glumeam!!! :flag_of_truce:

Usurel kid, mai bine ii spui lu donpetru sa faca un al domeniu, gen gamesforyou.com, si sa posteze acolo jocuri de alea mai complicate. Dar, cine face jocurile, de unde le ia. Nu mai zic dupa aia cu hostingul ca daca fortezi prea mult mana unui hosting shared, firma de hosting te invinta imediat sa inchiriezi un VPS sau server dedicat. Si nu e ieftin deloc!!!!!!!!!!!! biggrin.gif

In fine, felicitari inca o data si la cat mai multe jocuri in Games.

A...acum am citit: am sa incerc sa-mi fac si eu un cont acolo, descarc niste jocuri si ti le trimit prin e-mail, asta daca spui ca e limita pe download pe utilizator/zi.

BAFTA!!!!!!!!! punk.gif punk.gif punk.gif

Editat de releu
Unele sunt, dar in acelasi timp nu sunt. Va voi trimite un exemplu.

De asemenea, nu stiu cat de buna e solutia si daca se potriveste, dar puteti folosi un cod HTML cu care jocul sa ruleze de pe alta platforma.

Cod Html ? adry, html-ul cum il stii tu se utilizeaza acum doar la "mizilicuri". Poate nu ai avut niciodata ocazia sa vezi cum e structurat un site ca acesta - care contine peste 20 000 de fisiere. Uite un exemplu de fisier php:

page_default.rar

P.S. Am primit jocurile pe care le-ai trimis prin e-mail. In cursul zilei de astazi am sa le verific si am sa-ti trimit un raspuns.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock