Sari la conținut

Sa discutam despre o inventie din filmul Fracture 2007

releu

Postări Recomandate

Ma intereseaza daca a vazut cineva filmul asta:

http://www.imdb.com/title/tt0488120/

este cu Anthony Hopkins.

La un momendat in film este prezentata o inventie, un fel de perpetuum mobile, realizat cu o bila care se invarte intr-un labirint la nesfarsit. Credeti ca este posibil asa ceva sau e doar un trucaj ?

PS: Ma gandeam sa-mi fac si eu un astfel de sistem, vreo idee, ceva ? Sa nu imi spuneti ca am....va rog. E doar pura curiozitate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Filmul este interesant,mai deosebit fata de filmele politiste obisnuite americane.Perpetum mobile in principiu are doua variante;

1)miscare perpetua fara sursa de energie,asta ar putea fi daca, nu exista o forta de opozitie dupa impulsul initial.

2)miscare perpetua care genereaza energie,asta nu poate exista(cel putin la ce cunostem acum)deoarece, ar insemna sa produca energie din nimic.

Aparatul care era in film nu aspira la titlul de perpetum mobile,era un sistem de bile circulante,initiate manual(cel mic) si cu un motor electric (cel mare).

Link spre comentariu

• 3 years later...
Vizitator avalon

Ma intereseaza daca a vazut cineva filmul asta:

http://www.imdb.com/title/tt0488120/

este cu Anthony Hopkins.

La un momendat in film este prezentata o inventie, un fel de perpetuum mobile, realizat cu o bila care se invarte intr-un labirint la nesfarsit. Credeti ca este posibil asa ceva sau e doar un trucaj ?

PS: Ma gandeam sa-mi fac si eu un astfel de sistem, vreo idee, ceva ? Sa nu imi spuneti ca am....va rog. E doar pura curiozitate.

[/quote

Perpetuum mobil practic nu exista in natura , ceea ce ai vazut tu este un , inpropriu numit ,perpetuum de speta a 2- a adica un fel de miscare care foloseste energia mediului exterior.Ex de perpetum de speta 2-a realizat este ceasul cu tub contractil umplut cu glicerina care foloseste caldura din mediul inconjurator.Acest ceas poate functiona la nesfarsit fara sa fie intors sau a se actiona asupra lui.S-a pus problema daca nu se poate construi si un motor pe acest principiu - raspunsul este afirmativ DAR datorita lucrului mecanic infim dezvoltat de acest tip de mecanism practic este complet nerentabil acest motor.Probabil ca la fel e si acel ansamblu de bile in miscare , daca s-ar pune sa execute un lucru mecanic s-ar amortiza repede miscarea lor.Insa e interesant acest subiect si in prezent lucrez la un proiect de motor ce foloseste energia gravitationala ca sursa inepuizabila.

Link spre comentariu

• 3 years later...
Ex de perpetum de speta 2-a realizat este ceasul cu tub contractil umplut cu glicerina care foloseste caldura din mediul inconjurator

eu iti sugerez sa pui mana pe o carte de fizica, a extrage energie si a trasforma-o in alta se face cu randamet subunitar (mai mic ca 1)

de cele mai multe ori lipsa de cunostinte (fizica) le da apa la moara unor pseudo inventatori care reproduc experimente pe care nici nu se mai deranjeaza sa si le explice teoretic, dandu-le senzatia ca-s destepti.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Atunci cand exista o sursa de energie (oricat de mica) nu se poate vorbi despre perpetuum mobile. Se poate discuta despre eficienta (nu randamentul) acelui sistem, insa el nu este un perpetuum mobile, deoarece exista un input energetic si se obtine in final un efect perceptibil prin intermediul simturilor si/sau mijloacelor de masura. Este cunoscuta drept notorie o aplicatie solara (in special caldura provenind prin radiatie) a motoarelor Stirling. Miscarea este insa atat de lenta, incat mai nimic nu poate fi actionat in acest mod. Probabil ca acel ceas despre care se vorbeste, este o astfel de aplicatie. Asadar, desi exista un proces util avand un randament subunitar (deci nu este perpetuum mobile) eficienta lui este nerelevanta. Am subliniat diferenta dintre randament si eficienta, deoarece in timp ce randamentul este un raport intotdeauna subunitar, eficienta poate fi subunitara, unitara, sau supraunitara, fiind de regula raportul a doua costuri masurabile in bani. Asa dupa cum se stie, din punctul de vedere financiar un proces economic poate fi nerentabil (falimentar) atunci cand se desfasoara in pierdere, pe "muchie" atunci cand nu exista nici pierderi, dar nici castig si profitabil, atunci cand exista un castig.

Filmul este interesant,mai deosebit fata de...

Substantivul deosebit, nu suporta grade de comparatie, asadar corect este: "Filmul este deosebit de..."

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock