Sari la conținut

Case din lemn sau case din beton ?

Postări Recomandate

In acest topic, pe care ma gandesc sa-l fac Sticky, as dori sa discutam despre constructii, implicit case, pe structura de lemn sau pe structura din beton combinat cu BCA.

Spre exemplu, daca veti fi in ipostaza sa va construiti o casa pe care din cele doua tipuri de structuri ati miza si de ce ?

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1529-case-din-lemn-sau-case-din-beton/
Distribuie pe alte site-uri

donpetru eu am o casa in constructie in momentul asta...de fapt nu e casa mea ci a parintilor.....este facuta din beton cu BCA, este facuta in felul asta pentru a fii mai rezistenta si mai solida.....acuma fiecare construieste cu vrea.....eu unul mi-as face o casa cu parter din beton si etaj din lemn....cred ca ar arata super

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1529-case-din-lemn-sau-case-din-beton/#findComment-14705

Casele...E o discutie mult dezbatuta.

Oamenii se gandesc: "Sa fac o casa din beton sa ma tina 100 de ani". Parerea mea e ca o casa din lemn e mult mai eficienta decat una din beton si am sa va spun si de ce:

1. BCA-ul e radioactiv.

2. Nu izoaleaza termic in sine (chiar si cu izolatie termica, se va simti ca e rece).

3. Greu de manipulat (fata de lemn)

4. E rigid (revin imediat asupra acestui fapt).

O casa se face pentru cel mult 40 de ani. de ce? Pentru ca timpul schimba moda; in ani '50 erau la moda casele decomandate, iar acum sunt cele semidecomandate (sper ca nu am incurcat denumirile, daca da, imi cer scuze). Sunt si alte exemple ale acestui fapt.

Tot ce e beton tine rece. Casa mea este cam o treime din boltar, o treime din BCU (asemenator cu BCA-ul), o treime lemn, cu izolatie terminca de 10 cm la exterior si vata minerala in cazul celei din lemn. Vreau sa va spun ca lemnul e cel mai calduros, nu e nici rece, nici cald, pe cand celelalte sunt reci.

Faptul ca e rigid e un dezavantaj. Mai stiti vechile case din paianta cu stalpi si rapita printre ei? Am participat la demolarea uneia. Poti sa dai si cu barosul in ea, pana nu scoti fir cu fir de rapita nu faci nimic. e foarte flexibila construcita. Lemnul e relativ flexibil.

Asa ca...pentru o casa cu un etaj, lemnul e cel mai bun. Sa nu mai vorbim de faptul ca e aproape le fel de scump in ambele metode. pentru o casa cu 2 etaje, la parter BCA.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1529-case-din-lemn-sau-case-din-beton/#findComment-14724

Pentru dl. releu, vare sunt mai usor de racorit, dar iarna, imposibil de incalzit :D.

Iar cat despre amvic, este foarte bun, dar are un mare dezavantaj: e rigid (desi e rezistent) si, sintetic spus, e beton, asa ca daca vrei sa muti o usa, mai bine fa alta casa.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1529-case-din-lemn-sau-case-din-beton/#findComment-14756

adry, vorbeai cu mine ? Eu nu vad sa fii intervenit in acest topic!!! blink.gif

Dar hai sa-mi spun si eu parerea daca tot am fost pomenit: parerea mea este ca o casa de beton + BCA, placat cu polistiren nu se compara cu nici o contructie fie ea de lemn sau stiu eu ce. Nu mai zi de cutremere.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1529-case-din-lemn-sau-case-din-beton/#findComment-14850

Scuze, trebuia donpetru :D. Acum nu mai pot da edit :(.

Releu, oricum ar fi, betonul tine rece prin felul lui de-a fi. Si nu e recomandata izolarea pe interior, deoarece peretele nu mai respira. Iar cat despre cutremure, lemnul se va misca, dar va rezista, pe cand betonul va crapa; lemnul este flexibil, plus ca imbinaturile nu pot fi facute foarte rigide, asa ca ai dreptate, se va misca mult, dar nu se darama casa pe tine.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1529-case-din-lemn-sau-case-din-beton/#findComment-14857

• 5 months later...

Mai multe despre lemn si case de lemn

Ce stim despre case de lemn?

Lemnul si energia

Construirea de case lemn permite realizarea unei importante economii de energie. Pentru prelucrarea lemnului se folosesc mult mai putine resurse energetice dec?t pentru prelucrarea altor materiale de constructii :

? de 4 ori mai putine pentru lemn dec?t pentru beton;

? de 6 ori mai putine pentru lemn dec?t pentru plastic;

? de 24 de ori mai putine pentru lemn dec?t pentru otel;

? de 126 de ori mai putine pentru lemn dec?t pentru aluminiu.

Lemnul este de 6 ori mai izolant dec?t caramida si de 15 ori mai izolant dec?t betonul, ceea ce conduce la importante economii de ?ncalzire intr-o casa de lemn. De exemplu, consumul mediu de energie al unei familii suedeze care locuieste intr-o casa de lemn este cu 50% mai mic dec?t al unei familii franceze.

Coeficientul de conductivitate termica al unui metru patrat de perete tip ??sandwich?? pe structura de lemn avand 20 cm grosime, executat de societatea noastra este de aproximativ 0.28 W/m?K. Pentru cele mai reci climate din Romania rezistenta termica recomandata a constructiilor de case lemn, pentru peretii exteriori , este de 0.33 W/m?K. Se observa ca valoarea estimata pentru acest tip de perete este mai mica, asigurand astfel o izolatie termica excelenta.

Comparativ, un perete din beton, pentru a atinge aceleasi caracteristici de izolare termica ar trebui sa aiba o grosime de peste 2,5 metri!

Din aceste considerente, cheltuielile pentru incalzirea intr-o casa lemn in timpul iernii sau pentru aer conditionat vara intr-o casa lemn pe structura de lemn cu pereti tip ??sandwich?? sunt considerabil mai reduse decat in cazul constructiilor executate din materiale clasice. Confortul intr-o casa lemn este completat de izolarea fonica, direct proportionala in cazul case lemn cu cea termica.

Confortul lemnului

O casa de lemn ?mbunatateste confortul persoanelor care locuiesc ?n ea, datorita faptului ca peretii nu sunt reci si umezi. Nu uitati ca la construirea unei case din lemn traditionale se foloseste apa , iar peretii unei astfel de constructii se usuca ?n 10-24 luni. In plus, construind case din lemn, c?stigati ?n jur de 5- 7 % de suprafata utila ?n raport cu o constructie umeda. De asemenea, lemnul permite o mare libertate arhitecturala la conceptia casei de lemn a dvs.

Rezistenta la cutremur a caselor de lemn

Principiul de transmitere al greutatii este acelasi cu al structurilor in cadre, cu diferenta ca materialul folosit este lemnul, care este mult mai elastic comparativ cu materialele de constructii clasice. Acest fapt,impreuna cu greutatea proprie redusa permite constructiilor executate pe structura de lemn sa reziste la seisme cu magnitudine de peste 8 grade pe scara Richter.

Performantele logistice ale lemnului

Constructiile de case lemn se caracterizeaza printr-o pre-fabricare ?n uzina (usi, ferestre, sarpanta, osatura...). Transportul si montajul acestor diferite elemente sunt relativ usoare. In plus, rapiditatea cu care se monteaza case lemn reduce ?n mod considerabil durata santierului . Va veti putea muta deci ?n noile case lemn, mult mai repede . case lemn

Trainicia unei case de lemn

Trainicia unei case de lemn nu mai este de demonstrat. Anumite case de lemn sau ferme dateaza din secolul al XI-lea, exista si acum, sunt exemple graitoare. case lemn

Stiati ca.....?

O casa de lemn este cum nu se poate mai binefacatoare. Dupa anumite studii, bine cunoscute de medici, constructiile de case lemn nu ?ntrerup c?mpul magnetic terestru, necesar echilibrului biologic omenesc. Contrar unei idei foarte rasp?ndite, comportamentul lemnului ?n prezenta focului, este excelent. De fapt, c?nd este cuprins de flacari, lemnul se consuma ?ncet si-si pastreaza toate proprietatiile mecanice timp de lungi minute, contrar celor mai multe materiale de constructii. In Scandinavia si ?n America de Nord , 90 % din constructii sunt case de lemn. Anumite tari ca Japonia sau SUA, impun construirea de case lemn ?n zonele unde cutremurele de pam?nt sunt frecvente, pentru ca lemnul este materialul de constructie care rezista cel mai bine la cutremure.Case lemn

Despre case lemn

Modele case lemn

Preturi case lemn

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1529-case-din-lemn-sau-case-din-beton/#findComment-19771

Daca facem abstractie de reclama inserata de vre-o zece ori in articol, articolul in sine este interesant.

Asteptam si alte postari din partea userului @lemnoase,nu doar aceasta info-reclama.

Sau poate ne-am putea informa periodic despre preturi,modele,tehnologie si altele de la firma dumnealui daca ar inchiria un banner publicitar pe forum. Asa ar fi cel mai corect.

Numai bine. :hi:

Editat de SIG
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1529-case-din-lemn-sau-case-din-beton/#findComment-19776

Daca facem abstractie de reclama inserata de vre-o zece ori in articol, articolul in sine este interesant.

Asteptam si alte postari din partea userului @lemnoase,nu doar aceasta info-reclama.

Sau poate ne-am putea informa periodic despre preturi,modele,tehnologie si altele de la firma dumnealui daca ar inchiria un banner publicitar pe forum. Asa ar fi cel mai corect.

Numai bine. :hi:

Da, e reclama 100%. Dar vreau sa remarc niste trucuri de marketing american, bazat pe ignoranta publicului (iti prezinta un dezavantaj ca fiind opusul sau), care sfideaza bunul simt:

1. Sa spui ca dureaza mai mult ca o constructie de beton. Or mai fi exixtand case de lemn din sec. XI, dar sunt mult mai multe constructii (din alte materiale) care dureaza de mii de ani.

2. Sa afirmi ca rezista mai bine la foc. Asta-i culmea !

Si, in fine, o chestie care mi se pare anormala: la o casa de lemn, tamplaria ferestrelor este din PVC !. Cum ramane cu naturalul ?

Buy

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1529-case-din-lemn-sau-case-din-beton/#findComment-19777

Si, in fine, o chestie care mi se pare anormala: la o casa de lemn, tamplaria ferestrelor este din PVC !. Cum ramane cu naturalul ?

Exista termopane din lemn stratificat. Nu stiu de ce nu le-a mentionat.Motivul sa fie ca sunt mai scumpe decat cele din PVC ? :hi:

Editat de SIG
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1529-case-din-lemn-sau-case-din-beton/#findComment-19778

Or mai fi exixtand case de lemn din sec. XI, dar sunt mult mai multe constructii (din alte materiale) care dureaza de mii de ani.

Doar cele din lemn de stejar si depinde mult de clima.

2. Sa afirmi ca rezista mai bine la foc. Asta-i culmea !

Corect,cu solutia ignifuga,arde mai incet,dar beton arzand,eu ,n-am vazut.

tamplaria ferestrelor este din PVC !.

Suedezii folosesc sistemul termopan,dar in constructie tripla(rama are 3 geamuri termopan cu spatii de aer intre ele).

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1529-case-din-lemn-sau-case-din-beton/#findComment-19787

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock