Sari la conținut

Solicit sfat in legatura cu achizitionarea osciloscoapelor

sinergicus

Postări Recomandate

As vrea sa mentionez ca fiind incepator nu ma pricep sa fac diferentza intre diverse modele;mie i-mi trebuie un osciloscop dual chanel care sa imi masoare semnale electrice de ordinul MHZ si sa suporte tensiuni ridicate ale semnalului de intrare (1000-2000 volti si chiar mai mult daca se poate) fara sa se prajeasca.Nu imi trebuie ceva prea sofisticat;sa fie cit mai precis posibil si sa nu fie "chinezarie" de unica folosintza rolleyes.gif

In alta ordine de idei,va rog pe voi cei cu cunostinte si experienta in domeniu,sa imi rasoundeti la urmatoarele intrebari:

1.Am gasit pe net niste osciloscoape care pot fi achizitionate la noi in tzara la preturi medii de citeva sute de dolari:

GOS-620 care poate fi achizitionat la circa 500 $

Daca mi se permite,postez aici linkul cu caracteristicile produsului

http://www.romtek.ro/produs/18/19/62/135/g...g-gos-620.html#

OS-MOS620 - Osciloscop analog 2 canale pentru 20MHz la circa 10 milioane lei vechi

http://www.aparatedemasura.ro/produse/osciloscoape/

Ati auzit de aceste modele?Isi merita banii,care credeti ca ar fi mai bun?

2.Merita sa imi iau osciloscop second hand gen refurbished?;am gasit o firma care aduce asa ceva...

Ideea e sa ai un aparat fiabil,precis ,de firma la un pret mult mai mic...

3.Se pot masura semnale electrice cu tensiuni peste maximul admis de osciloscop folosind eventual circuite de protectie ? (ceva gen divizor de tensiune,etc)

4.Ce sint acele asa zise Scope probe?Am vazut ca unele costa mii de dolari ...Ce anume difera intre una ieftina si una scumpa?

In final multumesc celor care vor binevoi sa imi raspunda si scuze pentru eventualele intrebari ce pot parea puerile pentru cei cu experienta in domeniu;asa cum spuneam sint novice...

V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu niste linkuri ,informatii ceva care sa ma invetze abecedarul in ceeea ce priveste folosirea si intelegerea functionarii osciloscopului...

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator crriss

De ceea ce te feresti mai mult nu o sa scapi. daca nu vrei cinezarii de unica folosinta cauta pe e-bay un tektronix de vreo cativa ani vechime, intereseaza-te de feedback-ul celui dcare il vinde, vezi conditiile de plata (paypal pe cat posibil) sa il poti returna daca are probleme sau e decalibrat. ai sanse sa cumperi un osciloscop adevarat la aceeasi bani la care cumperi un gunoi de la @#$% astia. vezi ca mai sunt unii useri pe forum care au de vanzare. poti sa ii contactezi, si sa discuti cu ei.

Link spre comentariu

sinergicus, eu nu prea as cumpara un osciloscop analogic. Am lucrat mai demult cu doua modele si nu prea m-au incantat asa cum a fost HAMEG, seria digitala. Cel mai bun caz incearca sa cumperi unul hibrid. Dar cine stie, poate si unul analogic o sa-ti acopere necesitatile. scratch_one-s_head.gif

Link spre comentariu

Acesta este un aparat de masura care merita atentie mai ales daca il utilizati numai in audiofrecventa:

OS-MOS620 - Osciloscop analog 2 canale pentru 20MHz la circa 10 milioane lei vechi

http://www.aparatedemasura.ro/produse/osciloscoape/

Daca masurati tensiuni mai mari decat 400V AC_peak+DC atunci, pentru orice eventualitate, ar fi bine sa cumparati si "o sonda cu divizor".

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi;i-am contactat pe cei de la romtek pentru osciloscoape second si mi s-a recomandat sa cumpar osciloscop nou;cele second sint ca sa zic asa <cu cintec> .Mi s-a recomandat varianta USB pico scope

http://www.romtek.ro/produs/18/19/300/125/...scope-3200.html pentru pretul redus in comparatie cu preturile unor

osciloscoape specializate ,cit de cit performante.

1.A mai folosit cineva asa ceva?Isi merita banii?

2. Aceasta interfatza pentru calculator credetzi ca poate inlocui cu succes un osciloscop analog sau digital ?

3.Ofera acuratetze acest pico scope?

Multzumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock