Sari la conținut

In ce zodie v-ati nascut ?

Barbos Radu

Postări Recomandate

In urma unei discutii cu cineva pe baza zodiacului as fi curios sa stiu in ce zodie sunteti si cate si care din caracteristici specifice zodiei le aveti ?

Eu sunt gemeni , nascut pe 04.06.1984 , posed aproape toate caracteristicile zodiei mele , atat negative ca si pozitive vezi AICI ! Nu credeam de regula dar totul e . . . variabil pana la urma nu ? !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In general accept in mare multe tipuri de zodiace,vezi aici , insa in zodiacul numelui nu prea cred.

Voi credeti, mai mult sau mai putin, in zodiacul numelor in comparatie cu celelalte tipuri de zodiace?

Despre semnificatia numelui:

In urma unui studiu efectuat in 1974 de profesorul belgian Jan Deboel de la Universitatea de Stiinte Politice si Sociale din Antwerp, s-a demonstrat ca, la nivel constient si subconstient, incercam sa ne comportam asa cum sugereaza numele nostru, respectiv conform standardelor impuse de parinti.

........

Daca unora numele ne sugereaza un anumt comportament, trasatura de caracter sau chiar o culoare, ei bine, exista studii care atesta ca numele sunt incarcate de semnificatie.

De ex. despre numele RADU ne spune un zodiac al numelui ca:

RADU

Nume purtat de nunerosi voievozi si nobili, cu predilectie din Tara Romaneasca, Radu are origine slava si inseamna bucurie si bucuros.

Persoana care poarta acest nume are o personalitate complexa, iar una dintre trastaurile sale de caracter este dorinta de a-si impune punctul de vedere. Chiar in situatii in care nu apar puncte de vedere divergente, precum si in discutii in care partenerii se gasesc in consens intr-o problema sau alta, aceasta persoana va incerca, de cele mai multe ori inconstient si fara intentia explicita de a-si dovedi superioritatea, sa demonstreze ca parerea sa este mai buna decat a altora. O alta caracteristica a acestei persoane consta in faptul ca uraste ambiguitatile. Dorinta de a avea o imagine clara a unei situatii il determina sa puna intrebari numeroase si transante. Uraste nuantele de gri: pentru el, lumea se imparte in alb si negru.

Asadar , putem da gir zodiacului numelor ? :hi:

Editat de SIG
Link spre comentariu

Parerea mea e ca treaba cu zodiacul e o prostie. Si sa va spun si de ce. Prin definitie, o zodie este o constelatie prin fata careia trece soarele in timpul zilei. Astronomii au gasit 13 astfel de constelatii, dar de ce avem doar 12 zodii???

Si inca ceva. Care este logica? Adica cu ce te influenteaza practic o stea de la 100000 ani-lumina???

Link spre comentariu

Dar cine a dat numele constelatiilor ? Nu cumva omul ?Poatele-a dat cu o anumita semnificatie legata de tipurile de oameni (numite si zodii de ex.).

Editat de SIG
Link spre comentariu

Parerea mea e ca treaba cu zodiacul e o prostie. Si sa va spun si de ce. Prin definitie, o zodie este o constelatie prin fata careia trece soarele in timpul zilei. Astronomii au gasit 13 astfel de constelatii, dar de ce avem doar 12 zodii???

Si inca ceva. Care este logica? Adica cu ce te influenteaza practic o stea de la 100000 ani-lumina???

Sa fie asa oare ! Atunci personalitatile definite de psihologi cum au aparut , cum au aparut aceste categorii de oameni ???

Link spre comentariu

Sig, care e logica??? Sa iti dau un exemplu mai sintetic asupra a ce se refera chestia cu zodiile.

Daca ma uit pe cer, si iau o stea (sau o constelatie), si ii spun caine, iar cineva se naste cu constelatia respectiva in mijlocul cerului, inseamna ca va fi patruped si va latra???

Iar cat despre spusele lui radu, personalitatile sunt de la genetica si de la mediu (adica de la oamenii din jur), nici de cum de la stele.

Link spre comentariu

Sig, care e logica??? Sa iti dau un exemplu mai sintetic asupra a ce se refera chestia cu zodiile.

Daca ma uit pe cer, si iau o stea (sau o constelatie), si ii spun caine, iar cineva se naste cu constelatia respectiva in mijlocul cerului, inseamna ca va fi patruped si va latra???

Iar cat despre spusele lui radu, personalitatile sunt de la genetica si de la mediu (adica de la oamenii din jur), nici de cum de la stele.

Mai copile , ce spui tu nu prea are legatura cu discutia noastra , nimeni nu vorbea de ce dicutam noi , afirmatia cu cainele e una ABSURDA !!! Cat cea ce priveste genetica si adn-ul , alte alea etc. Cam greu sa gasesti sa zicem 10 oameni , complet straini unii de altii si sa spui ca asemanarea personalitatii lor are temelia in adn , da-i incolo ca doar n-or fi avut aceasi mama / tata toti ! M-am enervat si cred ca se observa ! Offtopic ! Am invatat ca a tine cu dintii de o idee si a nu lasa si parerea altora sa-si faca loc nu duce la nimic bun ci doar la discutii in contradicoriu , cearta si alte efecte pe termen lung ! Desi am doar 24 de ani si poate spui ce ma "in sema , ce stiu eu ?" iti pot spune ca intr-un singur an un om poate ajunge sa nu mai fie la fel !!!

Sa nu te superi ok ?

Link spre comentariu

Am spus mai spus ca e un exemplu sintetic. Zodiile sunt constelatii, iar perioadele lor sunt determinate dupa perioada in care sta intr-o animita pozitie pe cer. Fiecarei zodii i s-a atribuit anumite caracterisitici, apunand ca daca atunci cand te nasti, zodia respectiva e in aceea zona a cerumui, ai anumite caracteristici.

Cat despre genetica, am specificat ca au influenta si cei din jur, nu numai genetica, iar ADN-ul a 2 oameni este foarte asemenator (nu identic). Cei din jur te influenteaza in sensul ca personalitatea unui om se schimba in functie de cea a celor care-i inconjoara.

OFFTOPIC: nu ma supar, si ascult parerile toturor, doar ca mi-o spun pe a mea...pana cand ceva sau cineva imi arata ca e gresita.

Link spre comentariu

@Adry spune:

Care este logica? Adica cu ce te influenteaza practic o stea de la 100000 ani-lumina???

Pe de o parte,sa luam un exemplu pe care il acceptam cu totii.

De ce latra lupii cand e luna plina ? De plictiseala?

Celor din zodia RAC se spune ca sunt mai sensibili in noptile cu luna plina.

Parca Planeta dedicata zodiei Rac este chiar Luna.

Repet.De ce latra lupii cand e luna plina ?

Asta ca sa putem face analogia la alte planete sau constelatii/zodii.

Pe de alta parte nici eu nu prea sunt convins ca alinierea planetelor intr-o anumita ordine determina un anumit comportament ptr. persoanele dintr-o anumita zodie (desi lupii si Luna sunt legati destul de puternic intre ei cand luna e plina),insa zodiile nu neaparat trebuie neaparat sa fie rapoartate la alinieri de stele.Oamenii pot fi impartiti in 12 mari grupe ,grupe caracterizate de anumite valente si defecte specifice.Cine spune ca aceste grupe sunt sau trebuie sa fie in stransa corelatie cu anumite constelatii ?Asta ramane de discutat.

To be continued...

Editat de SIG
Link spre comentariu

SIG, in legatura cu zodiile, vroiam sa te intreb: zodia capricorn de ce planeta sau constelatie este "gurvernata" ?

Mentionez ca am o oarecare retinere vis-a-vis de "zodii" sau mai bine zis "horoscop", dar fara indoiala exista legatura de care pomenesti, pentru altfel nu s-ar mai fi inventat zodiacul, nu! :flag_of_truce:

Link spre comentariu

Sig, dar cartile de tarot ce legatura au cu ce ti va intampla in viitor?

Exista anumite legaturi intre oameni, zile, etc, dar intre ei si stele, nu prea. :D

Iar pt dl. donpetru, zodia capricorn e in raport cu constelatia cu acelasi nume si este duvernata de saturn.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock