Sari la conținut

Realizare cablaj inprimat

Adierea

Postări Recomandate

Acest cablaj a fost realizat cu folie pentru melaminat (de fapt folii transparente ,lipite la un capat cate doua ,intr care se introduce foaea de dosar ,se lipesc de aceasta la cald) dar eu am folosit o singura parte ,pe care am inprimat desenu de transferat ,pe partea care era spre interior deoarece are depus un strat special pentru a se lipi de hartie si nu permite tonaru sa se intinda ,acest lucru se realizeaza si in cazul cand este folosit la transferu desenului pe cablaj ,nu lasa tonaru sa se intinda ,chiar daca este incalzit mai mult.

Desprinderea foliei de pe cablaj se realizeaza prin dezlipirea dintrun capat ,iar daca tonaru se desprinde de pe cablaj folia poate fi calcata cu feru de calcat iar incepand din partea nedezlipita pentru a se lipi in aceiasi loc.

Am curatat placta de cablaj cu smirgel fin.

Degresarea am facuto cu spirt medicinal.

Toneru lam sters dupa corodare cu diluoant.

Dezlipirea foliei se va face dupa ce cablajul sa racit foarte bine ,altfel va ramane pe cablaj si stratul de depunere de pe folie si va acoperi tot cablaju.

Exista doua tipuri de folii ,un model care are ofolie mai groasa si una mai subtire ,cea groasa se poate folosi normal la inprimanta cea subtire insa trebue sa se scoata cuptoru din spate ,altfel se lipeste de acesta si se blochiaza .

post-1941-1222641079_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am facut mai multe poze cand am realizat cablaju ,dar sant la rezolutie mare si ocupa mult si nu pot sa le descarc aici .

Folia de protectie sant de fapt doua folii intre care se introduce foaea de dosar pe care vrem sa o protejam si se introduce intrun dispozitiv tip inprimanta laser care o incalzeste si o preseaza iar cele doua folii se lipesc de pagina si rezulta o foae cu doua folii transparente fata spate lipite intre ele.

Cand realizez alt cablaj voi face poze ,traseele care se pot realiza cu destula usurinta sant chiar si sub 0,5mm

Nam folosit niciodata folie PNP dar cred ca aceasta folie merge mai bine pentru ca chiar daca se preseaza insistent cu feru de calcat toneru nu se intinde iar desprinderea foliei se face fara sa te chinuii ca la hartie iar daca o parte din toner se desprinde de pe cablaj se poate pune inapoi si se repeta operatia cu feru de calcat .

Dezavantaju esta ca unele folii au anbele folii subtirii iar foliile subtiri se blochiaza la cuptoru inprimantei ,eu lam scos ,toneru ne tratat termic sta destul de bine pe folie chiar daca este intoarsa cu toneru in jos ,totusi nu trebue atins sau lovit brusc pe folie .

Link spre comentariu

Asteas pozele cu folia folosita ,desenu nu este trecut prin cuptoru inprimantei

Daca stie cineva cum se poate modifica tenperatura la cuptorul inprimantei este nemaipomenit ,daca se scade temperatura cred ca merge fara sa demontezi cuptoru inprimantei eu am incercat dar circuitu este realizat in SMD si e greu de urmarit traseele ,La un Lexmark230E

Nam programu pentru micsorat poze .

post-1941-1222715783_thumb.jpg

post-1941-1222715825_thumb.jpg

Link spre comentariu

Sa stiti ca cablaju realizat si am pus poza aici nu a fost facut cu retusuri ,mai mult in graba ,decat ingrijit.

Am in acelasi fel si cu folia de aluminiu de inpachetat dar toneru se intinde .

Ma gandeam ca mai dati si voi niste sugestii pe aici de exemplu cum asi putea sa scad tenperatura la inprimanta ,cum sa descarc o folie de electricitate electrizata etc.

Link spre comentariu
Sa stiti ca cablaju realizat si am pus poza aici nu a fost facut cu retusuri ,mai mult in graba ,decat ingrijit.

Am realizat in acelasi fel si cu folia de aluminiu de inpachetat dar toneru se intinde .

Ma gandeam ca mai dati si voi niste sugestii pe aici de exemplu cum asi putea sa scad tenperatura la inprimanta ,cum sa descarc o folie de electricitate electrizata etc.

Link spre comentariu
Asteas pozele cu folia folosita ,desenu nu este trecut prin cuptoru inprimantei

Fii putin mai clar Adierea

Adica folia cand imprimi desenul pe ia la imprimanta NU trebuie sa treaca prin cuptorul imprimantei?

Pai se fixeaza tonerul pe ea?

Link spre comentariu

Toneru ramane pe folie ,chiar daca nu este trecut prin cuptoru inprimantei ,dar nu trebue atins cu mana sau alceva pentru ca se desprinde dar ramane pe folie chiar daca este intoarsa cu fata in jos ,Folia se lasa la un capat putin mai mare capatu acesta se pune primu pe cablaj ,indoind folia iar dupa ce am fixat capatu cu un deget pe cablaj in pozitia dorita lasam sa cada si restu de folie pe cablaj ,dupa aceia nu trebue miscata .

Toneru ramane pe folie prin electrizare.

Link spre comentariu

Am uitat

Este un tip de folie care este mai groasa asta permite trecuta si prin cuptoru inprimantei ,cea subtire se deformeaza cand trece prin cuptoru inprimantei si se blochiaza la esire .

Primeme folii pe care leam luoat erau mai groase si mergea direct dar cand sau terminat nu mam uitat daca sant tot aceiasi model ca tot folii sant si am incurcato ca erau mai subtiri si am luoat cam multe ,ce era sa fac .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock