Sari la conținut

FullRange 600Wrms cu difuzoare RCF - BEST PROJECT

donpetru

Postări Recomandate

Asa cum am promis si am spus intr-unul din topicurile din aceasta sectiune, pe cand forumul se afla la vechea adresa, am realizat in sfarsit un proiect pe care intentionez sa-l realizez practic - "for me". Astfel, pe parcursul a trei luni am incercat sa caut o solutie cu difuzoare care sa fie vs. PAudio si care sa prezinte performante ridicate, intr-un cuvant: o incinta acustica de calitate unde pretul mai putin conteaza. Acest proiect il prezint in imaginea de mai jos.

Fullrange_600Wrms_RCF.jpg

Link spre comentariu

Foarte frumos proiectul, difuzorul RCF MB15H401 l-am vazut la lucru anul trecut de sarbatorile de iarna pe niste fullrange-uri, parmise tot RCF. Un sunet super. Ar mai trebui totusi sa vedem si partea practica dar din cate am inteles si am discutam cu donpetru pe Messenger, o sa mai dureze (o caruta de bani difuzoarele cei drept). Parerea mea, acest fullrange este peste orice solutie cu difuzoare P Audio. O varianta de fullrange de la PAudio, cu difuzorul C15-600EL, cred ca este competitiva cu aceasta incinta, dar nu cred ca s-ar apropia din punct de vedere a auditiei muzicale de sunetul reprodus de acest fullrange RCF.

Felicitari pentru proiect.

Link spre comentariu
  • 2 months later...

donpetru, in legatura cu acest proiect, l-am analizat de ceva vreme mai bine (zic eu) si cred ca va trebui sa-i incluzi urgent o protectie pe tweeter. Frecventa "foarte joasa" de taiere in configuratia asta va solicita mult driver-ul si tare mie frica sa nu pice. E doar un sfat, banuiesc ca nu l-ai inclus si datorita spatiului in pagina de prezentare a proiectului (spun asta pentru ca stiu ca in marea majoritate a filtrelor proiectate faceai lucru asta, adica include-ai o protectie).

Link spre comentariu

releu, mersi pentru parere (observatie). Sa stii ca ma gandeam de mult la o protectie pe tweeter la filtru. Intr-adevar, initial nu am inclus-o datorita si "spatiului". Mentionez acum si faptul ca anumiti amici mi-au recomandat ca ar fi fost mai bine daca as fi utilizat un alt midbass (tot de la RCF).

Oricum, proiectul doream sa-l optimizez (eventual sa mai ajustez si sa schimb anumite valori) inainte de realizarea practica (care va fi undeva la anul). Vreau sa va spun ca fata de datele prezentate in proiectul de mai sus, filtru il voi schimba putin si dupa o analiza mult mai amanuntita a proiectului o sa stabilesc utilizarea sau nu a midbass-ului RCF in acest proiect (ma refer strict la modelul MB15H401).

Modificarile ulterioare care le voi face le voi prezenta aici, de fapt tot in acest proiect (atasat mai sus). In general, constructia unei incinte sufera schimbari mai mult sau mai putin majore de la prototip la realizarea practica. De fapt, aici este esenta si secretul realizari unei incinte bune care de regula nu se bazeaza numai pe o simpla simulare soft a acesteia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock