Sari la conținut

o intrebare de incepator: cati bari avem pe tevile de la bloc ?

Postări Recomandate

am vazut de curand la televizor un reportaj despre constructia zgarie norilor, blocurile alea inalte din USA, Malayesia etc. Acolo se spunea ceva de modul de realizare a instalatiei sanitare: apa potabila si deseuri menajere. stinker.gif

Apa potabila cica era urcata pana la etajul...//// 80 parca, printr-un sistem destul de interesant, adica nu asa deodata. Adica intai era urcata pana la etajul20 si coborata la etajul 11 si urcata la etajul 29. Pompa de apa de la parter urca apa pana la etajul 9. Am inteles eu ca s-a adoptat sistemul asta ca presiunea la robinet la diferite etaje sa nu difere asa mult ?!!!! scratch_one-s_head.gif

ce nu prea am inteles eu cum de la noi la blocuri mai mari de 8 etaje nu s-a adoptat sistemul asta ? si cam ce presiune curge prin tevile noastre ???????????? angel.gif

ce nu prea am inteles eu cum de la noi la blocuri mai mari de 8 etaje nu s-a adoptat sistemul asta ?

Pentru ca traim in Romania si (asta ne ocupa tot timpul) nu prea ne intereseaza calitatea realizarilor noastre.

cam ce presiune curge prin tevile noastre ???????????? :hi:

Poti sa calculezi singur, 1 bar = 10m coloana de apa. ( 1 atm =1,01325 bar)

Vizitator crriss
chiar nu stie nimeni ?

stiu eu dar am vazut topicul tarziu ca sa raspund scratch_one-s_head.gif

exista n metode de alimentare cu apa.

cele mai folosite sunt:

1. la cladiri mici, pana la 20 etaje se foloseste alimentarea clasica, apa de la reteaua publica sau unde este cazul sistem de pompe cu regulatoare si vase de expansiune, pentru a mentine presiunea constanta.

2. la cladiri medii, peste 20 de etaje si pana la 50 de etaje, se foloseste alimentarea mixta, etajele de jos pana la mijloc se alimenteaza ca si cladirile mici iar etajele de la mijloc in sus se alimenteaza din rezervoare speciale aflate sus pe bloc sau in unele cazuri la mijlocul blocului, cu sistem de pompe, etc.

3. la cladirile mari, peste 50 de etaje, se face alimentarea pe zone, aflate la fiecare 20-30 etaje.

o metoda folosita mai nou in unele cladiri este alimentarea intregii cladiri de catre sistemul de pompe, rezervoare, regulatoare aflat la subsol. la fiecare apartament exista un regulator de presiune, asemanator celui de la butelie care asigura o presiune constanta, induferent de presiunea pe coloana (cu conditia ca aceasta sa fie mai mare decat presiunea ceruta).

pe langa rezervoarele de apa menajera (nu neaparat potabila) obligatoriu mai sunt si rezervoarele pentru apa in caz de incendiu. la fiecare etaj exista cel putin un hidrant la 3 apartamente, si cel putin 2 scari de evacuare care nu comunica una cu alta. cladirile medii si mari au etaje tehnice (technic floor) unde se afla echipamentele electrice, apa, gaz, huburi TV calu, telefon, etc. la unele cladiri sunt si statii de transformare tot acolo, am ramas surprins sa vad intr-o cladire la etajul 32 trafo 20KV/0.4KV 1.2 MVA dar daca tii cont ca de la ultimul etaj pana la subsol sunt 200m, atunci se explica. mai greu a fost sa ma prind cum l-au carat pana acolo....

pun si niste poze cu niste bloace (nu blocuri, ca alea-s mici) sa va faceti o idee. intr-un garden (grup de bloace de astea) sunt chiar si 20-30.000 de apartamente, cam cat un oras mediu de la romania.... scratch_one-s_head.gif

SARBATORI FERICITE !!!

post-1121-1230483193_thumb.jpg

post-1121-1230483216_thumb.jpg

criss, sunt misto imaginile alea din Hong Kong ???

mersi pentru informatii.

pun si niste poze cu niste bloace (nu blocuri, ca alea-s mici) sa va faceti o idee. intr-un garden (grup de bloace de astea) sunt chiar si 20-30.000 de apartamente, cam cat un oras mediu de la romania....

uau.... 30000 de apartamente, o comuna mai mare din Romania zace intr-un bloc de ala. Cam ce suprafata are un apartament de ala ?

totusi, un singur trafo de 1,2MVA alimenteaza un zgarie nori de ala ? nu prea cred!!!!!!!!!! smile.gif boredom.gif

• 4 months later...
stiu eu dar am vazut topicul tarziu ca sa raspund scratch_one-s_head.gif

exista n metode de alimentare cu apa.

cele mai folosite sunt:

1. la cladiri mici, pana la 20 etaje se foloseste alimentarea clasica, apa de la reteaua publica sau unde este cazul sistem de pompe cu regulatoare si vase de expansiune, pentru a mentine presiunea constanta.

2. la cladiri medii, peste 20 de etaje si pana la 50 de etaje, se foloseste alimentarea mixta, etajele de jos pana la mijloc se alimenteaza ca si cladirile mici iar etajele de la mijloc in sus se alimenteaza din rezervoare speciale aflate sus pe bloc sau in unele cazuri la mijlocul blocului, cu sistem de pompe, etc.

3. la cladirile mari, peste 50 de etaje, se face alimentarea pe zone, aflate la fiecare 20-30 etaje.

o metoda folosita mai nou in unele cladiri este alimentarea intregii cladiri de catre sistemul de pompe, rezervoare, regulatoare aflat la subsol. la fiecare apartament exista un regulator de presiune, asemanator celui de la butelie care asigura o presiune constanta, induferent de presiunea pe coloana (cu conditia ca aceasta sa fie mai mare decat presiunea ceruta).

pe langa rezervoarele de apa menajera (nu neaparat potabila) obligatoriu mai sunt si rezervoarele pentru apa in caz de incendiu. la fiecare etaj exista cel putin un hidrant la 3 apartamente, si cel putin 2 scari de evacuare care nu comunica una cu alta. cladirile medii si mari au etaje tehnice (technic floor) unde se afla echipamentele electrice, apa, gaz, huburi TV calu, telefon, etc. la unele cladiri sunt si statii de transformare tot acolo, am ramas surprins sa vad intr-o cladire la etajul 32 trafo 20KV/0.4KV 1.2 MVA dar daca tii cont ca de la ultimul etaj pana la subsol sunt 200m, atunci se explica. mai greu a fost sa ma prind cum l-au carat pana acolo....

pun si niste poze cu niste bloace (nu blocuri, ca alea-s mici) sa va faceti o idee. intr-un garden (grup de bloace de astea) sunt chiar si 20-30.000 de apartamente, cam cat un oras mediu de la romania.... scratch_one-s_head.gif

SARBATORI FERICITE !!!

Nu e o "facatura"photoschop?

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock