Sari la conținut

Mixer 2 surse audio a cate 4 cai

catalinux

Postări Recomandate

Salutare!

Am tot cautat pe forum si nu gasesc.

Ma interesa o solutie de a folosi cele 4 difuzoare ale masinii (4 cai) la 2 surse: radiocasetofonul masinii si iesirile de la un amplificator cu 4 cai.

Se pot lega direct toate in acelasi timp dar sa ai grija sa nu tii deschise ambele surse in acelasi timp? Ce riscuri sunt in cazul in care pe aceleasi difuzoare intra semnal de la 2 surse? Sa zicem ca puterea se incadreaza in intervalul suportat de boxe. Radioul scoate 4X20W si amplif tot cam atat si difuzoarele masinii sa fie de minim 4x20W?

Se pot pune diode cumva astfel incat sa nu dau semnal dintr-o sursa in cealalta, sa se duca doar in boxe?

Sau singura solutie este sa folosesc un intrerupator, sa comut intre cele 2 surse?

Mai erau mixerele de semnal, dar nu am gasit pt 4 canale nimic.

Multumesc pt ajutor in avans.

Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se pot lega direct toate in acelasi timp dar sa ai grija sa nu tii deschise ambele surse in acelasi timp? Ce riscuri sunt in cazul in care pe aceleasi difuzoare intra semnal de la 2 surse?

Daca ambele semnale sunt cuplate la un circuit de mixare, nu se va intampla nimic neobisnuit iar ambele semnale spunem ca se vor mixa sau "spectrele de frecventa se vor suprapune".

Cateva exemple de circuite mixer audio:

http://www.all-electric.com/schematic/simp_mix.htm

http://www.aaroncake.net/circuits/mixer1.asp

http://home.maine.rr.com/randylinscott/may20.htm

http://sound.westhost.com/project30b.htm

Radioul scoate 4X20W si amplif tot cam atat si difuzoarele masinii sa fie de minim 4x20W?

Nu radioul "scoate". Este impropriu spus. Iar un radiocasetofon de masina obisnuit de abia este capabil pe canal de 4..5W in 4 Ohmi, max. 10W in punte. Deci, nici vorba de 20W/canal.

Sau singura solutie este sa folosesc un intrerupator, sa comut intre cele 2 surse?

Daca folositi un comutator (nu intrerupator), asta inseamna ca nu veti mixa semnalele. Este si asta o solutie (mai simpla).

Mai erau mixerele de semnal, dar nu am gasit pt 4 canale nimic.

Pana la urma vreti sa construiti mixerul sau sa-l cumparati ?

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru raspunsuri.

Din cate am inteles in urma lecturii materialului semnalul va fi insumat in cazul unei legaturi directe a iesirilor celor doua surse la aceleasi difuzoare ceea ce face improprie o astfel de abordare.

Nu radioul "scoate". Este impropriu spus. Iar un radiocasetofon de masina obisnuit de abia este capabil pe canal de 4..5W in 4 Ohmi, max. 10W in punte. Deci, nici vorba de 20W/canal.

Pana la urma vreti sa construiti mixerul sau sa-l cumparati ?

Daca folositi un comutator (nu intrerupator), asta inseamna ca nu veti mixa semnalele. Este si asta o solutie (mai simpla).

Unitatea radio-CD a masinii scoate undeva la 4x22W RMS din cate am inteles.

De fapt ma interesa sa pot sa pot asculta si unitatea masinii dar si o sursa externa si nu am prevazuta o intrare de tip AuxIn.

Ca solutie m-am gandit la un amplificator in clasa D care consuma cel mai putin din cate am inteles plus un corector de ton la sursa audio externa.

Am ramas la solutia amplificator 4x19W RMS plus corectorul de ton al celor de la a**********.

Amplificator 4x40W

Corector de ton STEREO

Daca aveti o alta propunere mai buna astept pareri - kit amplificator pe 4 canale in clasa D, min ~20W pe canal. Daca este o schema/kit de amplificator de putere mai mare si mai fiabil sunt dispus sa schimb inclusiv difuzoarele masinii pentru a suporta aceasta putere.

Doresc sa construiesc solutia de a mixa cele 2 surse - iesirile deja amplificate daca este una mai simpla, nu ma simt atat de pregatit incat sa o iau de la zero cu cablajul si restul in cazul unui montaj complex.

In cazul in care cea mai fiabila solutie va fi folosirea unui comutator pe 4 canale, banuiesc ca pot folosi cel mai simplu astfel de comutator, minim 4 contacte ce se comuta. Exista astfel de comutatoare de tip releu? Sa comut pe cealalta faza doar la apasarea unui buton undeva la bord din considerentul de a pastra toate firele in spatele unitatii audio?

Multumesc!

Bafta!

Link spre comentariu

Daca am inteles bine,Dvs. doriti sa comutati 4 incinte la doua amplificatoare diferite alternativ,pentru aceasta puteti utiliza un comutator .

sau daca sunt montate in punte(fara masa comuna) cu un grup de 4 relee comutatore.

Da, asta as dori. Multumesc pentru linkuri. Cred ca este mult mai simplu decat sa mixez ambele semnale.

Recomandati un amplificator auto fiabil cu consum redus?

Ma gandeam la un kit 4x40W (max) realizat cu Philips TDA8571J

Caracteristici tehnice :

1 U.Alimentare 6 Vcc min -18Vcc max

2 I.max.alimentare 7.5A

3 Putere max. 4X40W/ 4ohmi

4 P pt 0.5% distorsiuni 4x19W

5 U.intrare ?sensibilitate la intrare 500mV

6 U.intrare maxim 1Vvv

7 Banda de frecventa 20Hz-20kHz

8 Impedanta intrare 30Kohmi

9 Rs ( rezistenta de sarcina ) 4ohmi

10 Ico 200mA

11 Amplificare 34dB

12 Separare intre canale 50dB

13 Comanda de Muting

14 Capsula DBS23P

Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock