Sari la conținut

Inlocuire monitor

viodevio

Postări Recomandate

Am un utilaj (o freza) cu un monitor vechi cu tuburi care s-a stricat de mult.

Am pus un altul foarte vechi romanesc cu tranzistori care s-a dus si el (irecuperabil, l-a scapat un destept jos si s-a facut praf)

Am incercat cu un TV sport dar nu merge. Din placa video ies urmatoarele semnale:

1.3V-30.8 KHz

0.2V-101.4 KHz

4V-100 Hz

Cum pot sa adaptez TV-ul sau ce sa pun acolo?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"Am incercat cu un TV sport dar nu merge. Din placa video ies urmatoarele semnale:

1.3V-30.8 KHz

0.2V-101.4 KHz

4V-100 Hz

Cum pot sa adaptez TV-ul sau ce sa pun acolo?'

-TV-ul nu se poate adapta scopului din cauza frecventei baleiajului mult diferit fata de cel furnizat de placa grafica a utilajului;

- Semnalele determinate de dv. presupun ca au semnificatia:

- 1.3v - 30,8 KHz baleiaj linii (oriz);.......la SPORT : 15,625KHz

- 4v - 100 Hz baleiaj cadre (vert.).................. 50 Hz

- 0,2v - 101,4 KHz semnal video (?)

In consecinta va trebui sa apelati tot la un monitor nu tv, fie si SPORT.

Puteti primi mai multe precizari daca ne spuneti:

- ce monitor a folosit , monocolor/color?

- ce conector de iesire are placa video a utilajului si care sunt contactele active (daca se poate) ?

Link spre comentariu

Monitorul a fost monocrom.

M-am lamurit ca nu poate fi folosit TV-ul sport decat poate cu un divizor de frecventa.

Nu stiu daca nu e prea complicat, mai bine caut un monitor vechi dar nu stiu pe unde (poate prin targ)

Mufa de iesire video este cu 9 pini pe doua randuri.

Link spre comentariu

Monitorul a fost monocrom.

M-am lamurit ca nu poate fi folosit TV-ul sport decat poate cu un divizor de frecventa.

Nu stiu daca nu e prea complicat, mai bine caut un monitor vechi dar nu stiu pe unde (poate prin targ)

Mufa de iesire video este cu 9 pini pe doua randuri.

- Chiar cu divizorul de frecventa s-ar putea ivi probleme cu sincronizarea, sau caderea unor piese din circuitele FIT ale TV, deci varianta nerecomandata.

- Pentru conectoarele D-9 pini au fost monitoare de standarde diferite (MDA,CGA,EGA, etc.), poate aflam ceva dupa placa grafica. Verificati daca la placa grafica, inafara de iesirea cu 9 pini mai exista si altceva, o iesire tip mufa sau tip iesire paralel (LPT)?

- Poate va ajut sa gasiti un monitor "de epoca", care este localitatea dv. de resedinta?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock