Sari la conținut

un sfat cu o placa de sunet

ionutzzzz

Postări Recomandate

Salut ! Am un z 5500 de cateva zile....la inceput se auzea bine pe direct....acum face centru un gajait numai la centru (la orice volum)sa fie de la placa de sunet avand in vedere ca este integrata....as vrea sa cumpar una care sa aiba iesire opica la bani putini nu conteaza ce firma e iesire optica sa aiba cam ce as putea sa iau in 200 ron ?? plus ca mai trebuie sa cumpar si cablul optic MULTUMESC FRUMOS

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poti sa postezi o imagine sau o legatura web cu z5500 (de preferat ca in legatura web respectiva sa fie si specificatiile tehnice ale produsului) ?

LATER EDIT: Am gasit eu, cred ca despre sistemul asta e vorba:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16836121120

sa fie de la placa de sunet avand in vedere ca este integrata....

1. Ai probat placa de sunet si pe un alt sistem sau alt amplificator cu incinte acustice. Fenomenul se repeta ?

2. Prin ce tipuri de cabluri ai conectat sistemul la PC, ecranate sau nu, ma refer la cele de semnal ?

Link spre comentariu

Poti sa postezi o imagine sau o legatura web cu z5500 (de preferat ca in legatura web respectiva sa fie si specificatiile tehnice ale produsului) ?

LATER EDIT: Am gasit eu, cred ca despre sistemul asta e vorba:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16836121120

sa fie de la placa de sunet avand in vedere ca este integrata....

1. Ai probat placa de sunet si pe un alt sistem sau alt amplificator cu incinte acustice. Fenomenul se repeta ?

2. Prin ce tipuri de cabluri ai conectat sistemul la PC, ecranate sau nu, ma refer la cele de semnal ?

Deci problema a aparut de 2 zile nu am avut nici timp sa probez lt sistem...sistemul e conectat pe direct cu cele 3 jack-uri. Eu cred ca e de vina placa de sunet care e integrata....tocmai de aceea am de gand sa cumpar o placa ca iesire optic sa vad daca mai face figuri...o parere despre aceasta placa??

http://romania.euronivo.com/prod/514DX_5.1...L_11010017.html

Link spre comentariu

Se pare ca e o problema cu site-ul asta:

Uitati ce imi afiseaza mie browser-ul:

4vhww1h.jpg

Revenind la subiectul postat s-ar putea ca problema sa fie din placa de sunet dar pentru orice eventualitate va recomand sa testati sistemul la un alt PC, deci la o alta placa de sunet. Numai dupa aceea se pot trage concluziile de rigoare.

Link spre comentariu

Pentru ca am trecut si eu printr-o astfel de problema am avut de ales din doua solutii:

- sa schimb placa de sunet a calculatorului (am si facut);

- sa schimb sursa de alimentare a PC-ului (nu am ajuns sa fac).

Acum ionutzzzz, ramane sa vezi cam ce poti face tu. Totusi legatura aia nu este functionabila (vezi cum repari asta). SUCCES.

Link spre comentariu

la inceput se auzea bine pe direct....acum face centru un gajait numai la centru (la orice volum)

NU domnilor! NU! Ionutz specifica foarte clar ca acel zgomot de pe central este constant la orice volum. Acum vine intrebarea: daca era de pe intrare acel zgomot, nu era aplificat de sistem? :shock:

este o problema de amplificare, nicidecum de placa de sunet sau cabluri.

@Ionutz: o iesire optica nu te salveaza! probeaza sistemul pe alta placa de sunet. in cazul in care nu dsipui de alta placa, atunci schimba mufa centralului pe alta mufa...sa zicem pe iesirea de front left/right. si vezi daca apare.

SFAT: du-l repede in garantie pana nu "crapa" cu totul.

Link spre comentariu

NU domnilor! NU! Ionutz specifica foarte clar ca acel zgomot de pe central este constant la orice volum.

Da' vehement esti, piglett ! Insa cred ca ai dreptate, problema pare sa fie la ampliful difuzorului de centru. Corecta sugestia cu conectarea acestuia pe alt canal.

Asteptam vesti, Ionutze !

Link spre comentariu

Se pare ca e o problema cu site-ul asta:

Uitati ce imi afiseaza mie browser-ul:

4vhww1h.jpg

Revenind la subiectul postat s-ar putea ca problema sa fie din placa de sunet dar pentru orice eventualitate va recomand sa testati sistemul la un alt PC, deci la o alta placa de sunet. Numai dupa aceea se pot trage concluziile de rigoare.

Am schimbat schimbat centru cu left front dar din spate de la sub....nam umblat la cablurile alea de la controler(si face leftu fasaitu ala).....placa de baza este ECS ELITEGROUP Mainboard K7....mi-a spus cineva sa incerc cu un cablu RCA pt iesire coax...dar placa de sunet nu are iesire RCA (cica ar fi acelasi lucru cu coax) oricum am de gand sa incerc sistemu pe alt pc sau sa pun eu o placa sa vad daca tot asa face daca nu are 2 anisori garantie poate sa ia si foc...

uite linku de mai sus http://romania.euronivo.com/prod/514DX_5.1...L_11010017.html

Link spre comentariu

lol.gif vehement? poate, insa in 5 posturi nimeni nu a judecat corect problema...imi cer scuze! :roll:

Inca ceva am auzit ca iesirile coax si optic nu se compara cu directu ca se aude mult mai bine....acum un prieten detine acest sistem de cateva luni bune si mia spus ca e cam acelasi lucru...tind sa cred insa ca optic SUNA altfel.....

Link spre comentariu

Inca ceva am auzit ca iesirile coax si optic nu se compara cu directu ca se aude mult mai bine....acum un prieten detine acest sistem de cateva luni bune si mia spus ca e cam acelasi lucru...tind sa cred insa ca optic SUNA altfel.....

Eu unul nu prea am inteles nimic din ce vrei sa spui. La o analiza mai atenta a propozitiei tind sa cred ca vrei sa exprimi avantajul conexiunii optice audio fata de cea "directa". Aici iti mentionez ca am vazut conexiunii optice audio destul de slabute care nu m-au multumit in privinta redarii semnalului audio. Totusi, parerile sunt impartite deaorece acest aspect depinde si de calitatea convertoarelor AD si DA care se regasesc in cele doua aparate conectate optic. Asadar... 006))

Link spre comentariu

Eu unul nu prea am inteles nimic din ce vrei sa spui. La o analiza mai atenta a propozitiei tind sa cred ca vrei sa exprimi avantajul conexiunii optice audio fata de cea "directa". Aici iti mentionez ca am vazut conexiunii optice audio destul de slabute care nu m-au multumit in privinta redarii semnalului audio. Totusi, parerile sunt impartite deaorece acest aspect depinde si de calitatea convertoarelor AD si DA care se regasesc in cele doua aparate conectate optic. Asadar... 006))

da asta vroiam sa spun ca se aude mult mai bine pe optic decat pe direct...cel putin lumea asa zice pe forumuri.....eu unu nu am auzit nici un sistem pe optic....

Link spre comentariu

• 1 month later...

Presupun ca difuzorul de centru s-a dus dracului si bazaitul provine de la bobina desirata in intrefier. Daca am inteles bine, la inceput nu s-a auzit acel bazait. Ai ascultat prea tare sau difuzorul a fost necorespunzator. Oricum este in garantie, asa ca du-te si schimba sistemul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock