Sari la conținut

help cu nijte idei


mariand

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor.Vin cu aceasta rugaminte a ma ajuta in urmatoarea problema:sunt ultimul an la automatica si am de sustinut proiectul de diploma.Am deja un bratz ce lucreaza pe Rs232(serial port) ,bratul se numeste Lynx5.Il am si il pot programa sub softul lui sau in C#.problema mea e ca pe lanaga asta as dori sa fac o banda rulanta iar bratul sa ia anumite obiecte...la fel ca un casier.As dori sa fac ca bratul sa reactioneze la raspunsul unor senzori de detectie optici a caror semnale sa fie preluate de o placa de achizitie.Asta ar fi o posibilitate.

Eu va rog daca aveti o alta idee mai constructiva sau mai interesanta sa mi-o spuneti si mie ,eventual niste idei mai detaliate.

Mentionez ca am deja bratul achizitionat.

Va multumesc mult.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Explicati mai detaliat ce urmariti sa faceti in proiectul de diploma. Pentru un proiect de diploma este suficient sa prezentati modul de functionare a bratului care lucreaza pe RS-232 si nu are nici un rost sa urmariti sa realizati o intreaga linie de ansamblare. Deja complicati prea mult proiectul de diploma.

 

Apropo, va permiteti sa cumparati o placa de achizitie sau... ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da , am si fonduri pentru o placa de achizitie.Tocmai ca problema e ca mi se pare cam putin de lucrat pentru un proiect de diploma...si de aceea as dori sa fac ceva mai eleborat, mai complex.Problema e ca nu prea am idei...adik as dori sa fac ceva folosind nijte senzori, nijte tranzistori...eventual un releu....ceva care sa atraga...si sa para interesant.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ceva bibliografie pentru proiect:

Assembly_line_Project.pdf

Line_Following_Robot.pdf

Performance_Modelling_of_Reconfigurable_Assembly_Line.pdf

Robotic_Assembly_line_Project.pdf

 

Tocmai ca problema e ca mi se pare cam putin de lucrat pentru un proiect de diploma...

Putin...! Depinde cum sau cat de mult vreti sa tratati lucrurile. Trebuie sa stabiliti de la bun inceput un reper sau o tema de proiect, tema care trebuie sa raspunda la intrebarea: ce face bratul robotic conectat la PC si in cadrul carei linii de ansamblare si productie vreti sa lucreze ? Raspunsul la aceasta intrebare ar trebui sa-l tratati in partea aplicativa a proiectului de diploma, de regula, partea a-II-a, prima partea fiind una strict teoretica.

 

Referitor la partea practica, trebuie sa stabiliti de la bun inceput ce va face bratul de robot, ca de exemplu: va monta un SMD pe o placa de circuit de imprimat care se plimba pe linia de ansamblare. Asta ar fi un exemplu. Pornind de acest deziderat puteti trece sa aflati celalalte necunoscute cat si anumite aspecte privind actionarea liniei de ansamblare. De fapt, linia de ansamblare, pt. ipoteze simplificatoare, este actionata de un motor cel putin, comandat de regula de un convertizor static de frecventa de putere mica. Puteti, spre exemplu, pe langa bratul de robot sa includeti si o astfel de automatizare, care sa comunice direct cu calculatorul de proces, in speta, PC-ul care c-da si bratul robotic.

 

.... hi.gif

 

Later edit: In maxim 24 ore am sa redenumesc acest topic. Incercati sa nu mai denumiti in acest fel topicurile deoarece nu ajuta cu nimic. Ba din contra, deoarece am observat ca fenomenul a devenit ceva obisnuit, inainte sa primiti raspunsuri in topic, va voi aduce la cunostiinta faptul sa modificati titlul topicului sau macar sa postati o alta denumire pe care o s-o corectez eu ulterior. Daca nu faceti acest lucru topicul se va inchide si sterge... ulterior.

Asadar, referitor la acest topic, orice idee privind redenumirea topicului, din partea autorului, este binevenita.

Multumesc de intelegere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock