Sari la conținut

Windows 95 si Windows 98

Barbos Radu

Postări Recomandate

M-ar interesa cateva aspecte privitoare la aceste 2 sisteme de operare "antice !" si anume :

1 - Windows 95

A - Care sunt cerintele minime de sistem hardware necesare rularii corecte a Windows 95 ( Capacitate minima H.D.D. ; R.A.M. ; Microprocesor ! ) ?

B - Care este limita superioara maxima la hardware pentru a putea rula fara probleme ( Capacitate maxima H.D.D. ; R.A.M. ; Microprocesor ! ) ?

C - Care sunt aplicatiile care mai pot rula pe Windows 95 , elementare normal ! ( Office , Multimedia , programare , etc. )

D - Cu ce se protejeaza Windows 95 si cum ? Ce antivirus , antispyware , antimalware , are firewall si/sau are nevoie ?

2 - Windows 98

A - Care sunt cerintele minime de sistem hardware necesare rularii corecte a Windows 98 ( Capacitate minima H.D.D. ; R.A.M. ; Microprocesor ! ) ?

B - Care este limita superioara maxima la hardware pentru a putea rula fara probleme ( Capacitate maxima H.D.D. ; R.A.M. ; Microprocesor ! ) ?

C - Care sunt aplicatiile care mai pot rula pe Windows 98 , elementare normal ! ( Office , Multimedia , programare , etc. )

D - Cu ce se protejeaza Windows 98 si cum ? Ce antivirus , antispyware , antimalware , are firewall si/sau are nevoie ?

V-as ruga sa imi raspundeti in modul si felul in care am pus intrebarile si va multumesc mult ... anticipat !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

MORE INFORMATION

Before Purchasing Windows 95

Microsoft's minimum requirements for Windows 95 are insufficient for practical use. Tests published by the computer press have resulted in more reasonable specifications. For instance, a special issue of PCWeek (August 12, 1995) rated Windows 95 performance as "good" on a 80486 DX2 running at 33/66MHz with 12 MB of RAM. The same system with 8 MB of RAM was only rated as "acceptable." Performance on 80386 DX systems, no matter the amount of memory, was rated as "unacceptable." The PCWeek specifications were for Windows 95 itself; Windows 95 applications may have higher requirements. Your decision about whether to upgrade must take into account your current hardware configuration. Does your system have enough memory, a powerful enough microprocessor, and enough hard-disk space?

* Processor type and speed. A realistic minimum is an 80486 processor operating at 33 MHz. Faster 80486 processors or Pentium processors give better performance. With a slower processor you might be able to make up for perfor mance inadequacies by increasing RAM to more than 8 MB.

* Memory (RAM). You can often offset the effect of a slower processor (see caveats above), by adding memory. A realistic minimum is 8 MB, which is the amount of RAM that most Windows 3.1 systems have been shipping with for the last few years. You continue to get performance gains as you increase the amount of available memory.

* Hard-disk space. Windows 95 requires about 40 MB just for the operating system. (You can do a "compact install" that takes 10 MB less space.) When thinking about disk space, consider the size of the Windows 95 applications you might add. Installing Windows 95 on a computer with a hard disk smaller than 200 MB may not give you enough room for your applications and data files.

Computers two years old or older are not good upgrade candidates, since all of the components (memory, hard disk, and processor) would have to be replaced or upgraded to make Windows 95 useful. Replacing such systems entirely would be more cost effective.

If you need to upgrade your hardware and the cost to upgrade is less than half the cost of a new system, then it is more cost effective to upgrade.

However, you should also factor into this equation any costs associated with upgrading peripheral devices that are vital to your work. Peripherals are anything connected to your system, such as sound cards, video boards, CD-ROM drives, and printers. Although Microsoft says most peripherals work with Windows 95, contact the manufacturer for verification. Also, ask the manufacturers if you need updated drivers for their devices. Updated drivers should be on hand before you upgrade to Windows 95.

http://www.upenn.edu/computing/printout/ar...12/5/win95.html

MORE INFORMATION

Before Purchasing Windows 98

Before you purchase Windows 98, make sure that your computer meets the minimum hardware requirements for running Windows 98. The minimum hardware requirements include:

* 486DX 66 megahertz (MHz) or faster processor (Pentium recommended)

* 16 megabytes (MBs) of memory (24 MB recommended)

* 120 MB of free hard disk space (typical installation requires approximately 195 MB of free hard disk space, but the required space may vary from 120 MB to 295 MB, depending on your computer's configuration and the options that you choose to install)

* CD-ROM or DVD-ROM drive

* 3.5-inch high-density floppy disk drive

* Video adapter and monitor that support video graphics adapter (VGA) or higher resolution

* Microsoft Mouse or compatible pointing device

For additional information about the minimum hardware requirements forWindows 98, click the article number below to view the article in the Microsoft Knowledge Base:

http://en.allexperts.com/q/Windows-95-98-1...ndows-95-98.htm

Ce aplicatii pot rula? Cred ca deja nu prea mai sunt disponibile in retea sau pe piata!

Link spre comentariu

Softuri se mai gasesc, desi nu prea usor pentru Win98. Astazi cel mai slab win pt care se mai gaseste cate ceva este win2000. Si referitor la aplicatii, daca il doriti doar pentru o conexiune la inetrnet si un editor de text, merge, daca nu, intrebati pe forum poate mai are vreun urser prin arhiva vreun soft pentru cate ceva, ca nu se mai gasesc mai ales pentru win 95.

Link spre comentariu

• 1 month later...
Va multumesc mult ! Apropo are cineva prin "arhiva" soft. pt. win. 95 si win 98 ?

Merci !

Sunt nou pe forum si postarea aceasta nu stiu daca nu este prea tarzie...

Despre Win95 va pot spune sigur ca merge si cu 4Mb RAM. Eu il am instalat pe un Notebook 486 la 75Mhz (cu doar 4Mb RAM) si se descurca Ok mai ales ca este mai bun decat Win3.11 cu care venise preinstalat.

Programe folositoare ptr el sunt destule, cautati pe Google. Ce este destul de Ok: -am gasit destuleprograme ptr. MSDOS, fiind mult mai compatibile decat sub XP. Eu personal il folosesc ptr. a invata programare in C si C++, VB.

Am instalat fonturile si tastatura ptr. lb. Romana ce imi folosesc ptr. editare de text. E bun ptr. cei ce nu au mari pretentii mari de editare text ci vor sa scrie.

Va recomand ca utilitare NC si NDD, dar in functie de necesitati se pot instala diverse programe fara mari pretentii, desii unele sunt f. bune si nu mai se gasesc in ziua de astazi sub XP. Personal sunt multumit de ceea ce pot face cu el, mai ales ca sub XP nu ai prea multe sanse sa faci programare....

Link spre comentariu

Sunt nou pe forum si postarea aceasta nu stiu daca nu este prea tarzie...

Despre Win95 va pot spune sigur ca merge si cu 4Mb RAM. Eu il am instalat pe un Notebook 486 la 75Mhz (cu doar 4Mb RAM) si se descurca Ok mai ales ca este mai bun decat Win3.11 cu care venise preinstalat.

Programe folositoare ptr el sunt destule, cautati pe Google. Ce este destul de Ok: -am gasit destuleprograme ptr. MSDOS, fiind mult mai compatibile decat sub XP. Eu personal il folosesc ptr. a invata programare in C si C++, VB.

Am instalat fonturile si tastatura ptr. lb. Romana ce imi folosesc ptr. editare de text. E bun ptr. cei ce nu au mari pretentii mari de editare text ci vor sa scrie.

Va recomand ca utilitare NC si NDD, dar in functie de necesitati se pot instala diverse programe fara mari pretentii, desii unele sunt f. bune si nu mai se gasesc in ziua de astazi sub XP. Personal sunt multumit de ceea ce pot face cu el, mai ales ca sub XP nu ai prea multe sanse sa faci programare....

Bine at venit ! Sincer mi se pare interesant ce ati adaugat aici !

Link spre comentariu

Bine at venit ! Sincer mi se pare interesant ce ati adaugat aici !

Multumesc de urare. Va mai pot da unele amanunte in cazul in care sunte-ti interesat. Multe lucruri le fac in viteza si apoi le mai uit....

Cele mai mari probleme pot apare la instalarea unui HDD, deoarece vechile U.C.-uri au BIOS-urile ne up-gradate, nu "vad" mai mult de 2,1Gb. Al meu merge doar la 500Mb ceea ce fost greu de gasit... Asta ar fi una din cele mai mari probleme. Din fericire am facut un artificiu prin care am "pacalit" un HDD de 20Gb sa fie vazut cu doar 500Mb. Important este ca este nou si deci va functiona mai mult + viteza de transfer mai mare. Procesorul il pot inlocui si cu unul de 33Mhz dar cu pierdere da viteza a sistemului.

Succes!

Link spre comentariu

Va multumesc mult ! Apropo are cineva prin "arhiva" soft. pt. win. 95 si win 98 ?

Merci !

Am eu.Din cand in cand mai repar cite o vechitura.Totul frumos pina -l finisez , dupa care-l abandonez clientului.E atat de vechi ca nu pot face mai nimic cu el.Ma rog poate-i aminteste de tinerete......

Link spre comentariu

• 4 months later...
Am eu.Din cand in cand mai repar cite o vechitura.Totul frumos pina -l finisez , dupa care-l abandonez clientului.E atat de vechi ca nu pot face mai nimic cu el.Ma rog poate-i aminteste de tinerete......

Nu poti sa-mi "abandonezi" si mie un CD cu Windows 2000? Platesc licenta. Ma astept la un pret rezonabil, pluta am lasat-o pe malul lacului/marii acum vreo 30 de ani ... .

Link spre comentariu

Multumesc de urare. Va mai pot da unele amanunte in cazul in care sunte-ti interesat. Multe lucruri le fac in viteza si apoi le mai uit....

Cele mai mari probleme pot apare la instalarea unui HDD, deoarece vechile U.C.-uri au BIOS-urile ne up-gradate, nu "vad" mai mult de 2,1Gb. Al meu merge doar la 500Mb ceea ce fost greu de gasit... Asta ar fi una din cele mai mari probleme. Din fericire am facut un artificiu prin care am "pacalit" un HDD de 20Gb sa fie vazut cu doar 500Mb. Important este ca este nou si deci va functiona mai mult + viteza de transfer mai mare. Procesorul il pot inlocui si cu unul de 33Mhz dar cu pierdere da viteza a sistemului.

Succes!

Buna ! Poate ma puteti ajuta si pe mine cu topicul din link-ul urmator : http://www.forum.tehnium-azi.ro/index.php?showtopic=1553

Multumesc !

Link spre comentariu

Vorbind la modul general, uneori nu inteleg entuziasmul unor persoane legat de niste versiuni mai vechi ale Windows-ului. Daca inainte era un impediment major achizitionarea unui hardware mai bun (pretul relativ ridicat), actualmente se poate achizitiona la "un pret modic" o configuratie PC care ar putea sustine cu brio orice versiune Windows XP, chiar si SP3. A dori un '95 sau '98, e ca si cum ne-am dori o masina veche care consuma extraordinar de mult, nu are aer conditionat, ABS s.a.m.d. Microsoft a incercat in decursul anilor sa imbunatateasca sistemul de operare Windows, ajungand la un moment dat la o maturitate. In acest sens Windows XP cu SP3 a devenit etalon. Vista cred ca deja a devenit un moft.

Am instalat in vremuri de odinioara atat Win '95 cat si '98 dar datorita nenumaratelor "deficiente" software ale acestor versiuni incetul cu incetul am asteptat sa iasa ceva mai bun. La vremea respectiva o solutie Linux era foarte bine privita, asta pana la aparitia sistemului de operare matur XP dupa 2000 si Milenium. Cred ca un sistem de operare matur ca sa apara are nevoie de aprox.10...12ani. In plus, un sistem de operare "vechi" va trebui sa-l instalam pe o configuratie PC hardware "veche". Cum un hardware vechi are o incertitudine mai mare de defectare, realizarea practica a unor astfel de configuratii PC plus softul aferent nu reprezinta altceva decat un compromis. Dar oare cat timp il putem face?

Numai Bine.

Link spre comentariu

Vorbind la modul general, uneori nu inteleg entuziasmul unor persoane legat de niste versiuni mai vechi ale Windows-ului. Daca inainte era un impediment major achizitionarea unui hardware mai bun (pretul relativ ridicat), actualmente se poate achizitiona la "un pret modic" o configuratie PC care ar putea sustine cu brio orice versiune Windows XP, chiar si SP3. A dori un '95 sau '98, e ca si cum ne-am dori o masina veche care consuma extraordinar de mult, nu are aer conditionat, ABS s.a.m.d. Microsoft a incercat in decursul anilor sa imbunatateasca sistemul de operare Windows, ajungand la un moment dat la o maturitate. In acest sens Windows XP cu SP3 a devenit etalon. Vista cred ca deja a devenit un moft.

Am instalat in vremuri de odinioara atat Win '95 cat si '98 dar datorita nenumaratelor "deficiente" software ale acestor versiuni incetul cu incetul am asteptat sa iasa ceva mai bun. La vremea respectiva o solutie Linux era foarte bine privita, asta pana la aparitia sistemului de operare matur XP dupa 2000 si Milenium. Cred ca un sistem de operare matur ca sa apara are nevoie de aprox.10...12ani. In plus, un sistem de operare "vechi" va trebui sa-l instalam pe o configuratie PC hardware "veche". Cum un hardware vechi are o incertitudine mai mare de defectare, realizarea practica a unor astfel de configuratii PC plus softul aferent nu reprezinta altceva decat un compromis. Dar oare cat timp il putem face?

Numai Bine.

Binenteles ca acesta este motivul pentru care a aparut Ubuntu cu derivatele aferente . De ce in windows xp - vista trebuiesc instalate drivere de pe disc iar in linux se instaleaza automat . De ce linux produce sisteme de operare in 2009 pentru configuratii hardware vechi de tot , Tiny Linux , Puppy Linux , Damn Small Linux , pentru hardware din "1990" ? ! Simplu ! Windows , microsoft si restul sleahtei sunt s***-uri . Asa m-am despartit de usor de windows ca de raie ! Fara virusi , troieni si alte alea in linux , fara antivirusi ! helloooo.gif P.S.-Cine spune ca Linux are defecte , e asa si pe dincolo , vorbeste D.P.D.V. al unui necunoscator ce a auzit si el ca-i verde sau ca-i coapte

Bafta ! dance2.gif

Editat de B?RBOS RADU IOAN
Link spre comentariu

Numai Bine.

Explic in limba romana, pe cat posibil. Mi-am cumparat, incepand din'95, mai multe calculatoare (in momentul asta am 5), printre care si un (singurul) no-name AMD K6/350 MHz cu 64 MB RAM si HDD 4,3 GB , care s-a defectat

si vreau sa-l repar. Crede cineva ca un asemenea sistem ar suporta WIN. XP ? A mers foarte bine cu WIN 2000 si tot asa vreau sa-l fac. Pentru linistirea audientei, acum lucrez pe un Fujitsu-Siemens (Intel dual-core) si folosesc WIN. XP SP2.

Link spre comentariu

Crede cineva ca un asemenea sistem ar suporta WIN. XP ? A mers foarte bine cu WIN 2000 si tot asa vreau sa-l fac.
Nu ! Deoarece memoria R.A.M.-ul si viteza de procesare a U.P. este prea mica . Windows 2000 se bazeaza pe Windows Xp ( pe kernel-ul acestuia ) .
Pentru linistirea audientei, acum lucrez pe un Fujitsu-Siemens (Intel dual-core) si folosesc WIN. XP SP2.

Si de ce nu S.P.3 e mai eficient . ? !

Link spre comentariu

Eu am folosit un sistem asemanator, adica cu k6 la 333, atat la serviciu cat si acasa, mi se pare relativ indestructibil dar nu as garanta rularea XP.

Pentru contabilitate, office sau pentru server, echipat cu o sursa buna si curatat periodic de praf, as garanta functionarea pentru 20 de ani.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock