Sari la conținut

O idee pentru cartierul meu istoric !

Barbos Radu

Postări Recomandate

Cartierul Timisorean in care locuiesc se numeste Mehala si are o istorie ce se intinde de prin 1650 incoace , a fost comuna , apoi sat urmand ca urbanizarea sa "puna mana pe Mehala" a avut primarie , scoala proprie etc ! Un cartier care inca isi tine traditiile de sute de ani incoace , un cartier unde daca familia ta are 100 de ani de existenta te numesti Măhăleanţ Dar mai vedeti cate ceva in aceste link-uri !

http://ro.wikipedia.org/wiki/Mehala

http://mehala.de/

http://www.banaterra.eu/romana/mehala-trai...din-imprejurimi

http://www.banater-aktualitaet.de/tms42.htm

SIG a vazut cartierul "meu" si stie despre ce vorbesc !

Idea mea sta in urmatorul fel : Doresc ca pentru oamenii , locurile , istoria si traditiile acestui mare cartier Timisorean sa infiintez o Comunitate online

1 - website !

2 - forum !

3 - chat room destinat in totalitate Măhălenţilor !

Acesta era motivul pt. care doream sa stiu daca pot crea un server acasa la mine , pentru a "sustine" aceste 3 elemente pe care vreau sa le proiectez si sa le programez / construiesc / administrez eu !

Voi ce parere aveti ? Dar sincer ! De ce ? ! Simplu , pt. ca nu pot lasa nepasarea sa stearga cu buretele , traditiile , locurile , oameni dar mai ales istoria acestui loc !

P.S.- De asemenea doresc sa creez o "mica retea" prin care locuitorii sa isi poata "transmite" diverse elemente multimedia "legale" , adica fotografi , filmari , inregistrari , etc . Un fel de P2P !

Ce ar fi si mai interesant ar fi ca acest program ( software ) pentru P2P sa fie unic , personalizat si destinat doar lor , adica Măhălenţilor , doar ei sa aibe acces la el ! Dar pt. aceasta e necesar un cod sursa pt. al "reproiecta" nu ???

In ce spuneti voi ca e mai bine sa proiectez situl web , HTML ; XHTML ; DHTML ??? Sa contina si elemente Java si/sau Flash ???

Dar forumul , cu ce e mai bine sa il programez , sa fie si ""ceva"" PHP ??? Cu chat-ul stiu ca e mai complicat si oare as putea sau nu sa imi fac un mic server ""economic"" ???

Editat de B?RBOS RADU IOAN
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asadar cine este dispus sa devina un ajutor voluntar pentru o cauza zic eu nobila , practic sa nu pierdem putinele locuri frumoase cu istorie , traditii si oameni buni este rugat sa imi trimita un e-mail pe :

barbos.radu02@gmail.com

Toti cei care vor sa ma ajute sa fie constienti ca nu va exista un castig financiar ci unul sufletesc , spiritual ! De asemenea va rog sa specificati absolut totul despre ajutorul pe care sunteti dispus si / sau puteti sa il oferiti !

Merci !

Link spre comentariu

SIG a vazut cartierul "meu" si stie despre ce vorbesc !

SIG, parca stai in Satu Mare ? Ai trecut prin Timisoara?

Uau................. ce intrebare tampita puteam sa pun si eu, nu! Mai glumesc, va rog sa nu o luati in nume de rau!.

Acesta era motivul pt. care doream sa stiu daca pot crea un server acasa la mine , pentru a "sustine" aceste 3 elemente pe care vreau sa le proiectez si sa le programez / construiesc / administrez eu !

Voi ce parere aveti ? Dar sincer ! De ce ? ! Simplu , pt. ca nu pot lasa nepasarea sa stearga cu buretele , traditiile , locurile , oameni dar mai ales istoria acestui loc !

Hai sa-ti spun parerea mea RADULE: nu se merita sa-ti faci acasa server.

Uite, haide sa-ti dau un pont bun: intra pe www.awardspace.com si ia-ti un cont free. Are ceva limite dar poti sa pui bazele unui forum micut de cartier, chiar si a unui site, numai sa te incadrezi in 5Mb MySQL.

Asa ca, lasa serverul de acasa si .... mult succes omule.

Link spre comentariu

Uau................. ce intrebare tampita puteam sa pun si eu, nu! Mai glumesc, va rog sa nu o luati in nume de rau!.

Hai sa-ti spun parerea mea RADULE: nu se merita sa-ti faci acasa server.

Uite, haide sa-ti dau un pont bun: intra pe www.awardspace.com si ia-ti un cont free. Are ceva limite dar poti sa pui bazele unui forum micut de cartier, chiar si a unui site, numai sa te incadrezi in 5Mb MySQL.

Asa ca, lasa serverul de acasa si .... mult succes omule.

Multumesc dar eu sunt n***n nu ce ceri unui nebun ? !

Link spre comentariu

Idea mea sta in urmatorul fel : Doresc ca pentru oamenii , locurile , istoria si traditiile acestui mare cartier Timisorean sa infiintez o Comunitate online

1 - website !

2 - forum !

3 - chat room destinat in totalitate Măhălenţilor !

P.S.- De asemenea doresc sa creez o "mica retea" prin care locuitorii sa isi poata "transmite" diverse elemente multimedia "legale" , adica fotografi , filmari , inregistrari , etc . Un fel de P2P !

Ce ar fi si mai interesant ar fi ca acest program ( software ) pentru P2P sa fie unic , personalizat si destinat doar lor , adica Măhălenţilor , doar ei sa aibe acces la el ! Dar pt. aceasta e necesar un cod sursa pt. al "reproiecta" nu ???

In ce spuneti voi ca e mai bine sa proiectez situl web , HTML ; XHTML ; DHTML ??? Sa contina si elemente Java si/sau Flash ???

Dar forumul , cu ce e mai bine sa il programez , sa fie si ""ceva"" PHP ??? Cu chat-ul stiu ca e mai complicat si oare as putea sau nu sa imi fac un mic server ""economic"" ???

1. Acum inteleg mai bine de ce vroiai un server. Cu un cont free la awardspace.com (am vazut ca ti-a fost recomandat mai sus), nu poti sa creezi asa ceva. Iti trebuie ceva mai multe resurse care din pacate nu sunt free. Iar daca te adresezi numai unui anumit segment de utilizatori, in speta cei din cartierul tau timisorean, ar fi bine sa te orientezi catre un pachet de hosting din Romania, care din pacate este foarte scump la necesitatile de care ai nevoie. Ramane varianta unui pachet de hosting in USA. Deci, iti trebuie ceva bani ca sa faci asta si din cate observ, nu prea esti dispus sa investesti ceva! Asa este ?

2. Site-ul poti sa-l faci intr-un CMS free cu un template la alegere si potrivit temei site-ului. Ti-am mai spus, trebuie sa-ti cumperi pentru inceput un domeniu web de la rotld.ro. Cauti o denumire potrivita si apoi "buy". Apoi vezi celelalte aspecte legate de hosting etc. In ceea ce priveste forumul, eu cred ca niciodata nu ai avut ocazia sa vezi cata munca de programare implica realizarea unui forum!! Cate fisiere are si alte aspecte asemenea ? Forumul de fata e sub licienta si modificat de mine, iar numarul de fisiere in momentul de fata a atins 20 000 (doua zeci de mii), iar spatiu cu tot cu site-ul revistei se ridica la 2,5Gb (atasamente incluse). Crezi ca e asa usor ? In nici un caz. Pentru forum poti descarca un modul free, asemenea phpBB v3.0 (care l-am avut si eu inainte, prin 2007, la inceputul dezvoltarii acestui forum) sau SMF. Acestea sunt forumuri open source cu dezavantajele lor dar potrivite cu cerintele tale.

Later edit: Cumparati un domeniu web si dupa aceea te mai pot ajuta eu cu hosting-ul o perioada.

Link spre comentariu

In tinerete am fost student timisorean.

Am trecut si prin Mehala de cateva ori.Am prins si revolutia in Timisoara,si am strans multe alte amintiri in cei 5 ani petrecuti in Timisoara.

P.S.

Si acum beau aproape in exclusivitate bere Timisoreana,in amintirea vremurilor frumoase. cheers.gif

Editat de SIG
Link spre comentariu

In tinerete am fost student timisorean.

Am trecut si prin Mehala de cateva ori.Am prins si revolutia in Timisoara,si am strans multe alte amintiri in cei 5 ani petrecuti in Timisoara.

P.S.

Si acum beau aproape in exclusivitate bere Timisoreana,in amintirea vremurilor frumoase. cheers.gif

Ma bucur ca nostalgia acelor vremuri nu te-a facut sa uiti , e chiar emotionant cea ce ai afirmat mai sus ! :)

Link spre comentariu

RADU, acum am vazut:

sa ma anunti si pe mine cand faci asta!!!!!!!!!!!!!!!!! seasaw.gif

s-ar putea sa am nepoti atunci!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock