Sari la conținut

Constructie boxe !

Postări Recomandate

... problema este ca as dori sa fie si cauciucate sa ma tina ( eu personal nu am vazut difuzoare PAudio cu membrana cauciucata )....

Adica cum sa va tina ? Aveti de gand sa ardeti difuzoarele, sa le testati fiabilitatea sau aveti de gand sa ascultati muzica ? Faptul ca un anume timp de membrana are durata de viata putin mai mica sau mai mare decat a altei membrane asta nu trebuie sa fie o piedica in alegerea unui difuzor. Este cea mai mare greseala pe care puteti sa o faceti, pentru ca in primul rand conteaza sa alegeti un difuzor care sa "sune" cat mai bine iar adoptarea puterii amplificator vs. putere incinta acustica sa fie corespunzatoare.

Difuzoarele la care va referiti se folosesc in peste 90% din cazuri in incinte domestice. Daca va ganditi sa aplicatii acest sistem la incintele dvs. nu pot sa spun ca este o alegere 100% buna, asta tinand cont si de faptul ca mi-ati spun unde vreti sa le folositi. Avand ca tinta acest model constructiv, ati puta opta pentru niste modele Beyma, spre exemplu wooferul: Beyma 12BR70.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1546-constructie-boxe/page/2/#findComment-14932
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 132
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Adica cum sa va tina ? Aveti de gand sa ardeti difuzoarele, sa le testati fiabilitatea sau aveti de gand sa ascultati muzica ? Faptul ca un anume timp de membrana are durata de viata putin mai mica sau mai mare decat a altei membrane asta nu trebuie sa fie o piedica in alegerea unui difuzor. Este cea mai mare greseala pe care puteti sa o faceti, pentru ca in primul rand conteaza sa alegeti un difuzor care sa "sune" cat mai bine iar adoptarea puterii amplificator vs. putere incinta acustica sa fie corespunzatoare.

Difuzoarele la care va referiti se folosesc in peste 90% din cazuri in incinte domestice. Daca va ganditi sa aplicatii acest sistem la incintele dvs. nu pot sa spun ca este o alegere 100% buna, asta tinand cont si de faptul ca mi-ati spun unde vreti sa le folositi. Avand ca tinta acest model constructiv, ati puta opta pentru niste modele Beyma, spre exemplu wooferul: Beyma 12BR70.

Imi pare rau donpetru dar e cam scump difuzorul Beyma 12BR70 ... si m-am razgandit in privinta incintei , am sa o fac pe 4 ohm , bass reflex ( dupa o discutie indelungata cu tati ) As dori sa cheltui MAX 250 RON pe woofer.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1546-constructie-boxe/page/2/#findComment-14933

poi 250 lei 1 bucata , nu imi dai link sa vad si io pretu ?

Gata am calculat aproximativ 210 lei .

alte difuzoare nu mai poti sa-mi recomanzi scratch_one-s_head.gif ... deci pana acuma am difuzoarele ... ce urmeaza ?

2 goarne si 2 filtre sau o schema ... a spus tati ca imi face el filtrele numai sa ii dati o schema happy.gif ce m-as face fara scumpul meu tatic peacefingers.gif

Editat de TzuTzu
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1546-constructie-boxe/page/2/#findComment-14937

Gata am calculat aproximativ 210 lei .

alte difuzoare nu mai poti sa-mi recomanzi scratch_one-s_head.gif ... deci pana acuma am difuzoarele ... ce urmeaza ?

2 goarne si 2 filtre sau o schema ... a spus tati ca imi face el filtrele numai sa ii dati o schema happy.gif ce m-as face fara scumpul meu tatic peacefingers.gif

O sa-ti trimit un mesaj personal cu link-ul de unde sa cumperi Beyma la pretul ala.

Pentru acasa iti recomand solutia constructiei unei incinte acustice pe 8 Ohmi. Incintele de 4 Ohmi sunt mai potrivite pentru auto. Cele de 8 Ohmi au avantajul ca nu maresc considerabil efectul de compresie termica chiar si in cazul utilizarii unor amplificatoare audio alimentate la tensiunii "mari", peste +/-35Vcc. Adica, "in traducere libera", bobina difuzorului nu se incalzeste asa mult ca la varianta de 4Ohmi atunci cand utilizam amplificatoare audio alimentate spre exemplu la +/-50Vcc. Asa ca, nu cade in capcana asta pentru ca... rezultatul va fi sub cel asteptat.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1546-constructie-boxe/page/2/#findComment-14938

O sa-ti trimit un mesaj personal cu link-ul de unde sa cumperi Beyma la pretul ala.

Pentru acasa iti recomand solutia constructiei unei incinte acustice pe 8 Ohmi. Incintele de 4 Ohmi sunt mai potrivite pentru auto. Cele de 8 Ohmi au avantajul ca nu maresc considerabil efectul de compresie termica chiar si in cazul utilizarii unor amplificatoare audio alimentate la tensiunii "mari", peste +/-35Vcc. Adica, "in traducere libera", bobina difuzorului nu se incalzeste asa mult ca la varianta de 4Ohmi atunci cand utilizam amplificatoare audio alimentate spre exemplu la +/-50Vcc. Asa ca, nu cade in capcana asta pentru ca... rezultatul va fi sub cel asteptat.

Da eu am amplificator de 4 ohm ( A 350 )

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1546-constructie-boxe/page/2/#findComment-14939

2 tweetere PAudio la alegere:

1. PA-D52S + horn cu filtru avand frecventa de taiere la 1.8kHz/12dB/octava.

2. BM-D450 + horn cu filtru avand frecventa de taiere la 2.2kHz/12dB/octava.

Filtre:

filtre.JPG

Editare ulterioara: In schema filtrelor, pe iesirea tweeterelor, ar fi indicat conectarea unui Lpad (un divizor de rezistente pe tweeter).

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1546-constructie-boxe/page/2/#findComment-14946

Poti sa-mi dai cateva date tehnice la PA-D52S ? Si la aceste 2 tweetere le trebuie horn ( adica ca si cum leai da o trompeta in mana sa cante ? ) scratch_one-s_head.gif

Sa-mi spui daca am inteles in desenul de mai jos

post-2090-1229490961_thumb.png

Editat de donpetru
Utilizare inutila quote
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1546-constructie-boxe/page/2/#findComment-14947

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock