Sari la conținut

indicator temperatura apa

DANY79

Postări Recomandate

Va salut.

Am o problema cu indicatorul de temperatura apa,si anume nu indica nimic.Sonda de apa am schimbato cu alta noua.M-am apucat si am dat jos tot bordul,apoi am masurat pe cele trei borne ale indicatorului(apa)pe borna +are 13v,borna senzor 11v si masa care exista.

Stie cineva din ce cauza nu functioneaza?Toate ceasurile functioneaza normal.

Am observat ca indicatorul de apa,ulei si benzina sunt identice,are cate 2 bobine pe fiecare.Am masurat continuitatea sa vad daca are vre-o intrerupere ceva,dar nu este nimic in neregula cu indicatorul. scratch_one-s_head.gif

Nu stiu ce sa mai cred...oare nu este tensiunea care trebuie pe borna de senzor(11v)?

Astept pareri de la cineva cunoscator.

Cu stima dany

post-668-1228811921_thumb.jpg

post-668-1228811929_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am o problema cu indicatorul de temperatura apa,si anume nu indica nimic.Sonda de apa am schimbato cu alta noua.

Verificati sonda daca ii variaza rezistenta,o imersati intr-un ibric cu apa si urmariti daca variaza rezistenta in timpul incalzirii.Verificati continuitatea legaturii intre ele(traductor-instrument).

Link spre comentariu

Verificati sonda daca ii variaza rezistenta,o imersati intr-un ibric cu apa si urmariti daca variaza rezistenta in timpul incalzirii.Verificati continuitatea legaturii intre ele(traductor-instrument).

Dl miron,alta modalitate nu exista sa masor sonda?Ca daca ma apuc sa scot sonda imi curge tot antigelul.O intrebare:

Cum functioneaza sonda?Ce principiu are?De exemplu daca am motorul rece ce tensiune trebuie sa am pe sonda?

Si daca alta posibilitate nu exista sa verific sonda o sa o pun si in ibricul cu apa.

Va multumesc

Link spre comentariu

Cum functioneaza sonda?Ce principiu are? are o rezistenta variabila cu temperatura,la cald are rezistenta minima

De exemplu daca am motorul rece ce tensiune trebuie sa am pe sonda? aceasi tensiune care o aveti pe borna instrumentulu de bord(nu cea legata la +12V).

Am facut o mica schita,sper sa va ajute.Puteti masura si pe masina cu instrumentul,pus pe domeniul ohm,cum variaza rezistenta(sondei) fata de masa masinii.

P.S.

Verificati si instrumentul.N-am figurat legatura de masa a instrumentului pentru a nu complica desenul.

post-9-1228817427_thumb.jpg

Link spre comentariu

Prima data pune contactu si atinge la masa firu care este conectat la sonda si verifica daca acu indicator se duce la maximu ,maxim tenperatura , daca da atunci este sonda defecta , daca nu atunci posibilitati , indicatoru este defect , ai inversat firu de indicare a tenperaturi cu cel de avarie bec tenperatura , tensiunea de 12V nu ajunge pe indicator , nu are firu de masa , firu care merge sonda indicator este intrerupt . Verifica daca sonda este pentru indicatoru de tenperatura , aceasta se verifica ca un termistor , sonda pentru bec are un releu cu bimetal care se cupleaza la tenperatura apropiata de ferberea apei , astai diferenta intre sonde , una este un termistor mare careia ii scade rezistenta cu cresterea tenperaturi , iar cea pentru bec este un releu cu bimetal .

Sonda verifico fara soscoti ,deconecteaza numai firu .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock