Sari la conținut

Sunt sau nu daunatoare telefoanele mobile?

SIG

Postări Recomandate

Subiectul nu este nou,insa am dorit sa deschid acest topic ptr. a prezenta celor care nu stiu ce anume si cat poate dauna un telefon mobil.

Pe internet sunt o gramada de articole care dezbat subiectul telefonului mobil si daunele.

Interesant este ca pentru copii este si mai daunator.

Potrivit unui studiu suedez, telefonul mobil dauneaza grav sanatatii copiilor, cu varste de pana la 16 ani. Intrucat creierul lor si sistemul nervos este inca in stadiu de dezvoltare, copiii sunt mult mai expusi radiatiilor emise de telefoanele mobile, avand de cinci ori mai multe sanse de a dezvolta o tumora. Pentru ca au capul mai mic, iar craniul este mai subtire, radiatiile patrund mai adanc in creierul copiilor, sustin cercetatorii suedezi.

In aceste conditii,cum putem minimiza efectele daunatoare?

Credeti ca telefoanele de generatie mai noua dauneaza mai putin?

Credeti de asemenea ca marca telefonului este in corelatie cu efectul daunator?

Adica,marcile mai "tari" construiesc telefoane care dauneaza mai putin?

Eu de exemplu ma gandesc ca telefoanele cu clapeta sunt mai putin periculoase.(antena de rteceptie nu este asa aproape de cap).

Si mai am o curiozitate.Daca am folosi casti (hands-free) scapam de efectul daunator,sau undele se transmit prin cablu?

Mersi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am citit si eu asemenea pareri,pro si contra.In m,od normal si un telefon stationar ar trebui sa ne afecteze.Dar stiu ca castile la celulare nu diminuiaza pericolul,asa zic cercetatori.Dar nu sau prezentat cu fapte concrete referitot la npersoane care au suferit de pe urma acestor telefoane. sarcastic_hand.gif i_am_so_happy.gif

Link spre comentariu

Daca e sa o luam asa..orice traseu prin care se propaga trecerea unui curent...deci orice cablusor din camera noastra fie ca e de profil electric/tv/internet-ne AFECTEAZA.De ce oare zice omu:"merg la tara ca e aerul curat"-e "curat " pentru ca "la tara "nu avem atata tehnologie si cabluri pe langa noi.

Deci parerea mea ar fi ca si castile de-ar afecta dar...in momentul folosirii lor am scapa de pericolul apropierii telefonului de cap..dar l-am apropia astfel de alte organe sensibile,deci oricum am lua-o..el este daunator.

Un alt pericol ar fi antenele de semnal, acces point-urile folosite...si acestea emit unde rf daunatoare.

O solutie mai putin daunatoare a fi telefoanele cu antena asa cum se zicea si mai sus....am fi mai protejati...dar nu 100%...asa ca...hai sa scriem telegrame/scrisori... on_the_quiet.gif

Link spre comentariu

Am gasit ceva interesant legat de hands-free:

http://www.phg.ro/stire.php?id=11563&cat_id=32

Din pacate nu am vazut prin magazine ferita inclusa in kit-ul hands-free.

Daca e asa de buna ferita de ce nu se aplica si comercializeaza ca atare hands-free-urile?

Unele studii spun ca hands free-urile induc de trei ori mai multa radiatie decat telefoanele tinute langa ureche.

http://www.studiidecaz.ro/index.php?ifile=...STUDIU-RADIATII

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock