Sari la conținut

Experimentul de la Geneva

Postări Recomandate

Salut ! Profa de fizik ne-a cerut sa aducem materiale in legatura cu acceleratorul de particole de la Geneva (CERN) in schimbul unei note . Eu mi-am propus sa realizez un montaj cu leduri care sa arate miscarea celor 2 particole prin acel tunel . Acesta este si motivul ptt care am apelat iar la dvs. Am nevoie de o schema prin care un ledurile sa creeze miscarea circulara a unei particole . Sper k m-ati inteles cam ce am vrut sa spun . cautati pe acasa poate aveti deja gata facut un montaj k asta :) sau poate mai veniti cu cateva idei care sa-o impresioneze pe profa . Va multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dupa cat am inteles eu experimentu consta in doua acceleratoare de particole care dupa ce accelereaza particolele la o viteza apropiata de viteza luminii ,care pana in prezent este considerata viteza maxima , aceste particole sant dirijate din cele doua aceleratoare intrun loc unde se ciocnesc fata in fata si deci viteza lumini este depasita adica dublul vitezei particolelor. Mai concret , ca exenplu ,daca doua masini circula cu o viteza de 100Km/h daca aceste masini se ciocnesc fata in fata viteza lor se cumuleaza deci inpactu este egal cu o masina care loveste un perete cu 200Km/h.

Deci tie tear trebui doua montaje care au leduri reprezentand cate un cerc , ledurile sa se aprinda cate unu in sir iar dupa cateva ture de cerc simultan la amandoua cercurile sa simuleze esirea din cerc si sa mearga amandoua simultan fata in fata intrun punct unde sa simuleze ciocnirea .Ca sa fie mai spectaculos spre exemplu ultimu led la ciocnire sa fie rosu iar celelalte albastru sau galben ,ca sa para mai real .

"Apropo profa ta de fizica arata bine poate ii inmanam si proectu in locu tau ca sa ei o nota mai mare "

Pune mana la munca ,nu fi asa de ocupat

Link spre comentariu

Dupa cat am inteles eu experimentu consta in doua acceleratoare de particole care dupa ce accelereaza particolele la o viteza apropiata de viteza luminii ,care pana in prezent este considerata viteza maxima , aceste particole sant dirijate din cele doua aceleratoare intrun loc unde se ciocnesc fata in fata si deci viteza lumini este depasita adica dublul vitezei particolelor. Mai concret , ca exenplu ,daca doua masini circula cu o viteza de 100Km/h daca aceste masini se ciocnesc fata in fata viteza lor se cumuleaza deci inpactu este egal cu o masina care loveste un perete cu 200Km/h.

Deci tie tear trebui doua montaje care au leduri reprezentand cate un cerc , ledurile sa se aprinda cate unu in sir iar dupa cateva ture de cerc simultan la amandoua cercurile sa simuleze esirea din cerc si sa mearga amandoua simultan fata in fata intrun punct unde sa simuleze ciocnirea .Ca sa fie mai spectaculos spre exemplu ultimu led la ciocnire sa fie rosu iar celelalte albastru sau galben ,ca sa para mai real .

"Apropo profa ta de fizica arata bine poate ii inmanam si proectu in locu tau ca sa ei o nota mai mare "

Pune mana la munca ,nu fi asa de ocupat

O nota mare pot sa iau chiar dak ii prezint niste imagini peofesionale in legatura cu acest experiment (in acest caz nu mi se pare nimic original , asta fiind ultima varianta) . Eu va multumesc pentru aceste idei dar mi se pare imposibil sa realizez un astfel de circuit in doar 5 zile (sa nu uitam si de celelalte materii la care trebuie sa ma pregatesc). Eu nu am cerut nimanui sa mi-l faca de la 0 i_am_so_happy.gif , eu doar am intrebat dak exista cineva care are asa ceva pe acasa ... si poate mai sunt si oameni care n-au ce face pe acasa ,chiar se ocupa de electronica(nu ca mine) si vor si ei o bere peacefingers.gif .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock