Sari la conținut

Free Pascal


Barbos Radu
 Share

Postări Recomandate

Parerea mea este ca limbaju de programare Pascal este usor de utilizat si invatat

Exemple si explicatii gasesti in manuoalele de informatica pentru elevi de liceu . Aproape in orce librarie mai mare gasesti carti cu exemple si explicatii pentru Pascal .

Eu folosesc programul Delphi7 care lam gasit Free intrun sidiu de revista pentru PC-uri . Este bazat tot pe linbaju de programare Pascal ,dar este mai sinplu de realizat interfetele aplicatiilor , butoane , ferestre , etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu stiu programare in TurboPascal (nu stiu daca e free), care e relativ simplu si care e asemanator cu toate limbajele de programare, in special cu cele gen Java si ActionScript. Daca doriti, pot incerca sa fac cateva tutoriale pentru Pascal, cu bazele lui, desi nu promit nimic datorita programului destul de incarcat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu stiu programare in TurboPascal (nu stiu daca e free), care e relativ simplu si care e asemanator cu toate limbajele de programare, in special cu cele gen Java si ActionScript. Daca doriti, pot incerca sa fac cateva tutoriale pentru Pascal, cu bazele lui, desi nu promit nimic datorita programului destul de incarcat.

@adry, incearca sa faci cateva tutoriale pentru Pascal. Cred ca ar fi foarte utile "revistei".

 

Numai bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am gassit astea in PC magazine Nr.9 din 2003

 

3D Developer Studio Pro 6.02 (Free)

3DSTATE

http://www.3dstate.com

 

Un pachet aproape complet pentru programatorii de azi, care vor fi dezvoltatorii de m?ine... Conţine toate compilatoarele de care aţi avea nevoie (Visual C++2, Visual C# NET 3, Borland C++ 4, Borland Delphi 5, Visual Basic 6 şi proaspătul Visual Basic .NET) precum şi un editor 3D (pentru că orice pe lumea asta trebuie să aibă o interfaţă, nu-i aşa?) - 3D World Builder 60.

Pentru folosirea necomercială pachetul este absolut gratis. Din păcate necesită un număr serial pe care ?l puteţi obţine merg?nd pe situl producătorului http://www.3dstate.com/Pages/PagesI/Regist...ownloadlist.htm, completaţi cele trei c?mpuri (nume, prenume şi o adresă validă de email) şi ?n c?teva minute veţi primi un mail conţin?nd un serial unic pentru toate aplicaţiile. Dacă aveţi ?n g?nd să fiţi un mic Bill Gates şi să vă vindeţi programele realizate va trebui, evident, să achiziţionaţi o licenţă. Succes!

Platforme: Win9x/Me/NT/2000/XP.

Cale de acces: \Programare\3D Developer\3D_Developer_Studio_Pro.zip (dimensiunea pachetului de instalare este de 213 MB

 

 

Free Pascal Compiler (GPL)

Free Pascal Development Team

http://www.freepascal.org

 

Un compilator complet de Pascal, pentru că bătr?nii sunt ?ntotdeauna deştepţi. Calitatea acestui program este că poate fi rulat pe aproape orice platformă soft cunoscută de om, de la Commodore Amiga (oarecum de colecţie) p?nă la Windows XP (şi familia).

Platforme: Win9x/Me/NT/2000/XP/DOS.

Cale de acces: \Programare\Free Pascal\dosw321010full.zip (dimensiunea pachetului de instalare este de 39 MB).

 

Asta in Personal computer world Nr. 2 din 2003

Borland Delphi7

Full version

 

Totusi trebue sa caut mai mult am vazut si Turbo Pascal in varianta free.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Are cineva detalii , imagini , websituri , etc. despre programe create in Pascal , sa vad cum arata , de curios ce mis ? !

Un programel creat in pascal , turbo pascal , etc. poate avea interfata grafica cu butoane si ""alte alea"' ca si unul creat in c++ spre expemplu AICI !

Editat de B?RBOS RADU IOAN
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acea fereastra poate fi creata in Delphi7 in care poti crea partea grafica , butoane , ferestre derulante , etc. iar functiile care le indeplinesc acestea se realizeaza in linbajul Pascal adica toate cuvintele cheie sant cam acelas . Binenteles se pot crea si in Pascal direct dar greu .

Delphi7 este un limbaj de programare de nivel inalt partea grafica a butoanelor , ferestrelor , etc. realizate dinainte si sant incluse in program , dar cu posibilitate de a schinba proprietatile acestora ex. numele , culoarea , fonturile folosite , redimensionare , etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acea fereastra poate fi creata in Delphi7 in care poti crea partea grafica , butoane , ferestre derulante , etc. iar functiile care le indeplinesc acestea se realizeaza in linbajul Pascal adica toate cuvintele cheie sant cam acelas . Binenteles se pot crea si in Pascal direct dar greu .

Delphi7 este un limbaj de programare de nivel inalt partea grafica a butoanelor , ferestrelor , etc. realizate dinainte si sant incluse in program , dar cu posibilitate de a schinba proprietatile acestora ex. numele , culoarea , fonturile folosite , redimensionare , etc.

 

Acum am inteles ideea de baza cu toata "valmaseala" aceasta , merci !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acea fereastra poate fi creata in Delphi7 in care poti crea partea grafica , butoane , ferestre derulante , etc. iar functiile care le indeplinesc acestea se realizeaza in linbajul Pascal adica toate cuvintele cheie sant cam acelas . Binenteles se pot crea si in Pascal direct dar greu .

Delphi7 este un limbaj de programare de nivel inalt partea grafica a butoanelor , ferestrelor , etc. realizate dinainte si sant incluse in program , dar cu posibilitate de a schinba proprietatile acestora ex. numele , culoarea , fonturile folosite , redimensionare , etc.

 

Bun ! Acestea fiind spuse as dori sa va rog sa imi spuneti care si cum sa le combin ? Ce pascal cu ce Delphi !

Merci !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Programele de electronica cred ca sunt facute in C++, iar grafica in Flash (cam asa pare).

Iar cat despre limbaje de prgramare, daca vrei sa te apuci de unul, iti recomand C++, dar ca sa-ti raspund la intrebarea ta, Borland Pascal si Delphi 5-6 (7, mai tarziu).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Programele de electronica cred ca sunt facute in C++, iar grafica in Flash (cam asa pare).

Iar cat despre limbaje de prgramare, daca vrei sa te apuci de unul, iti recomand C++, dar ca sa-ti raspund la intrebarea ta, Borland Pascal si Delphi 5-6 (7, mai tarziu).

 

Merci Adry !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock