Sari la conținut

Salut am o intrebare in legatura cu A350

Postări Recomandate

Multumesc pt indicati coolspeak.gif dar nu reduce si din basi , nu numai volumul ? eu asa am observat thumbdown.gif ?

Se reduce volumul deoarece putere pe 8 Ohmi este mai mica decat cea de 4 Ohmi si din aceasta cauza perceptia sau intensitatea basului este diferita.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1408-salut-am-o-intrebare-in-legatura-cu-a350/#findComment-13676
Distribuie pe alte site-uri

Atunci ce e de facut ? ... se poate pana la urma sa schimb ceva in amplificator sa aiba alta impedantza pe iesire ( de 8 ohm) ?

Cred ca v-ati exprimat gresit. Un amplificator audio care suporta minim 4 Ohmi va functiona si pe 8 Ohmi. Cred ca ati vrut sa intrebati ce trebuie sa faceti ca sa obtineti pe 8 Ohmi puterea de pe 4 Ohmi. Teoretic si practic: trebuie sa mariti tensiunile de alimentare a amplificatorului si puterea alimentatorului sau. Mai exista optiunea sa cumparati un amplificator audio capabil pe 8Ohmi de aceesi putere ca acela care o avea pe 4Ohmi. Tensiunile de alimentare nu se pot mari, asa, oricum, ci trebuie studiata intai schema amplificatorului. Sunt situatii cand nici nu se merita sa faceti acest lucru.

In al doilea rand, sa presupunem, ca vreti sa obtineti pe 8 Ohmi aceeasi putere ca in 4 Ohmi. Teoretic, din punct de vedere acustic, dublarea intensitatii sonore se realizeaza odata cu cresterea de 2 ori a puterii electrice aplicate incintei acustice. Spunem ca nivelul de presiune acustica creste cu +3dB. In realitate urechea umana nu este ideala iar perceptia sunetului la diferite frecvente difera de la om la om. Daca mai adaog aici faptul ca exista mai multe genuri muzicale de tonalitati diferite, o sa vedeti ca practic dublarea intensitatii sonore se realizeaza atunci cand puterea electrica aplicata difuzorului creste de 3 sau 4 ori. O influenta importanta aici il are domeniul de frecventa redat. Una este perceptia pe un subwoofer, alta este pe un difuzor de medii. Deci, in toata teoria si practica asta, exista si putin subiectivism.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1408-salut-am-o-intrebare-in-legatura-cu-a350/#findComment-13684
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock