Sari la conținut

Digi TV cablu de la RDS.

SIG

Postări Recomandate

Eram aseara la un amic,de sf. Nicolae,si discutand aproape de toate cate se poate am ajuns si la televizoarele LCD .(gazda chiar avand unul mare fixat pe perete)

Cablul era cuplat la TV prin mufa de antena si calitatea imaginilor pe ecran nu era una foarte buna.

Unul dintre musafiri a povestit ca a auzit cum ca s-ar da ceva decodor in custodie ,pe care il interconectezi

intre cablul actual si TV si acest lucru va avea ca rezultat o calitate mult mai buna a imaginilor.

Am gasit pe site la RDS cate ceva despre acest Digi TV cablu.

Stie cineva ceva mai concret despre aceste decodoare si cat de mare sau mica este diferenta de calitate a imaginii folosind un astfel de decodor comparativ cu varianta clasica ,prin mufa de antena?

Mersi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am observat ca imaginea TV este mai slaba calitativ la LCD-urile cu diagonala mare datorita rezolutiei maxime cu care lucreaza acestea, mult superioara rezolutiei PAL. Spre exemplu, la LCD-urile FULL HDD, efectul este mai predominat, cel putin asa am sesizat. Bineinteles, aspectul sau claritatea imaginiii se imbunatateste semnificativ atunci cand vizionam un film de pe un DVD Player Blu-RAY, format Full HDD.

Am mentionat cele de mai sus, pentru ca recent am vazut la cineva Digi-Cablu pe un televizor CRT obisnuit, diag. 54cm si posturile transmise se vedeau foarte bine.

Link spre comentariu

Salut!

Musafirul care a povestit despre acel decodor interconectat intre tv si cablu a spus ceva corect.

Este vorba de un decodor digital, pe cablu tv, digi transmite si semnal tv digital cu mult mai multe canale decat se vede la tv normale si de o calitate exceptionala. Am un coleg de job care are asa ceva si este foarte multumit, are ceva de genul a 70 - 80 canale, are si telecomanda la acel decodor si din el se schimba toate canalele. Dupa parerea mea cred ca este ceva identic ca si transmisia digitala prin satelit doar ca aici nu mai este nevoie de antena parabolica, semnalul vine direct prin cablu.

Marian

Link spre comentariu

• 1 year later...

E adevarat, posturile digitale ale Digi TV se vad mult mai bine decat cele analogice...

Eu nu am decodorul lor insa LCD-TV-ul meu (Samsung P2370HD) are tuner hibrid si analogic si digital (DVB-T) si pot receptiona grila lor complecta iar posturile pe digital se vad mai bine decat cele analogice...

Legat de imagine se vede mai nasol de aproape (interpolare) la rezoluti Full HD cum e si cazul meu insa daca stai mai departe (1 - 2 m) de monitor acest elect nu mai e asa vizibil... acuma depinde si cat de bine stie sa se descurce TV-ul cu semnal mai slab ca rezolutie si calitate... si metode de inbunatatire a calitatii imagini are...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock