Sari la conținut

am o mare antrebare

Cata_linu

Postări Recomandate

buna... am luat si eu un difuzor si as vrea daca se poate sa ma ajutati sa stiu dac pot sa fac un subwofer din el

parametri lui cam astia ar fi

Qts:0.4578

Qms:4.0

Qes:0.517

SPL:92dB

Vas:69.7L FO 30HZ

Md:50g

BL:8.5Tm

Sd:35300cm2

Cms:413.97uM/N

nu am mai facut asa ceva si as avea nevoie de ajutir va multumesc anticipat :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 60
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Am incercat sa dau de parametrii acestui tip de difuzor (Dibeisi),fara succes insa.

In general o marca fara site propriu = chinezarie & no name.Gresesc ?

Am vazut ca altii cauta disperati pe net o farama de parametrii,si tu ii ai pe toti.Interesant.

Uite aici un program care il poti folosi:

WinISD Pro.

Succes.

post-5-1226331702_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am incercat sa dau de parametrii acestui tip de difuzor (Dibeisi),fara succes insa.

In general o marca fara site propriu = chinezarie & no name.Gresesc ?

Am vazut ca altii cauta disperati pe net o farama de parametrii,si tu ii ai pe toti.Interesant.

Uite aici un program care il poti folosi:

WinISD Pro.

Succes.

Da e ceva chinezarie da la 70 de lei nu e mult!!

dif l-am luat de la magazin si avea toate astea trecute pe cutie!

io am gasit ceva cutie in kit si lam pus an ia da nu as multumit ..adevarat ca al folosesc legat la amplifu de la un 2.1. de 4 ohmi si dif e de 8ohmi

da atunci nar avea voie sa sa vibreze si sa se auda aiurea knd al dau mai tare. subwoferu de la sistem e 15 waty

Link spre comentariu

Subwoofer pentru casa sau pentru masina ? Pare un difuzor potrivit mai mult pentru un subwoofer auto decat pentru casa.

Ai doua solutii:

- sa utilizezi un software (ex. Bass Box Pro) pentru dimensionarea incintei, adica a subwoofer-ului, luand in calcul parametrii TS de pe cutie.

- sa realizezi subwoofer-ul "la plesneala".

De fapt, ambele solutii, fara cunoasterea exacta a parametriilor TS si a celorlalte variabile ce intervin atat de natura practica cat si teoretica, conduc la realizarea unui subwoofer care poate suna bine ori foarte prost. Cheia realizarii unei incinte de calitate nu sta numai in determinarea unor dimensiunii aproximative ale incintei (subwoofer-ului). Mai conteaza aici cantitatea si densitatea materialul fonoabsorbant utilizat, caracteristica filtrului (in special valoarea pantei de taiere etc). Asadar, nu iti mai ramane altceva de facut decat sa incerci ceva ce fac cam toti audiofili amatori sau sa depui un efort mare pentru realizarea unei incinte "mai speciale" (lucru care nu este tocmai usor de facut). Spun asta, deoarece, ca sa ajungi la o asemenea performanta trebuie sa construiesti sau chiar sa strici multe "cutii de difuzoare" (a nu se intelege difuzoare).

In concluzie, tinand cont de cele doua solutii, pe care din cele doua o alegi sau vrei sa mergi in constructia acestui subwoofer ?

Link spre comentariu

Sigur e pe 8 ohmi ?

In WinISD corelatia celorlalti parametrii indicati de tine conduc ca ar' fi vorba de un dif pe 4 Ohmi.

Nici SPL-ul nu prea rezulta cel indicat de vanzator (92dB).Win ISD il da cam pe la 87 - 88 dB.

Pare aiurea Sd = 35300 cm2.

Poate vroia sa scrie pe cutie Sd = 353 cm2

post-5-1226343422_thumb.jpg

Link spre comentariu

@SIG, foarte bine punctat.

Asa cum am spus mai sus pare un difuzor potrivit "pentru auto" si ca drept urmare era cam nepotrivit sa fie de 8Ohmi !! Oricum, parametrii TS postati "pe cutii" sunt un mare semn de intrebare, ma refer la... autenticitatea lor.

Link spre comentariu

@SIG, foarte bine punctat.

Asa cum am spus mai sus pare un difuzor potrivit "pentru auto" si ca drept urmare era cam nepotrivit sa fie de 8Ohmi !! Oricum, parametrii TS postati "pe cutii" sunt un mare semn de intrebare, ma refer la... autenticitatea lor.

pentru camera am vrut sa al fac!!

am gasit la un magasin un kit "o cutie pt sub" numa trebuia asamblata este facuta pt difuzoare de 10"

am luat una si am bagat dif in ia! suna destul de bine avand an vedere ca ami tremura geamurile :))

doar cand al dau mai tare "baraie" si e legat la un sistem genius 2.1 de ce oare??? inca nu am amplif :(

ce filtru ar fi bun pt el??

cam asa arata

post-2970-1226399346_thumb.jpg

post-2970-1226399354_thumb.jpg

post-2970-1226399364_thumb.jpg

post-2970-1226399376_thumb.jpg

post-2970-1226399414_thumb.jpg

Link spre comentariu

In primul rand ar trebui un amplificator audio separat pentru noul subwoofer. Deja vad in spusele de mai sus ca i-ati gasit o "cutie". Tin sa va reamintesc vorbele mele de mai sus:

Ai doua solutii:

- sa utilizezi un software (ex. Bass Box Pro) pentru dimensionarea incintei, adica a subwoofer-ului, luand in calcul parametrii TS de pe cutie.

- sa realizezi subwoofer-ul "la plesneala".

Asadar, observ ca vreti sa mergeti pe solutia nr.2

De fapt, de la inceputul topicului dvs. ati avut solutia si anume sa realizati o incinta dupa ureche. Atunci puteti sa va cumparati un filtru tot dupa ureche, vedeti magazinele online de profil, sunt o gramada de filtre pentru subwoofere.

In final, sa nu uitati sa ne spuneti ce a iesit: atat constructiv cat si cateva impresii in urma auditiei. Succes.

Link spre comentariu

Tot nu ne-ai spus ,diful e chiar pe 8 ohmi ? Cati ohmi scrie pe el?

Incinta in care l-ai pus e cubica ? Ce dimensiuni are ?

Porturile ce diametre si ce lungime au ?

Dupa parametrii de pe cutie (ambalaj) , WinISd deduce ca e vorba de un dif.pe 4 ohmi.

Se putea de exemplu si ca vanzatorul sa se incurce si sa bage un dif. de 8 ohmi,in loc de unul de 4 ohmi, intr-o cutie pe care sunt lipite specificatiile ptr. un dif. de 4 ohmi.

Cu WinISD daca te "joci" afli orientativ ca s-ar' potrivi o incinta de aprox.121 L cu doua porturi cu diametrul si lungimea de mai jos.

Mai ramane de pus si absorbant pe cate un perete opus si de facut incercari.

Daca subw.de la Genius e poate de 8 ohmi si tu ai pus Dibeisi-ul de 4 ohmi poate e suprasolicitat ampliful si de aceea iti huruie la un volum mai mare (cu frecventa retelei de 50 Hz ).

post-5-1226421611_thumb.jpg

post-5-1226421620_thumb.jpg

post-5-1226421630_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock