Sari la conținut

Postări Recomandate

Domeniu 0...10V dar ce curent sau e vorba de o valoare mica (ex: sub 100mA) ? Tensiunea alternativa sau continuua ? Si in ce aplicatie doriti sa utilizati acest circuit de aveti asa mare nevoie de un control digital cu taste up/down a voltajului ?

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1365-variator-tensiune/#findComment-13432
Distribuie pe alte site-uri

O solutie ar fi sa utilizati un LM317 si sa inlocuiti potentiometrul de reglaj a tensiuni de iesire cu un "potentiometru digital". Acest potentiometru digital il puteti realiza cu ajutorul unor circuite integrate dedicate (ex. MAX5528) sau realizand o schema clasica ca cea de mai jos dar extinsa pentru 64pasi (schema de mai jos este in 16pasi de comanda - nu am realizat-o niciodata practic, simularea functioneaza, ramane totusi, daca tot vreti sa va implicati sa ne spuneti daca practic se comporta la fel sau functioneaza):

Variator_numeric_de_tensiune_continua.pdf

O problema ar fi, in cazul in care ati alege un IC dedicat, faptul ca nu o sa gasiti un potentiometru digital de 1Kohm, atat cat va trebuie pentru controlul LM317 in aplicatia dorita. In aceasta situatie, va trebui sa realizati un stabilizator de tensiune clasic cu tranzistor serie si limitare de curent inclusa care sa contina ca element de reglaj un potentiometru de 10k, 50k sau 100kOhmi. Spre exemplu, MAX5528 este un potentiometru digital in 64pasi de 50kOhmi, MAX5529 de 10kOhmi si MAX5527 de 100kOhmi.

Deci, ce alegeti: solutia clasica (mult mai laborioasa) sau un circuit integrat "dedicat", care probabil va fi mai scump si mai greu de gasit ?

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1365-variator-tensiune/#findComment-13452

Vizitator crriss
am mare nevoie de un montaj electronic care sa varieze tensiunea de 10v in plaja 0-10v dar sa nu fie cu element de reglaj cu potentiometru ci digitalizat( botoane sus-jos).

multe multumiri.

spune ce marca/model de convetizor de frecventa este. majoritatea au RS485, poate chiar Modbus sau alt tip de bus pe care il poti comanda foarte simplu si comod. iti rebuie 0-10V doar daca vrei sa faci reglajul pe intreg domeniul setat anterior, iar curentul e mic, de cativa mA, in nici un caz 100mA. de ce nu folosesti pana la urma interfata sa detasabila ? nu are asa ceva ?

cum am zis, spune-mi ce marca si model este si te pot ajuta.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1365-variator-tensiune/#findComment-13454

spune ce marca/model de convetizor de frecventa este. majoritatea au RS485, poate chiar Modbus sau alt tip de bus pe care il poti comanda foarte simplu si comod. iti rebuie 0-10V doar daca vrei sa faci reglajul pe intreg domeniul setat anterior, iar curentul e mic, de cativa mA, in nici un caz 100mA. de ce nu folosesti pana la urma interfata sa detasabila ? nu are asa ceva ?

cum am zis, spune-mi ce marca si model este si te pot ajuta.

salut

este vorba de micromaster440 siemens.

trebuie sa modific frecventa la 3 aparate simultan.

lasa un numar de telefon (preferabil un fix) si iti pot spune mai multe.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1365-variator-tensiune/#findComment-13546

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock