Sari la conținut

Probleme sistem audio Genius SW-HF 5005

SIG

Postări Recomandate

Sa inteleg ca nu mai puteti alimenta Genius-ul 5005 de la o priza de 230VAC (deci, nu prin intermediul invertorului) ? Sau ati facut asta ? Daca nu ati facut asta, o posibila cauza ar fi invertorul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 months later...

Buna ziua , vad ca acest thread e inca in "viata" asa ca am sa postez aici o nelamurire . Detin genius sw5000 , si am o problema pe parte electronica . Nu pot sa-l conectez pe canalele stereo (tv / game / cd mp3 ) pt ca bazaie tare / pocneste in boxele de Front Right / Rear Right / Center , Subwooferul bazaie . Problema se manifesta doar pe mufa rosie ( cablu 1 jack x 2 Rca ) , conectat doar pe mufa alba Front Left / Rear Left / Center si Subwoofer se aud perfect .

L-am dus la un electronist si l-a verificat , verdictul a fost PT2323 / PT2258 . Sa ma astept sa functioneze dupa ce schimb piesele problema , sau o sa-mi zica ca trebuie schimbate si alte piese ? Nelamurirea consta in faptul ca am intrebat mai multi electronisti si toti zic TREBUIE SCHIMBAT FINAL . Astept un raspuns concret daca se poate , deoarece nu ma pricep . O sa postez aici link cu piesele , vreau sa stiu daca sunt exact ce am nevoie , repet pt Genius Sw 5000 .

Link spre comentariu

Salutare! Problema Genius 5+1 5005 .Sistemul primeste curent in toate placile insa nu se deschide . Din ce am citit si din ce pareri am auzit problema ar fi in circuitul de pe comanda si anume integrata bt1840pa .

1.Cum se poate verifica acest microcontroller ?

2.Cum pot testa placile de amplificare "pe direct" ?

3.Pot folosi sistemul fara acea placa ?

Multumesc

Link spre comentariu

• 1 year later...

Salutare. Am si eu o problema cu un Genius 5005 :volumul este blocat la 100%

Am citit cam tot despre acest topic si am mai multe nelamuriri :

1-microcontrolerele de tipul bt2323 trebuie reprogramate???

2-problema la tipul meu de defect se rezolva cu schimbarea pt2258???

3-daca trebuie programate exista o persoana care face aceasta programare???

Link spre comentariu

1 - BT2323 este un selector audio pe 6 canale comandat prin interfata I2C - SCL = Serial Clock line; SDA = Serial Data line. Nu trebuie programat dar trebuie verificat daca MCU-ul placii il comanda ca lumea.

2 - Scoateti din circuit PT2258 si uniti provizoriu printr-un strap sau un rezistor de 1kOhm, pad-urile de pe cablaj aferente pinilor IN1 - OUT1. Procedati la fel si pentru celelalte intrari. Daca sistemul functioneaza bine, atunci cu siguranta va trebui sa achizitionati un PT nou.

3 - Raspunsul rezulta de la sine.

Link spre comentariu

• 4 weeks later...

Mai mult ca sigur "inima" care comanda sistemul, respectiv microcontrollerul dedicat bt1840pa, nu poate fi gasit/cumparat si inlocuit.

Dar cineva priceput poate face ceva "hacking" in montaj si sa adapteze o idee de genul:

http://christopherzurcher.blogspot.ro/2012/05/klipsch-promedia-51-volume-control-pod.html

e doar un exemplu despre cum poate fi controlat un PT2258, posibil sa se implementeze si ceva cod pentru PT2323... ;)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock