Sari la conținut

ii bun subu YDD 250 LPB???

Postări Recomandate

Nu sunt deloc relevanti Wrms la un difuzor pentru a afla cu exactitate daca produce "bass puternic". Mai sunt aici o gramada de aspecte care conteaza si care din pacate nu li se acorda atentia cuvenita. In primul rand trebuie sa aflam, din "catalog", eficienta difuzorului sau Sound Presure Level (SPL) masurata in dB/W/m. Cu cat e mai mare cu atat mai mult avem nevoie de o putere electrica (Wrms) mai mica pentru a produce un sunet mai puternic sau zgomotos ("bass puternic").

In ceea ce priveste difuzorul YDD 250 LPB - fie ca este vorba de varianta de 8 Ohmi sau de 4 Ohmi - acesta cu un SPL de 82dB/W/m (redat de "vanzator"), este pretat pentru aplicatii audio domestice cu puterii relativ reduse (AES = max 70W, IEC = max. 40W) - in nici un caz subwoofer. SPL-ul produs de acest difuzor la Pmax este egal cu SPL-ul produs de un difuzor PRO la 2 sau 4W. Acum, apare un semn de intrebare: ce intelegi prin "bass puternic" ???

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1487-ii-bun-subu-ydd-250-lpb/#findComment-14371
Distribuie pe alte site-uri

Nu sunt deloc relevanti Wrms la un difuzor pentru a afla cu exactitate daca produce "bass puternic". Mai sunt aici o gramada de aspecte care conteaza si care din pacate nu li se acorda atentia cuvenita. In primul rand trebuie sa aflam, din "catalog", eficienta difuzorului sau Sound Presure Level (SPL) masurata in dB/W/m. Cu cat e mai mare cu atat mai mult avem nevoie de o putere electrica (Wrms) mai mica pentru a produce un sunet mai puternic sau zgomotos ("bass puternic").

In ceea ce priveste difuzorul YDD 250 LPB - fie ca este vorba de varianta de 8 Ohmi sau de 4 Ohmi - acesta cu un SPL de 82dB/W/m (redat de "vanzator"), este pretat pentru aplicatii audio domestice cu puterii relativ reduse (AES = max 70W, IEC = max. 40W) - in nici un caz subwoofer. SPL-ul produs de acest difuzor la Pmax este egal cu SPL-ul produs de un difuzor PRO la 2 sau 4W. Acum, apare un semn de intrebare: ce intelegi prin "bass puternic" ???

ms de informatii.

..atunci teoretic oricare din difuzoarele :

YDD200 LPP cu

Fs = 53,95 Hz

Qms = 1,151

Vas = 38,86 liters

Cms = 0,536 mm/N

Mms = 16,24 g

Rms = 4,782 kg/s

Xmax = 4, mm

Xmech = 6, mm

P-Dia = 169,6 mm

Sd = 226, sq.cm

P-Vd = 0,0904 liters

Qes = 0,446

Re = 7,5 ohms

Z = 8, ohms

BL = 9,621 Tm

Pe = 50, watts

Qts = 0,321

no = 1,319 %

1-W SPL = 93,35 dB

2.83-V SPL = 93,63 dB

YDD250LBB cu

Fs = 56, Hz

Qms = 8,293

Vas = 57, liters

Xmax = 3, mm

Qes = 0,843

Z = 8, ohms

Pe = 45, watts

Qts = 0,765

2.83-V SPL = 92,96 dB

YDL200 LRBH cu

Fs = 53,69 Hz

Qms = 1745

Vas = 27,19 liters

Cms = 0,474 mm/N

Mms = 18,54 g

Rms = 0,00358 kg/s

Xmax = 3, mm

Xmech = 4,5 mm

P-Dia = 160, mm

Sd = 201, sq.cm

P-Vd = 0,0603 liters

Qes = 0,544

Re = 7,4 ohms

Z = 8, ohms

Pe = 100, watts

Qts = 0,544

no = 0,746 %

1-W SPL = 90,87 dB

2.83-V SPL = 91,21 dB

SB-8 cu

Fs = 59,55 Hz

Qms = 2,71

Vas = 29,95 liters

Cms = 0,409 mm/N

Mms = 17,46 g

Rms = 2,411 kg/s

Xmax = 3, mm

Xmech = 4,5 mm

P-Dia = 170, mm

Sd = 227, sq.cm

P-Vd = 0,0681 liters

Qes = 0,781

Re = 7,1 ohms

Z = 8, ohms

BL = 7,707 Tm

Pe = 50, watts

Qts = 0,606

no = 0,781 %

1-W SPL = 91,07 dB

2.83-V SPL = 91,59 dB

ar fi mult mai bune ca subwoofere ca cel de care ziceam eu prima data......

si ink cv...io cand am zis `bass puternic` m-am referit la faptul k are bass ,nu de-ala anemic care deabia se simte....

ast opinii...

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1487-ii-bun-subu-ydd-250-lpb/#findComment-14380

paulica, bass-ul il produce un difuzor aflat intr-o cutie, incinta, cum vrei sa-i zici. Spre exemplu, poti sa ai o incinta de subwoofer jos palaria daca nu i-ai pus o sursa sau un amplificator ca lumea, nu obti bass ci un fel de huruiala. angel.gif

YDD250LBB, YDL200 LRBH, alea sunt niste difuri low price produse in China pentru majoritatea buzunarelor din Romania. Calitatea e aproape mediocra. Nici parametri TS expusi de tine nu se stie daca sunt reali asa ca... of.gif

Ce poti face ? Ca orice tanar limitat de buzunar cumpara si incearca o boxa la pleasneala cu difuri de astea chinezesti. Daca vrei ceva serios, atunci iti trebuie ceva mai multi bani. Daca vrei sa treci la etapa asta.... da de stire.

Apropo, pana la urma ce vrei sa faci ? un Subwoofer ? Nu merge cu difurile astea. praising.gif

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1487-ii-bun-subu-ydd-250-lpb/#findComment-14382

Daca vrei un subwoofer destul de bun poti sa incerci difuzorul Magnat Xress 10. Este facut special pentru masina, deci asculti in casa melodii de genu "litle john" sau melodii puse la "pimp my ride".

Unii nu sunt de acord cu un astfel de difuzor in casa dar cele special facute pentru camere mici costa destul de mult.

Vezi ca o sa iti mai trebuiasca un amplificator pentru ca nu poti sa il legi direct la iesirea din placa de sunet... ai putea sa folosesti amplificator de masina, care se alimenteaza la 12V ca este ceva mai ieftin decat unu pentru casa, si sa il alimentezi de la o sursa de calculator.

Chestia e ca el costa 1 mil... dar daca il iei nu o sa ai nevoie de o cutie mare... o sa trebuiasca ceva pe la 30 litrii.

Ca sa iti faci o idee 30 de litrii inseamna 30x30x50 cm... aproximativ

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1487-ii-bun-subu-ydd-250-lpb/#findComment-14390

Daca vrei un subwoofer destul de bun poti sa incerci difuzorul Magnat Xress 10. Este facut special pentru masina, deci asculti in casa melodii de genu "litle john" sau melodii puse la "pimp my ride".

Unii nu sunt de acord cu un astfel de difuzor in casa dar cele special facute pentru camere mici costa destul de mult.

Vezi ca o sa iti mai trebuiasca un amplificator pentru ca nu poti sa il legi direct la iesirea din placa de sunet... ai putea sa folosesti amplificator de masina, care se alimenteaza la 12V ca este ceva mai ieftin decat unu pentru casa, si sa il alimentezi de la o sursa de calculator.

Chestia e ca el costa 1 mil... dar daca il iei nu o sa ai nevoie de o cutie mare... o sa trebuiasca ceva pe la 30 litrii.

Ca sa iti faci o idee 30 de litrii inseamna 30x30x50 cm... aproximativ

si cum se poate alimenta amplificatoru de masina la o sursa de calculator???

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1487-ii-bun-subu-ydd-250-lpb/#findComment-14433

"Vezi ca o sa iti mai trebuiasca un amplificator pentru ca nu poti sa il legi direct la iesirea din placa de sunet... ai putea sa folosesti amplificator de masina, care se alimenteaza la 12V ca este ceva mai ieftin decat unu pentru casa, si sa il alimentezi de la o sursa de calculator"

Deci..nu vad cum ai putea conecta amp-ul la sursa pc..ptr ca iti trebuie un filtraj destul de mare....in lipsa lui vei avea un sunet plin de bizaieli....

In alta ordine de idei..ma indoiec ca parametrii acelui difuzor auto...se potrivesc cu cei ceruti ptr un dif de casa....sunt parametrii diferitzi..iar urechea face diferenta...una e un dif de masina intr-un spatiu mic de 2pe 2 m...si alta e in 5 pe 5...presiune acustica,putere,rezonanta....si multe altele....ceea ce zici tu cu lil' john....sunt nijte bashi...spartzi care nu prea au treaba cu muzica....(ii poti asculta in masina...dar sa nu facem discriminari in materie de muzica...)...parerea mea...e ca mai bine iti iei ceva facut cum trebuie de firma.......vb aia..:"dai un ban da stai in fata"

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1487-ii-bun-subu-ydd-250-lpb/#findComment-14445

Eu am spus ca unii nu sunt de acord cu un astfel de dif in casa, dar l-am si ascultat si suna in mare ca sistemele astea de pe piata 5.1 sau 2.1

Are group delay destul de mare si sunt sigur ca el asa ar vrea sa ii sune subwooferul.

Nu prea e cine stie ce difu la partea de tranzitie, adica e destul de bun, dar costa doar un mil...

Eu cand am ascultat prima data difu asta intr-o cutie relativ mica, nu stiu cati litrii avea incinta, am crezut ca e defapt sistemu ala genius z5500..

Daca iti place cum suna Z5500 atunci subu cu magnat xpress 10 o sa sune cam la fel, si aproape la fel de tare daca ai amplificare pentru el.

In privinta amplificarii aveti dreptate ca o sursa de calculator nu e buna pentru amplif auto dar eu la inceput nu aveam altceva si... ma obisnuisem cu bazaitu ala.... El o sa fol amplifu doar la sub, asa ca atunci cand asculta muzica, probabil ca o sa vrea sa dea destul de tare basu', bazaitu ala nu o sa mai fie sesizabil

Probabil ca din start o sa tina subu mai tare decat satelitii.

Este adevarat ca daca dai un ban stai in fata dar consider ca in lipsa de bani poti sa iti faci ceva de care sa fii multumit.

Eu mi-am facut boxe cu ydd 200 lpp si pot sa spun ca sunt multumit de basul lor desi un dif costa 20 ron. Bineinteles... sunt multumit cu anumite corectii de egalizator

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1487-ii-bun-subu-ydd-250-lpb/#findComment-14448

• 5 weeks later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock