Sari la conținut

problema kit tda7294 si as vrea o schema de amplif

lorik199

Postări Recomandate

Am luat 2 kituri cu tda 7294 mergeau perfect pana in ziua in care am busit 3 conzi la un kit cu ajutorull unui burghiu mare la lucrarile definisare a carcasei

nu a iesit fum din kit dar nici nu a mai mers

sunt acei conzi care sunt inconjurati cu rosu in atasament

problema e ca cei originali erau de 22 uF pe 63 v dar eu la magazinul de electronice am gasit doar de 47 uF pe 63 v

iam inlocuit dar nu vreau sa alimentez kitul si sa ard integratul pana sa nu cer si parerea altora

oare merge sau trebuie sa fie identici?

si ii alimentez cu 2 trafuri romanesti ELECTRONICA Bucuresti (pt ca nu am avut unul cu priza mediana) care au sarma in primar de 0,5 mm si in secundar de 1 mm

credeti ca rezista?

si mai e problema ca dupa redresare imi scot -42 - 0 - +42 (IN GOL - cand merge scade tensiunea)si kitul trebuia alimentat la -38 - 0 - +38

pana cum au mergs perfect numai ca ai intervenit problema cu conzii

si as vrea o schema foarte simpla (pe integrate preferabil ca sunta mai simple)care sa scoata cam 2x5 w RMS dar sa fie alimentata la un transformator simplu numai cu o singura infasurare in secundar si fara priza mediana

poate sa fie si pana 2x15 cu un curent de 12-17 volti

sa aiba si cablajul in schema ca nu prea le am cu proiectarea lor flag_of_truce.gif

post-2051-1223407441_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si mai e problema ca dupa redresare imi scot -42 - 0 - +42 (IN GOL - cand merge scade tensiunea)si kitul trebuia alimentat la -38 - 0 - +38

pana cum au mergs perfect numai ca ai intervenit problema cu conzii

Este cam mare tensiunea de alimentare a TDA-urilor. Atentie! Sunt multi amatori care observa functionarea TDA-urilor cu aceasta tensiune dar multi nu isi pun problema oare cat timp functioneaza!

Condensatori de 22uF se inlocuiesc tot cu 22uF, din motive de stabilitate a amplificatorului. In bucla de reactie a amplificatorului acest condensator determina castigul amplificatorului audio la frecvente joase. Daca utilizati o valoare mai mare de 22uF, frecventele joase sau "bass-ul" se va auzi mai pronuntat.

si as vrea o schema foarte simpla (pe integrate preferabil ca sunta mai simple)care sa scoata cam 2x5 w RMS dar sa fie alimentata la un transformator simplu numai cu o singura infasurare in secundar si fara priza mediana

poate sa fie si pana 2x15 cu un curent de 12-17 volti

TDA2005 ar fi o solutie la cerinta dvs.

Numai bine.

Link spre comentariu

Reproduceti in programul PCB favorit cablajul TDA2005 prezentat in imaginea de mai jos:

post-2-1223570259_thumb.jpg

dar din cate scrie in datasheetul programului observ ca scoate 2x10 W RMS sau 20 W RMS in punte

in schema dumneavoastra scrie 2x5 W RMS

sau aceasta schema e conceputa special pt 2x5 W RMS???

astept raspuns

Datasheet

http://www.ame.cz/PDF/TDA2005.pdf

Link spre comentariu

TDA2005, alimentat la 12Vcc, "scoate" aprox. 5W pe canal in 4Ohmi la un THD 1%, respectiv 10W canal in 2 Ohmi la un THD=10%.

Nu recomand utilizarea in 2 ohmi.

OBS. Un THD de 10% e mult, deoarece omul este capabil sa perceapa auditiv distorsiuni corespunzatoare unui THD de 2..3%. Deja la 10% nu se mai intelege nimic din semnalul muzical. Acum, cred ca nu ascultati muzica in aceste conditii ?

Link spre comentariu

TDA2005, alimentat la 12Vcc, "scoate" aprox. 5W pe canal in 4Ohmi la un THD 1%, respectiv 10W canal in 2 Ohmi la un THD=10%.

Nu recomand utilizarea in 2 ohmi.

OBS. Un THD de 10% e mult, deoarece omul este capabil sa perceapa auditiv distorsiuni corespunzatoare unui THD de 2..3%. Deja la 10% nu se mai intelege nimic din semnalul muzical. Acum, cred ca nu ascultati muzica in aceste conditii ?

am crezut ca tot pe 4 ohm scoate 20 w doar ca trebuie alimentat la o tensiune mai mare

multumesc pt sfaturi

cred ca o sa realizez montajul

dar nu aveti cumva un pcb care este gata pt imprimare ca acela pe care l-ati postat e cu transeele rosii si spatiile negre

as vrea unul ca exemplul din atasament

post-2051-1223637948_thumb.jpg

post-2051-1223637961_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock