Sari la conținut

Sfat achizitie statie audio

Billy Brasov

Postări Recomandate

Salut, Vreau sa cumpar o statie audio si am nevoie de cateva sfaturi de care trebuie tinut cont la cumparare si deoarece am mai cumparat electronice in urma sfaturilor primite in acest forum care de altfel s'au dovedit excelente m-am incumetat sa va cer din nou ajutorul in privinta achizitionarii unei statii audio.

As avea nevoie de ea pentru a scoate un sunet cat mai bun din punct de vedere calitativ intr'un apartament. (ar fi pentru uz personal mai mult deoarece ascult muzica cam 10 ore pe zi, zi de zi , lucrez cu winamp'ul deschis ca sa ii spun asa si pun pret mare pe calitatea sunetului atat la muzica cat si la filme).

Unele dintre caracteristicile pe care m-ar interesa sa le aibe ar fi cam acestea:

1. Telecomanda

2. Radio (nu este obligatoriu)

3. Sa fie compatibila cu un sistem de boxe 7.1 sau cel putin cu 5.1. (inca nu am 7.1 nici 5.1 dar urmeaza sa cumpar, deocamdata am o statie TEAC care vreau sa o pensionez si niste boxe de 40 de vati technics care si pe ele vreau sa le pensionez.)

4. Sa se poata conecta la o placa de sunet Creative Sound Blaster X-FI Platinum FATAL1TY Champion Series (statia o voi folosi 99,9% din timp conectata doar la PC)

5. Sa se poata conecta la ea un amplificator de microfon M-AUDIO Buddy.

6. Sa nu coste mai mult de 150 de euro.

Cam asta ar fi tot, ceea ce as dori sa aflu cred ca se intelege, va multumesc pentru orice sugestie sau sfat referitor la aceasta tema.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Billly, pentru tine cea mai buna amplificare este un receiver 5+1, 6+1 sau 7+1 canale. :flag_of_truce:

Problema e pretul. Nu gasesti ceva bun si pana in 150Euro. Trebuie sa ai cel putin de doua ori mai multi bani, altfel trebuie sa te orientezi catre o solutie SH sau, stiu eu, un receiver mai modest care sa aiba vreo 5...10W canal satelit si cu iesire de subwoofer de 50 sau 60W. Acum nu stiu daca iti convine!!!!!!!! unsure.gif

Uite ce iti propun sa cumperi:

1. Un SONY STR-DA1200ES (trebuie sa ai 500Euro ca sa cumperi modelul asta):

http://www.sony.ro/product/hfc-receiver/str-da1200es

http://www.price.ro/preturi_sony_amplitune..._1200_73883.htm

2. Yamaha RX-V359 (aproape 200Euro):

http://www.price.ro/preturi_yamaha_rx-v359_120524.htm

3. Panasonic SA-XR55E-K (aprox. 325 Euro):

http://www.price.ro/preturi_panasonic_sa-xr55e-k_36057.htm

Inca ceva: un receiver cu intrare de microfon nu prea gasesti si este foarte scump. Mai bine folosesti intrarea de microfon a placii audio de la PC. punk.gif

Link spre comentariu

Problema e pretul. Nu gasesti ceva bun si pana in 150Euro.

Mda, se pare ca va trebuii sa mai pun cel putin inca 50 de euro ca sa pot cumpara ceva cat de cat bun.

Din recomandarile primite cu 200 de euro as putea achizitiona doar Yamaha RX-V359.

Imi puteti recomanda si alta varianta la 200 de euro?

Inca ceva: un receiver cu intrare de microfon nu prea gasesti si este foarte scump. Mai bine folosesti intrarea de microfon a placii audio de la PC. punk.gif

Problema ar fi ca am un microfon AT2020 si un preamplificator audio cu PHANTOM (M-Audio Buddy) pe care as vrea sa le pot folosi cumva prin noua statie.

multumesc.

Link spre comentariu

Avand in vedere ca tu vrei sa-ti iei o statie care sa fie compatibila 5.1 sau 7.1 pe care vrei sa dai 200 euro insa nu ai nici boxele care daca vrei sa le fie cat de cat de calitate vei scoate pe putin inca 200 euro eu iti recomand sa te orientezi spre un sistem home cinema. Ai si statia ai si boxele si ai rezolvat problema din prima.

La o camera obisnuita puterea care o scot este mai mult decat suficienta... plus ca tu o vrei sa o legi la pc deci vei asculata mp3.-uri in general iar compresia acestui format orcum stirbeste din fidelitaea materialui original facut .mp3.

Uite si 2 exemple:

LG sau Panasonic

Este doar o opinie tu faci cum vrei insa iti recomand sa dai o tura prin magazinele de specialiate si sa te interesezi cum suna un astfel de sistem...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock