Sari la conținut

Sa votam sau sa nu votam ?

SIG

Postări Recomandate

Pe 30 nov. avem alegeri parlamentare parca.

Tot stau si ma gandesc daca sa ma duc sau nu la vot.

A nu merge la vot este o actiune de protest benefica ptr. votant sau nu ?

La cat sunt de revoltat fata de clasa politica penibila (practic 99% dintre ei sunt porci)

parca nu m-as' duce la vot.Insa,exista teoria "alege cel mai mic rau" si in acest context parca e rational sa mergi la vot ca sa alegi raul cel mai mic (ca sa alegi ceva bine nu ai de unde)

As' vrea sa si protestez (nemergand la vot) dar nici nu imi e totuna daca in urmatorii 4 ani vor fi niste porci ordinari in parlament sau vor fi niste porci cu obraz mai subtire totusi,care vor fura mai putin.

In concluzie,ce parere aveti? Ne facem mai mult rau daca nu mergem la vot?

Mersi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 46
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Pai persoanele care candideaza promoveaza doctrina partidului din care provin.Nu?

Singura diferenta este ca nu mai auzi minciuni numai de la Bucuresti,pe sticla la TV, ci si live de la conoraseni de ai tai.

Deci nu ne mai mint de la distanta ci soptit live la ureche.

Oricum nu stiu cate personalitati se inghesuie in colegiul meu ca sa raman impresionat de trecutul lui.

Ar fi Ovidiu Silaghi la mine ce pot sa zic ca ar fi ceva de capul lui.(nu ca ar fi o personalitate)

Insa este de la PSD unul care era un semianalfabet acu' cativa ani iar acum candideaza ca deputat parca.

Doamne fereste ce oameni ne conduc si vor sa ne conduca.

Referitor la alegeri in general,cateva idei mai jos:

Pentru ce votam la Alegerile Parlamentare 2008?

Cu ocazia Alegerilor Parlamentare 2008, votam deoarece avem libertatea sa alegem cine ne va reprezenta interesele in Parlamentul Romaniei.

Parlamentul Romaniei este organ reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a Romaniei. Parlamentul este bicameral, fiind alcatuit din Senat si Camera Deputatilor.

In toamna aceasta se organizeaza Alegerile Parlamentare, ocazie cu care fiecare dintre cetatenii cu drept de vot, va avea ocazia sa isi aleaga reprezentantii in cele doua camere ce compun Parlamentul Romaniei. Conform principiului separarii puterilor in stat, acesta, este principalul reprezentant al puterii legislative.

De ce sunt diferite Alegerile Parlamentare 2008? Alegerea senatorilor si deputatilor se va face intr-un mod uninominal cu compensare (mixt): printr-un vot uninominal direct si printr-o distribuire a mandatelor in functie de rezultatele obtinute de contracandidati intr-un singur tur de scrutin. Aceasta formula ramane valida chiar si daca participarea la vot va fi sub 50% din totalul persoanelor inscrise pe listele electorale.

Repartizarea mandatelor, si respectiv castigarea alegerilor parlamentare de catre candidati se va face in doua etape:

Prima etapa are drept obiectiv castigarea locurilor in Senat sau in Camera Deputatilor, fapt posibil doar daca un candidat va reusi sa colecteze un anumit numar de voturi in colegiul uninominal pentru care candideaza (conform legii 35/2008, colegiile uninominale sunt o noua forma de impartire a circumscriptiilor electorale in care este atribuit un singur mandat pentru fiecare colegiu uninominal).

Pentru a castiga din prima etapa a alegerilor parlamentare postul de senator sau deputat in colegiul uninominal in care candideaza, candidatul va trebui sa obtina peste 50% din voturile valabil exprimate in acel colegiu de Senat sau Camera Deputatilor.

De asemenea, competitorul electoral (partid politic, alianta electorala, organizatie apartinand minoritatilor nationale) de care apartine candidatul va trebui, fie sa treaca de pragul electoral de 5% din totalul voturilor valabil exprimate la nivel national pentru Senat sau Camera Deputatilor, fie sa castige 6 colegii uninominale pentru deputati si 3 colegii uninominale pentru Senat (chiar daca acestea nu reprezinta 5% din totalul voturilor valabil exprimate la nivel national).

Daca toate aceste conditii sunt indeplinite, candidatul este declarat automat castigatorul postului disputat in colegiul uninominal in care candideaza.

In colegiile uninominale in care nu sunt indeplinite conditiile de mai sus, mandatele disputate vor fi atribuite in etapa a doua a repartizarii mandatelor.

A doua etapa a repartizarii mandatelor de Senatori si Deputati in Parlamentul Romaniei urmareste sa atribuie mandatele necastigate de catre candidati in prima etapa a alegerilor parlamentare.

Acest proces de repartizare a mandatelor ce nu au fost castigate in prima etapa, se realizeaza printr-un calcul complex al rezultatelor obtinute de competitorii electorali, pe baza numarului de voturi inregistrate la nivelul circumscriptiilor electorale, rezultate care decid practic catre candidatii carui competitor vor fi distribuite mandatele din circumscriptiile electorale.

http://alegeri_parlamentare.ablog.ro/2008-...ntare-2008.html

Link spre comentariu

Daca votezi o persoana dintr-un partid si acesta accede la postul de deputat sau senator

va promova doctrina partidului din care provine.

Deci indirect poti vota doctrina care iti place.

Eu nu vad vre-o diferenta concreta intre alegerile anterioare si cele ce vor fi acum.

Aceeasi Marie,alta palarie.Parerea mea.

Eventual ai avantajul ca pe liste se pot trece pe ascuns mafioti cunoscuti de comunitatea locala iar prin uninominal mai greu.

Atata tot.

Link spre comentariu

Ma refeream la votul pe liste de partid.

Daca de ex. se vota partidul,pe buletinul de vot aparea mare sigla partidului si cu litere mici (ca textul minuscul din reclamele imense "pretul nu contine TVA").numele celor de pe lista

Numele lor fiind scris mic,putea trece usor neobservat(nu citeai toata lista de nesimtiti ce alcatuiau gasca propusa de partid ptr. a fi votat).

Acum cu uninominalul trebuie sa pui stampila pe nume de persoana nu pe nume de partid.

Asa ca de ex.daca buletinul de vot are scris PSD mare si lista cu banditii propusi cu scris mic poate iti scapa ca pe acea lista era trecut de ex. Omar Hayssam. Si deci l-ai trimis pe terorist in parlament fara sa constientizezi.(ei in schimb se bucura ca te-au fentat).

In varianta cu uninominalul pe buletinul de vot scrie mare OMAR HAYSSAM si poate cu litere mici "psd".

In plus ar' trebui sa umble Omar Hayssam din poarta in poarta si sa ne roage sa-l votam.L-ai vota ?

De aceea am spus ca la votul pe liste,cand votezi partidul,se pot strecura usor mafioti.

La uninominal te interesezi mai asiduu cine e persoana care te roaga mieros sa-l votezi.

Link spre comentariu

Aceeasi Marie,alta palarie.Parerea mea.

Eventual ai avantajul ca pe liste se pot trece pe ascuns mafioti cunoscuti de comunitatea locala iar prin uninominal mai greu.

Foarte adevarat SIG. Dar ce putem face noi ??????????????? Sa votam.. nu prea cred, pt. ca toti politicieni sunt banditi.

- Unde sunt in mama lor de banditii !!!! hunter.gif

Link spre comentariu

Pentru ce a facut cu Baneasa este terorist

Eu nu stiu ce a facut in Baneasa,dar eticheta de terorist a primit-o in cacealmaua cu ziaristii rapiti.

Sa votam.. nu prea cred, pt. ca toti politicieni sunt banditi.

Crdeti ca un autobuz fara sofer,merge mai bine decat cu unul prost?

Link spre comentariu

M-am uitat pe net sa vad cati dintre americani au mers la vot.

Am vazut ca in general au fost la fiecare alegeri peste 50%.De data aceasta cam66%.

Deci ,ptr. a putea spune ca tara a ales trebuie ca cel putin 50% dintre romanii cu drept de vot sa voteze.

Asa ca si eu sustin ca trebuie sa mergem la vot.Fiecare voteaza dupa felul cum intelege el lucrurile ,dar,repet,parerea mea este ca trebuie mers la vot.

Link spre comentariu

Nu votez din doua motive:

1- Lucrez toata ziua.

2- Nu rezolv nimic.

Un om inteligent a spus: "Daca votul ar schimba ceva ar deveni ilegal". Nu stiu cine este aceea persoana, citatul este de pe un alt forum si persoana care l-a folosit nu a zis cine este aceea persoana inteligenta.

Link spre comentariu

Daca de ex. ai de ales intre doi smecheri care sa-ti rezolve o problema,

nu incerci sa-l alegi pe cel care iti pare macar cu un dram mai onest decat celalalt ?

Asa si la alegeri.De ce sa nu alegi un bandit mai mic ?

Faradelegile ce vor urma sunt in directa corelatie cu gradul de banditism al celor care vor ajunge in parlament.Deci niste hoti mai mici vor face faradelegi mai mici si niste hoti mai mari vor face faradelegi mai mari.

Eu ma duc la vot constient ca pe liste nu o voi gasi pe maica Tereza ca sa o pot alege ci o lista cu niste banditi mai mari si mai mici.

Ii voi alege pe banditii mai mici ,conform teoriei de mai sus.

Astfel,cu fiecare mandat,alegand hoti tot mai mici,vom avea un parlament din ce in ce mai epurat de dejectii umane.

Altfel aceste dejectii umane se vor inghesui sa intre tot timpul in parlament,si culmea,cu ajutorul nostru,ne-mergand la vot.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock