Sari la conținut

difuzoare revac

vio_gl

Postări Recomandate

am cumparat de curand din talcioc 2 dif de inalte si 2 dif de medii dar pa care nu este scrisa nici o data impedanta putere etc.a auzit, folosit cineva de ele,rog sami spuneti si mie daca sunt bune de ceva

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am cumparat de curand din talcioc 2 dif de inalte si 2 dif de medii dar pa care nu este scrisa nici o data impedanta putere etc.a auzit, folosit cineva de ele,rog sami spuneti si mie daca sunt bune de ceva

Impedanta (fapt rezistenta) o masori simplu, cu ohmmetrul. Puterea o poti aprecia, cu o larga toleranta, dand in ele cu semnal de la un amplif a carui putere maxima o stii exact, putere crescuta incet pana cand sesizezi primele distorsiuni (ale boxei, nu ale amplifului - butonul de volum trebuie sa fie in primele 70 de procente din cursa totala). Repet, metoda asta babeasca iti ofera doar o idee despre puterea maxima pe care o suporta difurile. Si daca n-ai ureche de muzicant, mai bine nu incerca. Sunt curios ce zic ceilalti useri despre riscanta mea metoda de evaluare. Eu am folosit-o, iar practic notam pe difuzoare (ca putere maxima) jumatate din cat evaluam eu.

Link spre comentariu

Daca difuzorul nu este montat in incinta, poate sa aiba si 500W si o sa-l strici cu un amplificator de 20W. Membrana nu este incarcata din punct de vedere acustic si are o amplitudine de miscare foarte ampla si bobina ajunge la piesele polare de care se freaca si se intrerupe. Niciodata un difuzor nu se excita nefixat in incinta !. Cunoscatorii stiu ca daca la o boxa se vede sarind puternic membrana la difuzorul de basi, apoi acea incinta este gresit dimensionata si nu ofera incarcarea necesara membranei la frecvente joase..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock