Sari la conținut

Reorganizare categorii forum

donpetru

Postări Recomandate

Deschid acest topic cu intentia de a aduce la cunostinta membrilor si vizitatorilor acestui forum faptul ca cel mai tarziu de 1 ianuarie 2009 voi organiza structura categoriilor acestui forum, vor fi denumiri noi, altele le voi sterge dar nu si continutul lor. Daca sunt propuneri vis-a-vis de acest aspect, va rog sa postati, inclusiv denumiri de categorii noi pe care ati sa le vedeti in forum si cam ce credeti ca ar mai lipsi acestui forum pentru a fi un forum 100% dedicat discutiilor din orice domeniu de activitate tehnic. In forma in care este acum structurat, mi se pare cam incomplet si din aceasta cauza as vrea sa mai restrang anumite categorii si sa creez altele noi.

Asadar, astept parerile voastre.

Numai bine si TINETI APROAPE.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu propun urmatoarele categorii (inditulate ca acum sau redenumite):

1. Audio

- Audio Hi-Fi - discutii despre audio Hi-Fi: amplificatoare, receveire Home Cinema, preamplificatoare, incinte acustice, inclusiv audio PC: proiectare, constructie, probleme intampinate etc

- Pro Audio - discutii din aria PRO Audio: amplificatoare audio PRO, incinte acustice, lumini, disco, DJ and DJ-ing etc.

- Accesorii audio - un forum asemenea celui prezent.

- Retro audio - un forum asemenea celui prezent.

Cred ca sunt suficiente 4 categorii pe AUDIO pentru un forum tehnic, ce spuneti! scratch_one-s_head.gif

2. Automatizari si Robotica

- Automatizari industriale - un forum asemenea celui prezent.

- Automatizari in gospodarie - un forum asemenea celui prezent.

- Tehnici de inteligenta artificiala, roboti, scule automate si altele asemenea

Eventual, tot aici, daca e de acord admin-ul, ar putea include si o sectiune despre instalatii hidraulice si altele asemenea. Dar ramane sa votam sau la alegere.

3. Power & Energy

- Discutii din electroenergetica, nu stiu daca ar fi bine, dar s-ar putea discuta in acest forum si partea de automatizare din electroenergetica. donpetru, cred ca stii bine la ce ma refer! unsure.gif

- Alimentatoare - aici s-ar putea include topicurile de la Surse de alimentare si alte discutii aferente, deci nu numai alimentatoare de putere mica.

- Instalatii electrice de joasa tensiune, ar putea fi o sectiune dedicata numai electricienilor autorizati gr. I si II, cei mai multi. Deci, un forum asemenea forumului "Electricitate si electrotehnica".

- Surse de energie alternativa: eoliene, solare etc.

4. Comunicatii

- aici ar sta foarte bine un forum despre telecomunicatii;

- un forum despre radiocomunicatii,

- forum interfoane,

- unul sau mai multe forumuri despre televiziune, cablu TV, transmisii de date. Aici am putea discuta si despre emisiuni sau s-ar putea creea o sectiune dedicata la discutii libere. SIG, ar putea spune o parere in acest sens fiind moderator la discutii libere.

5. O categorie dedicata proiectarii in diverse domenii de activitate, un fel de CAD/CAE din:

- constructii;

- PCB design;

- mecanica;

Deci unul sau mai multe forumuri cu discutii despre proiectare, simulari, arhitectura etc.

6. O categorie dedicata depanatorului (soft si hardware) din diverse domenii:

- electronica (TV, radio, combine muzicale, amplificatoare audio de toate tipurile, aparate de masura etc - sau aparatura electrocasnica);

- electricitate (un colt al tinerilor electricieni care vor sa mai invete ceva);

- mecanica (auto in special, deci un colt al discutiilor cu mecanici auto);

- PCB stuf, nu stiu daca e tocmai potrivit aici dar am putea discuta aici tip&tricks despre asa ceva;

- depanatorului sau "reparatorului" in amenajari interioare. Cred ca s-ar putea reformula putin denumirea acestei categorii.

- documentatie si scheme - un forum la fel ca cel prezent.

Obs. Toate aceste forumuri de la pct. 6 vor include si consultanta, asta ca sa nu mai fim nevoiti sa creem un forum separat.

7. Hobby - o categorie aprox. la fel ca cea prezenta:

- DIY - tot felul de montaje pe care le-ati realizat sau ce ati mai realizat prin propriile puteri.

- radioamatorism;

- foto video;

- PC Zone (software, hardware, internet/retea, programare web etc);

- mecanica.

8. Sectiunea incepatorilor

- intrebari;

- probleme.

9. OFFTOPIC - o categorie asemenea celei prezente cu:

- discutii libere;

- life & entertainment.

10. Feedback - o categorie la fel ca cea prezenta, poate cu mai putine sectiuni sau forumuri ( 4 deja mi se pare cam mult).

Cred ca 10 categorii sunt suficiente. Asta e parerea mea.

donpetru, o idee, ai putea aseza forumul astfel incat categoriile sa fie categorii iar forumurile sau sectiunile mentionate cu liniuta sa fie subforumuri. Va fi un forum care per ansamblu va fi mai restrans, deci mai usor de parcurs. Acum nu stiu daca si celorlalti le va place aceasta idee ?

A... eram sa uit. Partea cu revista si kituri, poate sa ramana asa. coolspeak.gif

Link spre comentariu

Incepand cu ora 21:00-21:15 voi incepe reorganizarea categoriilor forumului. Actiunea nu va dura mai mult de 120minute si ca drept urmare forumul va fi inactiv sau offline pe parcursul acestei perioade de timp.

Multumesc de intelegere si tineti aproape.

Link spre comentariu

Reorganizarea categoriilor a luat sfarsit. Daca mai aveti pareri sau observati, chiar va rog sa le postati. Oricand sunt deschis la propuneri referitoare la stergerea sau deschiderea unor noi sectiunii din forum.

Deci, daca observati mici nefunctionalitati in accesarea continutului va rog sa-mi spuneti ca sa pot sa le elimin la cat mai rapid.

Mai in gluma, mai in serios, cred ca nu ar fi rau sa scriem o istorie a acestui forum!!!

Numai bine si BINE ATI REVENIT pe noul forum al revistei TEHNIUM AZI.

Link spre comentariu

Imi cer scuze pentru eroarea survenita in cursul zilei de astazi pentru care forumul a fost OFFLIne.

Anunt prin acest post repararea acestei erori si bineinteles redeschiderea discutiilor pe forum.

P.S. Daca mai intampinanti probleme in accesarea forumului va rog sa-mi spuneti ca sa pot sa le elimin in timp util.

Numai bine si bine ne-am regasit in noul format TEHNIUM AZI. cheers.gif

Later Edit: Imi cer scuze pentru cele doua posturi semnate de betamax si edy wheazel pe care nu am mai putut sa le salvez.

Link spre comentariu

donpetru ai avut o idee excelenta cu Google translate chiar daca google nu se descurca asa bine cu traducerile dar si posturile din forum mai au scapari gramaticale. Dar merge si asa pana la urma. Si coloana din stanga mi se pare grozava chiar daca ar mai trebui prelucrata dar merge si asa.

Oricum, un lucru e cert, formatul asta de afisare a forumului se vede grozav pe monitoare WIDE SCREEN dar si pe cele 4:3 merge, conteaza sa nu fie monitoare de 15inch, dar putin probabil sa mai aiba cineva de astea acum.

BAFTA smoking.gif

editare ulterioara: la sectiunea Constructii ar trebui sa dai o denumire topicurilor mai practica decat cea care este acum si care seamana mai mult cu niste specializari la facultatea de constructii !!! 4 subforumuri la Constructii ajung iar daca se mai aduna continut dupa aceea poti sa le mai imparti. Asta o parere. Ar trebui si la sectiunea Mecanica sa faci lucru asta. Asta e a doua parere.

Link spre comentariu

Noua aranjare a sectiunilor arata mai bine, dar cateva mici probleme.

Ar fi bine ca sectiunea modelism sa fie grupata pe aeromodelism, navomodelism, rachetomodelism, etc.

De asemenea la sectiunea pc o grupare mai buna:

hardware, periferice, sisteme de operare, software, servere/routere, internet (ca soft).

De asemenea pagina e cam incarcata (in special bannerele din stanga) si descrierile de la forumuri sunt prea mari, facand sectiunile uriase.

Felicitari inca odata donpetru pentru forum.

Link spre comentariu

Felicitari inca odata donpetru pentru forum.

Multumesc si bine ai revenit.

@adry, momentan sectiunea de modelism am sa o las in forma asta iar daca discutiile se vor mai diversifica dupa aceea am sa pot sa le distribui dupa denumirile postate sau propuse. Acelasi lucru am sa-l fac si cu sectiunea PC Zone. Asadar, sa umplem si mai mult cu discutii sectiuniile respective iar dupa aceea voi face si repartizarile de rigoare.

Pagina nu as putea spune ca este foarte incarcata, aceasta impresie fiind direct proportionala cu diagonala monitorului la care vizualizam pagina web. Spre exemplu, putem spunem lucru asta daca vedem pagina forumului pe un monitor de 17Inch rezolutie 1024x768. Totusi, la diagonale mai mari si rezolutii de asemenea, nu se poate spune asta.

Bineinteles, sunt foarte deschis la propuneri de modelare a aspectului forumului, astfel incat sa impace pe cat mai multa lume iar daca va fi cazul voi scoate bara din partea stanga.

Spre exemplu, daca doresti, poti deschide un topic cu un sondaj despre problema asta. Daca pana la sfarsitul anului sondajul va fi pentru scoaterea barei din partea stanga (inclusiv banere) atunci voi proceda ca atare si vom reveni la formatul initial. Totul e sa vrea utilizatorii acestui forum sa-si exprime dorinta de a vota sau exprima parerea vis-a-vis de acest aspect.

Link spre comentariu

Oricum, un lucru e cert, formatul asta de afisare a forumului se vede grozav pe monitoare WIDE SCREEN dar si pe cele 4:3 merge, conteaza sa nu fie monitoare de 15inch, dar putin probabil sa mai aiba cineva de astea acum.

eek.gif J'ai une.

Link spre comentariu

Am monitor cu diagonala de 17", cum cred ca majoritatea avem. personal cred ca bannerele nu sunt o parte "utila" a forumului, asa ca pot fi puse si intr-o zona mai...ma rog, intr-o zona in care nu incurca sa spun asa.

P.S. Parerea mea este ca un forum de succes este unul cat mai diversificat. Desi multi de aici suntem axati pe electronica, trebuie sa recunoastem ca electronica nu mai e o indeletnicire printre cei tineri. Pe vremuri nu se gasea, si daca vroiai ceva, iti faceai. Astazi, nu mai are rost sa te chinui, te costa mai mult daca le faci cu mana ta, desi calitatea depinde mai mult de tine, dar asta nu mai e un criteriu in ziua de azi.

Link spre comentariu

Astazi, nu mai are rost sa te chinui, te costa mai mult daca le faci cu mana ta,

Depinde ce,daca ai nevoie de ceva specific unei aplicatii particulare,pentru care nu exista un produs industrial,sau cu putina munca,revine mai ieftin,eu cred ca are justificare.

Link spre comentariu

Asa e, dar cati mai gandesc astfel???

Si din alt punct de vedere, sa ne gandim spre exemplu la o lumina dinamica pentru pomul de craciun. Sa spunem ca are o particularitate care nu o au si instalatiile din magazine, sau poate sunt care o au, dar sunt mai scumpe. ne gandim la un om relativ tanar, de 18-25 de an, poate chiar mai tanar. Ce isi spune "tre sa invat cum s-o fac...sa calculez...iar formule..." si se duce si si-o cumpara. oricat de mare ar fi castigul, daca nu este putina bunavointa (si nu prea este in ziua de astazi), nu iese nimic.

Link spre comentariu

un om relativ tanar, de 18-25 de an, poate chiar mai tanar. Ce isi spune "tre sa invat cum s-o fac...sa calculez...iar formule..." si se duce si si-o cumpara. oricat de mare ar fi castigul,

Pentru exemplul Dvs. de abordare,nu este nevoie nici de forum,aici intra doar cei care vor sa faca ceva singuri,reparatii sau constructii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock