Sari la conținut

Ceva idei !

Barbos Radu

Postări Recomandate

Doresc sa alimentez un p.c. fara a-l cupla la reteaua ac 230 v / 50 hz ! As dori sa stiu daca idea mea de a construi un alimentator ( convertor ) de felul urmator este posibila !

ACUMULATOR AUTO DE 12 VOLTI DIN CARE SA "SCOT" 230 V / 50 hZ / si o putere cat mai mare in a.c. este posibila ? ! Singurul consum ar fi momentele in care incarc acumulatorul auto ! Se poate ? Ca in ""poza"" aceasta ""rapida"" ?

post-30-1229334813_thumb.jpg

Editat de B?RBOS RADU IOAN
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

RADULE, proiectarea unui invertor de 12/230V 1kVA este mai complicata decit a unui trafo de sudura 2000W - ia uitate aici:

http://sg-sg.chat.ru/sw_sch.htm

iar costurile pentru un proiect in faza de prototip sunt mult mai mari decat cumpararea unui produs de serie. :cool:

Ce ramane de facut ? Iti spun eu: cauta un ups vechi de 1... 3 KVA - sigur iesi mai ieftin - si din UPS extragi partea care se ocupa cu ridicarea tensiunii si ii maresti sau micsorezi puterea dupa necesitati.

E cea mai buna solutie in cazul tau, chiar daca ai sa gasesti UPS-uri care merg pe baterii de 24V. Nu e foarte greu sa faci o adaptare, iar daca nu te descurci posteaza aici, si mai vedem pe urma, ce si cum trebuie facut.

Apoi doresti tensiune sinusoidala la iesirea lui sau dreptunghiulara? Mai mult ca sigur o sa vrei sinusoidala. Hei, Raducule, asta e alta poveste.

Eu am vazut la niste camioane invertoare de astea de care vrei tu, erau parmise de 1500W, iar daca te-ai uitai la schema - astea nu se fac acasa in regim de amator!!!! whistling.gif

Asa ca, mai bine cauta un UPS, iar daca tii mortis sa faci o schema mai simpla, nu de putere foarte mare, uite am postat una mai jos:

post-4-1229337799_thumb.jpg

Alte scheme:

post-4-1229338279_thumb.png post-4-1229338323_thumb.png

BAFTA.

Editat de releu
Link spre comentariu

Dar computere nu functioneaza la 12V???

Sursa de alimentare a unui calculator (desktop) furnizeaza, in principiu, tensiuni de 3,3 V, - 5V, +5V, - 12V, +12V.

Miron are, ca de obicei, dreptate, Radu are nevoie de un UPS.

Pt. Releu: Problema cu forma de unda a tensiunii de alimentare e falsa, ambele surse de alimentare (calc. si monitor) au la intrare diode in comutatie. Iar adaptarea unui UPS care functioneaza la 24V la tensiunea de 12V nu e deloc simpla. In sfarsit, schemele de invertoare prezentate nu sunt recomandabile sub nici o forma pentru alimentarea aparaturii electronice care nu suporta mari variatii (peste +/- 20%) ale tensiunii de alimentare, nici una neavand feedback sau vreo alta forma de stabilizare. Exista totusi aparate (profesionale) care pot fi alimentate in AC la tensiuni intre 100 si 400V, dar nu e cazul unui computer uzual.

Radu, de ce vrei o putere cat mai mare ? Pt. un calculator si un monitor CRT sunt suficienti 6-700 VA. Sau voiai sa spui ca vrei ca sursa sa functioneze cat mai mult timp, ceea ce e cu totul altceva (singurul lucru comun este ca pentru ambele situatii ai nevoie de un acumulator de capacitate mare).

Link spre comentariu

Radu, tot aceeasi energie se cheltuie. Chiar daca aparent ai impresia ca economisesti ceva, de fapt... nu economisesti nimic!

Schemele postate de releu mai sus sunt doar in sprijin educativ... cred! Sau pentru alimentarea unor consumatori "simpli" care nu necesita neaparat "reactie" - spre exemplu: o lampa cu incadescenta sau flourescenta.

Cea mai "simpla" dar nu chiar foarte simpla solutie, ramane acea de modificare a unui UPS. O intreaga aventura care se poate concluziona cu un succes sau nu!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock