Sari la conținut

Difuzoare RFT (mai vechi)

dragomir

Postări Recomandate

Ohoo....astea da....in romania costa 340 respectiv 430 ron....dar sunt scumpe pentru mine

Eu am vazut doua modele

Costa 65 respectiv 140 ron

post-2984-1265994970_thumb.jpg

post-2984-1265994985_thumb.jpg

Editat de dragomir
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 62
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Eu am vazut doua modele

Costa 65 respectiv 140 ron

Primul este pasiv si se intercaleaza intre amplificator si difuzoarele de domeniu, iar celalalt este un filtru electronic pentru sistem 5.1( are fata/spate si sub), iesirile lui ataca amplificatoarele de putere( pe domenii), nu direct difuzoarele.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

In concerte nici nu prea se coboara la subbasi , ar fi nevoie de o putere prea mare este neconomic ( foarte scump) In loc de "sub" se folosesc sisteme de "suprimare " a fundamentalei de subbas si ridicarea armonicelor acestei fundamentale , ascultatorul are impresia ca suna si fundamentala.

Impactul mare asupra ascultatorilor este "atacul" dat de frecvente in jur de 80-160 Hz frecvente care intra in rezonanta cu plamani ascultatorilor care simt o presiune mare in sunet din aceasta cauza, cu un pic de subbas pe langa acest "atac" da impresia de un subbas "enorm".

Am experimentat acest lucur dar acum cand modific volumul, membrana woofer ului se deplaseaza proportional cu volumul [fara sa ii dau semnal de intrare din pc] probabil baga curent continuu pe dif.

Ce a patit ampliful?! multumesc!!

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Am cautat pe Google despre remagnetizarea difuzoarelor,insa nu am gasit nimic prea concret.

Se pot remagnetiza difuzoarele,de fapt magnetul, si astfel pot fi readuse la tineretea lor ?:D Este rentabil,in cazul in care se poate ?

Link spre comentariu

La difuzoarele mai vechi, magnetul permanent era din otel magnetizat, dupa aceea au aparut , magneti din ferita, ceramici, alnico si ce o fi mai aparut intre timp.Ultima "minune" despre care am citit in legatura cu difuzoarele, a fost ferofluidul.

Chiar si cel cu magnet din otel magnetizat, este dificil de re/magnetizat.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

• 6 months later...

Se poate pune in loc de burete,vata minerala ?

Din punct de vedere acustic este chiar mai bine, buretele are si el o frecventa de rezonanta, vata minerala(sau vata de sticla) este mai buna, dar atentie la manipulare, aschiile mici, greu de vazut sunt periculoase daca ajung in caile respiratorii, din acest motiv nu se intrebuinteaza la incinte deschise(bas refelex) unde poti fi antrenate de curentul de aer format si "lansate" in camera de auditie.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

• 4 months later...

Salutare am revenit dupa ceva timp si am finalizat proiectul meu cu difuzoarele RFT

Salut

As dori sa te rog sa-mi dai dimensiunile incintelor pe care le-ai facut (L, l, h), nici cum nu-mi iese de 95litri. Asta ar insemna sa fac incinte cu L=0.095m, l=0.095m, h=0.095m, ceea ce nu e ok deloc.

multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock